Hintli Ressam

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adrenalim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,291

adrenalim

Zirve
Hindistan da cok unlu bir ressam varmis. Herkes bu ressamin yaptilarinikusursuz kabul edecek kadar begenirmis.Ve onu 'Renklerin Ustasi' anlamina gelen Ranga Celeri olarak tanisa da; kisaca Ranga Guru derlermis.Onun yetistirdigi bir ressam olan Racici ise artik egitimini tamamlamis veson resmini yaparak Ranga Guru'ya goturmus ve ondan resmini degerlendirmesini istemis.Ranga Guru ise; - Sen artik ressam sayilirsiin Racici. Artik senin resmini halk degerlendirecek diyerek resmi sehrin en kalabalik meydanina goturmesini ve en gorunen yerine koymasini istemis.Yanina da kirmizi bir kalem koyarak halktan begenmedikleri yerlere carpi koymalarini rica eden bir yazi birakmasini istemis. Racici denileni yapmis ve birkac gun sonra resme bakmaya gittiginde gormus ki, tum resim carpilar icinde ve neredeyse gorunmuyor.Cok uzulmus tabii. Emegini ve yureginikoyarak yaptigi tablo kirmizidan bir duvar sanki.Alip resmi goturmus Ranga Guru'ya ve ne kadar uzgun oldugunu belirtmis.Ranga Guru uzulmemesini ve yeniden resme devam etmesini onermis. Racici yeniden yapmis resmi ve geneRanga Guru'ya goturmus. Tekrar sehrin en kalabalik meydanina birakmasiniistemis Ranga Guru... Ama bu defa yanina bir palet dolusu cesitli renklerdeyagli boya, birkac firca ile birlikte ve yanina insanlardan begenmedikleri yerleri duzeltmesini rica eden bir Yazi ile birlikte birakmasini istemis.Racici denileni yapmis. Birkac gun sonra gittigi meydanda gormus kiresmine hicdokunulmamis, fircalar da, boyalar da kullanilmamis.. Cok sevinmis ve kosarakRanga Guru'ya gitmis ve resme dokunulmadigini anlatmis. Ranga Guru ise; Sevgili Racici, sen birinci konumda insanlara firsat verildiginde ne kadar acimasiz birelestiri saganagi ile karsilasilabilecegini gordun. Hayatinda resim yapmamis insanlar dahi gelip senin resmini karaladi. Oysa ikinci konumda onlardan hatalariniduzeltmelerini istedin, yapici olmalarini istedin.. Yapici olmak egitim gerektirir. Hic kimse bilmedigi bir konuyu duzeltmeye kalkmadi, cesaret edemedi. SevgiliRacici mesleginde usta olman yetmez, bilge de olmalisin. Emegininin karsiligini, ne yaptigindan haberi olmayan insanlardan alamazsin... Onlara gore senin emeginin hic bir degeri yoktur. Sakin emegini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartisma demis...

Etiketler
Ynt: Hintli Ressam

Guzel bir hikaye... özellikle bizim toplumumuza tam oturuyor...
yapıcı olmak yurek ister aynı zamanda.. bencillikten sıyrılmak...teşekkürler...

Murselim bu hikaye bize yabancı degil hergün karşılaştıgımız cinsten birimiz bi içat yapar bizde hemen kusurlarını ararız, rencide ederiz emege düşünceye saygı göstermeyiz.

yunus abi; senin bu hikayeye benzer olaylar ile her gün karşılaştığını tahmin edebiliyorum :smiley:

hım.. iki kocaman gulumseme.. demek ki hem ressem hem de enstitude çalışıyor :smiley::smiley: yada o kadar alaka bir şey ki, bana gulunuyorrrr :smiley:

yelola' Alıntı:
merak ettim şimdi Yunus bey ne iş yapıyor :smiley:
Ressam degilim patent endüstrisindede çalışmiyorum ama makina ressamlıgından anlarım makine imalatcısıyım
bende birnevi sanatkarım ama okadar abartılı degil :smiley: neyse beni birakalım Murselimin konusuna dönelim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR