HGS hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,100

Etiketler
sinif
Ynt: HGS hakkında

Adil Bey,

benim karşılaştığım adamın, hayatı boyunca hiç sahibi olduğu taşıt aracı olmamış. Devlet yine birgün, KGS için tarih vermiş. Adam, işine yarayıp yaramayacağını bilmeden sıraya girip almış. Adam, parasını geri istemiyor. HGS kartı istiyor... Bu adamın hayatı boyunca hiç bir taşıt aracı olmamış. Kaldi ki, o kartı alsa ve aracı olsa dahi, Kayseri de hangi otobanda kullanacak, o da meçhul..

Bunu ciddi bir olay olarak değil, sohbetinize biraz tebessüm katmak için anlattım :smiley:

Devlet, aman ne iyi yapmış, gibi bir düşüncem yok..

Ammannn, sizi tebessüm ettirip, gevşeteyim derken, ortamın gerilmesine neden olmuş olmayayım..

Saygılarımla değerli hocam..

Numan.

Ammannn, sizi tebessüm ettirip, gevşeteyim derken, ortamın gerilmesine neden olmuş olmayayım..

Saygılarımla değerli hocam..

Numan.
Numan Bey, açıklamanıza teşekkür ettim. Gerilmedim desem yalan olur.Şimdi rahatladım.Bu ülkede taa uzun yıllardan beri deli dumrulun köprüsüne bile taş çıkartılacak derecede vatandaşa faturası yüklenmek kaydıyla ne paralar alınıyor.O KGS ler HGS ler OGS ler artık devletin değil ,devlet desteğinde bilmediğim kiselerin.Adamlar köprünün başında da durmuyor.İşin başına senin söylediğin o memuru oturtuyor ve onlarda kendini bir şey zannediyor.Haklı olduğun bir konu var! O da bugünümüze şükretmek?

[/quote]

halen elinde kgs olup hgs ile değiştirecek arkadaşlar,kgs niz karayollarına aitse içindeki meblağı otoyol ve köprü gişelerindeki şubelerden hgs ye aktarabiliyorsunuz,banka kartı ise ait olduğu banka şubesine gidip paranızı geri alabilirsiniz.

numan33' Alıntı:
Arkadaşlar,

ben HGS kartımı alırken, önümdeki kişiden memur arcına ait ruhsatı istedi. Adam, ruhsatın olmadığını söyledi. Memur, " Araç nerdeyse arayın, ruhsatın fotokopisini fakslasınlar" dedi. Adam, " Aracım yok! " dedi. Memur, " Aracınız yoksa, işlem yapamayız" dedi. Adam, " Yapmak zorundasınız. Televizyonda izledim. 31.Aralık son gün!" dedi. Memur, " Beyefendi, o mesaj aracı olanlar için " dedi. Adam, " Kardeşim, ben KGS kartımı da aynen böyle aldım. O zaman verdiler. KGS nin de son günü 31.Aralık. ben halen araç almadım. KGS içindeki param yanacak. HGS alıp, KGS içindeki parayı ona aktarmam lazım. " dedi. :smiley:

Ben gülmekten yardımcı olamadım ama, sıradaki diğer kişiler adamı ikna etmek için bayağı uğraştılar. Ve enteresan olan şey, adam ikna olmadı ve başka bir PTT şubesine gitti:smiley:

Yurdum insanına bayılıyorum. Onlar da olmasa, bu memlekette tebessüm edecek birşey kalmayacak..

Herkes şükretsin, Devlet kafasına göre verse de, en azından HGS miz OGS miz var!!!!!

Akşam akşam çok güldüm sağolun Allah'ta sizi güldürsün :smiley: :D ;D

Bu arada otoyol ve köprüler özelleştirilmedi mi? Sanırım Koş Holding-Ülker ortaklığı kazanmıştı...

Bir soruda benden yazın ülkeye aracımla geleceğim herhalde sınırda bu çalışmayan sistemden satılıyordur?

zentoz' Alıntı:
Akşam akşam çok güldüm sağolun Allah'ta sizi güldürsün :smiley: :D ;D

Bu arada otoyol ve köprüler özelleştirilmedi mi? Sanırım Koş Holding-Ülker ortaklığı kazanmıştı...

Bir soruda benden yazın ülkeye aracımla geleceğim herhalde sınırda bu çalışmayan sistemden satılıyordur?
Özgür bey,Ülkeye gelmeniz yaza ise kaygılanmanız yersiz.O zamana kadar daha ne .gs ler çıkar :D malum alfabede harf çok(ogs-kgs-hgs)biz sizi haberdar ederiz :smiley:

Özgür bey tebessüm ettirebildiğime mutlu oldum.

Gülün arkadaşlar, gülün.. Herşey olacağına varıyor, ağlamak yanımıza kar kalıyor.. İyisimi gülelim..

Devlet, ileriye dönük alacaklarımız ile beraber Koç & Ülker grububuna sattı. Şimdi adamlar, " Biz parasını verdik, ama herkes bedavaya geçiyor." Yılmaz Erdoğan' ın organize işlerdeki gibi, " Para nerede, araba nerede " derlerse, bizim canımızı yakacak bir karar daha alabilirler..

Özellikle tatil amaçlı çıktığımız yolda, her geçtiğimiz otobanda bunları düşünerek stres mi olalım? Ben artık takmıyorum. Benim baktığım pencereden; diz boyu karda kösele ayakkabı ile yola çıkan sürücüler, kar yüzünden yolda kalan aracına takmaktik zinciri takamayanlara, " Zinciri kutusundan çıkaracaksın, yere serceksin " şeklinde zincir takma talimat kitapcığını okuyarak yardımcı olmaya çalışan eşler görünüyor.

Herkes aynı yolu gidiyor. Yolun sonunda bakıyorsun, kimi komedi yazmış, kimi dram..

Kalem elinizdeyse, siz ne yazmak istersiniz??

Özgür kardeşim, anladığım kadarı ile sen yurtdışından geleceksin. Aziz Nesin' e rakip olmalısın. Bunu beceremiyorsan; tüm yol boyu sana da yazık oluyor, yanındakine de!!!!

Mutlu ve sağlıklı günler dilerim. Yolunuz açık olsun..

Numan.

sistemi basitleştirmek yerine karmaşıklaştırdığımız için bu işin sorunlar kolay kolay bitmez, özellikle köprülerdeki kaos da azalmaz. gişeden geçişler ne kadar çeşitlenirse, hem operasyonda hem de trafikte sıkıntı o kadar artar.

HGS'de neden sorun çıkıyor diye düşününce;
HGS de OGS gibi RFID sistemini kullanıyor. OGS aktif, HGS ise pasif sistem. HGS etiketinin içindeki anten ile sinyali ve enerjiyi alıp kimlik doğrulaması yapıyor. Etiket içindeki anten, herhangi bir nedenle haberleşmeyi tam yapamazsa, kimlik doğrulaması yapılamıyor tabiki. Bu durumda, doğru yere monte edilmesi, metal objelerden uzak tutulması önemli olsa gerek.

Asıl cinlik, herkese cihaz satmak..

Eskiden, bir KGS kartı alınıyordu. İhtiyacı olan kartı alıp geçip gidiyordu.. Şimdi HGS radyo frekansı ile çalışan, aracın camına yapıştırılması gereken ve plaka ile birebir eşleşen bir sistem olduğu için, mecburen herkes almak zorunda kalıyor..

Şimdi yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gündemde. Bu gerçekleşirse, belediyeler de evimize giden, şehir içerisindeki yolu bir şirkete satarsa..............(devam edeyim mi??)

İroni...

Şimdi yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gündemde. Bu gerçekleşirse, belediyeler de evimize giden, şehir içerisindeki yolu bir şirkete satarsa..............(devam edeyim mi??)

İroni...
[/quote]
Anlaşılan senden nameler dinlicez.istesek de,istemesek de.En iyisi mi devam et.Söylediklerin nasıl olsa bir gün gerçekleşecek.Fena da değil yani.
En azından aşı gibi olur.Bağışıklık kazanırız. Duyduğumuzda şok etkisi yapmaz.Gecen güzel olsun.

Adil Hocam,

Gereksiz meşguliyet için Kemal Bey' den özür dileyerek ve bahsettiğiniz namelerimin sesini kısarak, herzamanki gibi sizleri izlemeye geçiyorum.

Sizin de geceniz güzel olsun. Sağlıcakla kalın..

Saygılarımla..

numan33' Alıntı:
Adil Hocam,

Gereksiz meşguliyet için Kemal Bey' den özür dileyerek ve bahsettiğiniz namelerimin sesini kısarak, herzamanki gibi sizleri izlemeye geçiyorum.

Sizin de geceniz güzel olsun. Sağlıcakla kalın..

Saygılarımla..
Numan Bey benim sayfama gel.Numanların bendeki intibaları iyi.Senin de onlardan farklı olmadığını düşünüyor ve sayfamda bekliyorum.Sevgiler bizden.

Numan Bey benim sayfama gel.Numanların bendeki intibaları iyi.Senin de onlardan farklı olmadığını düşünüyor ve sayfamda bekliyorum.Sevgiler bizden.

Aman Numan bey siz unuttunuz galiba.Öğretmenin.....Yerde gül biter olayını ve sonradan sevdiğini.Kavvemizi söyle sodasını unutma yarin uğrucam.Selamlar

Merhabalar.

Bugün HGS etiketi aldım.
Aracımın ön camı çatlak olduğu için, ve yakın zamanda değiştirmeyi düşündüğümden henüz yapıştırmadım. (HGS etiketi sökülünce pert oluyor, bir daha kullanılamıyormuş.)

Aklıma bir Ali-Cengiz oyunu geldi;
Etiketi, fotoda gördüğünüz gibi şeffaf bir plastiğe yapıştırsam, sonra onu da seloteyple cama tuttursam, yeni cam takılınca kolayca selobandını söküp aynı şekilde yeni camda kullansam diyorum.

Sizce bu mümkün olur mu?
Bu etiketler çok nazikmiş ve normal halde bile bazen okunamıyormuş.
Sizce plastik katman okumayı zorlaştırır mı?

Etiketi bir kez yapıştırma şansımız olduğu için yanlış iş yapmak istemiyorum.

Konuyla ilgili bilgi ve görüşlerinizi yazarsanız mutlu olurum.

Saygılar.

111hgs.JPG

Ben de HGS kullanmadım henüz yakından da görmedim ama bildiğim kadarıyla etiket RF haberleşmesi tekniğiyle çalışıyor. Yani içinde film şeklinde bir anten ve chip var. Etiketin bozulmasına neden olan bükülmesi ve çekiştirilmesidir. Etiketi katlamadığınızda veya zorlamadığınızda birşey olacağını sanmıyorum. Asetat kağıdı gibi şeffaf plastiğin zarar vereceğini düşünmüyorum. Tabi bunlar sadece tahminler, garantisi yok yani. Her türlü deneme deneyenin sorumluluğundadır. ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,010
Kayıtlı Üye Sayımız
166,758
Kaydolan Son Üyemiz
yasayanefsane

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR