Hilux LN65'in Direksiyonunun Hidrolik Yapılması Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkishjob Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 129
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,829

turkishjob

TOYOTA-Land Cruiser LX 70 TURBO
Yer
ISTANBUL
Selam arkadaslar toyota ozellikle hilux severler.
Araniza cok kisa bir sure once katildim ama cok uzun suredir takipdeyim. Kisa bir sure once (uzun bir arastirma sonucu) bende bir ln 65 sahibi oldum, her kullandigimda memnuniyetim giderek artiyor kizim ona canavar toyota diyor bende kisaca canavarim diyecegim musadelerinizle.
Canavarimla ilgili su ana kadar ihtiyac duydugum tek sey direksiyon... Ozelliklede arazide manevra yapmak insana bayagi kas yaptiriyor, nacizane bildigim kadariyla bu araci hidrolige cevirebiliyoruz, fakat bunu en kolay en az maliyetle nasil halledebilirm aramizda bu konuda bilgisi olan, kendi aracina bu aplikasyonu uygulayan, yada varsa sakincalarini bilen bilgi sahibi dostlarin yardimlarini burda paylasmasini bekliyorum simdiden tesekkurler saygilar.

Etiketler
Ynt: Hilux LN65'in Direksiyonunun Hidrolik Yapılması Hakkında

Merhaba Hasan Kardeş..

öncelikle hoş geldiniz, canavarınız hayırlı uğurlu olsun..

yapılması gerekenler :

1 ) Gezenbilir Formunun '' tanışma'' Bölümünde kendinizi tanıtmak. ;)

2 ) Hilux'e ait görselleri bizimle paylaşmak. ;D

3 ) en kısa yoldan Ankara İvedik hurdalığından, orjinal çıkma Hilux HD sistemi satınalmak ( 0 312 354 55 57 veya 0 312 396 46 87 nolu telefonları ararsan, sana yardımcı olacaklardır..yada adresleme yaparlar,illaki istediğini bulursun.problem değil..fiyatı konusunda hiç bir fikrim yok.)

4 ) Yada, eli yatkın ve uğraşmayı seven bir tornacı bulunup, ASKAM'ın ( Desoto,dodge,fargo ) ilgili modellerinin hidrolik direksiyon sistemini akuple ettirmek..

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...!

kalın sağlıcakla

bende bi hılüx aldım kardeşim ilk işim ustaya gitmek oldu elimde bi cıkma direksiyon motoru vardı alırken arkadaş verdi ama malum civata yerleri uymadı direksiyon ustasına bıraktım arabamı oda baktı uydurmaya calışacagını söyledi 8 gündür sanayide arabam ama malesef bi haftada uymayacagını anladı :smiley:)) neyse dün itibariyle traktörlerde uygulandıgı bi hidrolik sistemi kullanacakmış pek umutlu degilim ama ugraşıyor işte yapacak bişey yok ama uyarsa bu şekilde yada yapabilirse hem uygun hemde basit bi yöntem anlattıgına bakılırsa en kötü cıkma direksiyonun fiyatı 1500 lira civarında uymaz ise bende bunu deneyecegim uyarsa haber veririm size yönlendirme yaparım saygılar

Selam Smile..

Traktörlerde uygulanan sistem,teleskobik , çift torklu bir pistonun,yağ ile tahriki neticesinde direksiyonun hareketi..basit ve sağlam bir sistem..

Lakin,bu sistemin uydurulması için de illaki ,motor grank pulisinden tahrik alacak bir yağ pompasına ihtiyaç var..problemde orada zaten..Toyota orj.yağ pompası veya uydurulacak farklı bir modelin yağ pompası..gerisi,ister traktör hidrolik piston montajı,istenirse de orjinal hidrolik direksiyon kutusu...

kolay gelsin.

MUDANYALI' Alıntı:
Selam Smile..

Traktörlerde uygulanan sistem,teleskobik , çift torklu bir pistonun,yağ ile tahriki neticesinde direksiyonun hareketi..basit ve sağlam bir sistem..

Lakin,bu sistemin uydurulması için de illaki ,motor grank pulisinden tahrik alacak bir yağ pompasına ihtiyaç var..problemde orada zaten..Toyota orj.yağ pompası veya uydurulacak farklı bir modelin yağ pompası..gerisi,ister traktör hidrolik piston montajı,istenirse de orjinal hidrolik direksiyon kutusu...

kolay gelsin.
pompa kasnak kayış tamam geriye kalan yalnızca dediginiz gibi sistemi oturtmakta tornacı felan ugraşıyorlar arabamı özledim valla sistem calışırsa bi sorun yok 2 ayda bir grasörler yaglanacak sıkıntı yok dedim bende birde hareketli rulamlar varmış sistemde bunlarda 2 sene gibi gider dedi bunların degiştirlmesi kolay dedi usta bakalım olacakmı eyer uyarsa arkadaşıda yönlendirecem tşk.

MUDANYALI' Alıntı:
Merhaba Hasan Kardeş..

yapılması gerekenler :

3 ) en kısa yoldan Ankara İvedik hurdalığından, orjinal çıkma Hilux HD sistemi satınalmak ( 0 312 354 55 57 veya 0 312 396 46 87 nolu telefonları ararsan, sana yardımcı olacaklardır..yada adresleme yaparlar,illaki istediğini bulursun.problem değil..fiyatı konusunda hiç bir fikrim yok.)

4 ) Yada, eli yatkın ve uğraşmayı seven bir tornacı bulunup, ASKAM'ın ( Desoto,dodge,fargo ) ilgili modellerinin hidrolik direksiyon sistemini akuple ettirmek..

MUDANYALI' Alıntı:
Merhaba Hasan Kardeş..

yapılması gerekenler :

kalın sağlıcakla

220.jpg

smaile' Alıntı:
pompa kasnak kayış tamam geriye kalan yalnızca dediginiz gibi sistemi oturtmakta tornacı felan ugraşıyorlar arabamı özledim valla sistem calışırsa bi sorun yok 2 ayda bir grasörler yaglanacak sıkıntı yok dedim bende birde hareketli rulamlar varmış sistemde bunlarda 2 sene gibi gider dedi bunların degiştirlmesi kolay dedi usta bakalım olacakmı eyer uyarsa arkadaşıda yönlendirecem tşk.
daha önce böyle bi sistemin uyduruldugunu ne gördüm nede şahit oldum inşallah bizim araba olur sıkıntılı bi ustya düştük yapılacak dedi ama hala umutlu degilim keşke olmuyor deseydide bu kadar uzun zaman işkence cekmeseydik orjinal bi sistem olsaydı ilerleme kaydedemedik daha ama yarın itibariyle bitecegini sanıyorum bıktım biraz ama sabır yapacak bişey yok

Oncelikle cevaplariniz ve yardimlariniz icin cok tesekkurler Mudanyali ve smaile.
Aranizda cok yeni olmama ragmen cok eski takipcilerinizdenim, biraz sitenin acemisi oldugum birazda canavarimla ugrasmaktan vakit bulamadigim icin cok aktif olamiyorum kusura bakmayin. Ama ilk isim tanisma bolumune girmek oldu meraklanmayin ;D az evvel ekledigim resim aracin mekanik ve yuruyen islemlerinin bitmis halidir canavarim su an kaporta boya ve sirasi ile tamponlar sis farlari ve komple paslanmaz egzozst arka malzemeler icin avadanlik ve daha aklima gelmeyen bir dizi islemlerle devam edecektir sizlerle zamanla paylasacagim saygilar.

219.jpg

Buarada avatara yukledigim resim neden gorunmuyor olabilir arkadaslar bide bu konuda bi yardim etseniz?? ::smiley:

Selam Hasan Kardeş...

her konuda yardımcı olmaya çalışırız..önemli değil.Lakin ben bu bilgisayar ve işlemler hk.pek yetenekli değilim. ;D

ayrıca Hilux muhteşem..Allah tabanını düz bastırsın..

Ben alacaktım,gözüm Bursa'dan taa Artvin'e gitmeyi yemedi..Size kısmetmiş..Modelinde liste başı diyebilirim..

iyi günlerde,sağlıklarla....

turkishjob' Alıntı:
Buarada avatara yukledigim resim neden gorunmuyor olabilir arkadaslar bide bu konuda bi yardim etseniz?? ::smiley:

Avatar resminizi muratoz72@gmail.com adresine atar mısınız.?
Düzeltmeye çalışayım.

MUDANYALI' Alıntı:
Selam Hasan Kardeş...

her konuda yardımcı olmaya çalışırız..önemli değil.Lakin ben bu bilgisayar ve işlemler hk.pek yetenekli değilim. ;D

ayrıca Hilux muhteşem..Allah tabanını düz bastırsın..

Ben alacaktım,gözüm Bursa'dan taa Artvin'e gitmeyi yemedi..Size kısmetmiş..Modelinde liste başı diyebilirim..

iyi günlerde,sağlıklarla....
tesekkur ederım bende bayagı bır dusundum artvıne gıtme konusunda en kotu ıhtımalle bır karadenız turu yapmıs sayarım dedım gozumu kararttım bastım gıttım cok sukur yanılmamısız araba gercekten her yerı orjınal ıncık boncuk elden gecırmedıgımız yerı kalmadı soktukce gorduk orjınallıgıne emın olduk dıyebılırım km dahıl 117000 ;D

allah sıze daha ıyısını nasıp eder ınsaallah

TezzMertek' Alıntı:
Avatar resminizi muratoz72@gmail.com adresine atar mısınız.?
Düzeltmeye çalışayım.
tesekkur ederım maıl adresınıze yollamaya calısıcam resımlerı

Konuyu takip eden tum dostlara selamlar.
Canavarimin kaporta islerinden dolayi direksiyon isiyle ilgilenemedik henuz ama anladigim kadari ile bu isi ankaradaki iki firmadan birisiyle cozecegiz.
Gecen hafta cok degerli iki arkadasimin emekleri ile on tamponumu tamamlamis bulunmakdayiz, bunuda hemen sizlerle paylasmak istedim yorumlariniz bekliyorum saygilar.

IMG_0550.jpg

IMG_0549.jpg

Sevgili dostlar nihayet hidrolik dreksiyonuma kavustum resimleri en kisa zamanda sizlerle paylasacagim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR