Hırvatistan gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jakobien Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,413

jakobien

Yeni Üye
Merhaba 9 günlük Hırvatistan gezimizi sizlere kısa bir raporla bildireyim istedim.

Bizim gezimiz benim motosikletle Avrupa turu yapma istediğimin kıramayacağım bir arkadaşımın teklifi ile sırt çantası ile hırvatistan turuna dönüşmesinin hikayesidir.

İlk olarak uçakla Zagrebe gittik.

Kötü anılar:

-Kesinlikle vize veren polis ! Herkese sıradan onay verirken bize onlarca soru sordu arkadaşımın kızarmaya başladığını gördükçe sakin olması için telkin etmek zorunda kaldım Heran abi ben dönüyorum demesi mümkün olan bir arkadaşımdır:smiley:.Bir yerlere yüzlerce yıl eski devletiniz hükmeder ise bu iş böyle oluyor diye bir yorum getirdik bunun aynısını asla Bosna HerseK ve diğer balkan ülkerinde bulamazsınız bana olmadı en azından.

Ne sordu sırp hırvat polisimiz:Otel bilgileri,ziyaret sebebimiz,cash paramız,kredi kartlarımız sakinleşip devam ettik.

Sırt çantamızdaki bazı eşyalarımız kayıptı,buna ilaveten benim matım yoktu Thy sorunu çözdü ve bedeli ödedi sırf kayalarda uzanmak için almıştım oysaki!Çok sinirlendim...

Hava limanındanı döviz işini halledip tourist infodan tramway ve otobüs bilgilerini alıp şehir meydanına geldik.size bir harita veriyorlar tavsiye ederim.

Otel için şehir merkezindeki herhangi bir yerde kalabilirsiniz.Bakınız booking.com

Taksi yok avrupaya has olan bir durum biz geceleyin bar gezelim dedik Neredeyse geri dönemiyorduk ilginç bir şekilde taksi problemi var rusyadaki gibi arabalarada rica edemiyorsunuz.Dükkan sahiplerine rica ederseniz cep telefonundan bir yerleri arıyorlar 5-10 dakika sonra geliyor taksi pazarlık yapın!!!

Turistlere genelde iyi davranıyorlar çapkınlık yapma amaçlı güzel kızlara aynı adresi 3-5 kez sormuştuk maksat eğlence olun sonunda güzel bir akşam için bir arkadaş grubu bulup beraber zman geçirdik...

Göl kenarında gezdik geceleyin değişik bir yer değil görülmesede olur herkes bisiklete biniyor genelde göl kenarındaki barlarda i salsa yapıyorlar.İzledik ama yapmadık.Üniversitedeyken anılarım çoktur aslında salsayla ama içimden gelmedi izledik epey çok eğleniyorladı:smiley:

Şehir içi ulaşım:

Otobüse binebilirsiniz en ucuz yol bu.

Şehir meydanındaki tramvaylara hiç para ödemedik yerel halk hırvatlar aman boşver gibi birşeyler dedi heralde aylık abonman gibi kartlar var.

3-4 klise şehir meydanı beğenildi gezildi old city her şehirde olduğu gibi burdada var ben beğendim zagrebi ama maksimum hırvatistan turunda 2 gün ayırın.Biz 1 gün ayırdık.

Gün 2

Kararımızı veremedik uçakla mı otobülesle mi yolculuk yapalım otobüsle splite gdip ordan fery ile gececektik adalara sonra baktık adaya direk uçuş var!!!!???? Hadi dedik gidelim...

Zagreb----Brac island zvatni rat plajı

gene booking com sağolsun yerimizi bulduk hırvbatistanda okumussunuzdur odalarını insanlar kiralıyor bizde böyle yerlerde kaldık burası heralde birinin yazlığı idi çok başarılı idi.Manzara süperdi mutlaka zvatni rata yani brac island a uğrayın akşamları Varendada iki eğlenin kokteyl için tatile çıktığınızı buram buram hissetirecek harika bir yer biz çok sevdik genelde yerli turistin geldiği bir yer. yemeğinizi yiyin keyfinize bakın burayı sevince 2 gün kalmaya karar verdik.

Tip:

- Zvatni rat'a gemiyle gidin trenl'e dönün:smiley:
- Brac islanda uçakla gidin zagreb üzerinden fery ile splite dönün.Spliti gezin
- Zvatni ratta güneşlikler ve sezlonglar pahalı.
- Yemek pizza:smiley:
- Varenda'da akşam eğlenin.

Gün 5:

Hvar;Biz tekneyle tura çıktık brac'tan üç beş yere uğruyordu denize girdik yolda bizim egedeki turlar gibi birşeydi hvar'a tek yön gideceğimiz için indirim yapıyorlardı sevindik:smiley:Boat taksiler var ama kazıktı fiyatlar.

Hvara direk gitmedik stari gradda kalalım dedik uzak durun biz sevmedik mutlaka direk havara gidin bu adada en güzel yer hvar bizim bodrumumuz öyle düşünebilirsiniz.Hvardan sonra cennet adaları turu var hvardan tekneyle götürüyorlar kesin gidin.Gece hayatı çok aşırı bişey beklemeyin gene odalarda kalın en önemlisi ingilizlerin burayı keşfetmiş olması:(Akşam kusan kavga eden 20 yaşında kızlar erkekler görürseniz bilinki ingilizdir.Limandaki Tekneler yatlar müthişti bunun yanında ilaveten çok isveçli ve norweçli var burada doğa her zamanki gibi tüm adalarda olduğu gibi müthiş.

Split gün 7 konaklamadık ama güzeldi izmir havası var old city gezilir

Dubrovnik çok büyük hata sadece bir gün yeter nedense böyle turistlik yerleri görmeyi sevmiyorum.Sokağın başından ahmettttt abi burdayıııızzzz gibi sesler duyacaksınız gidin şehir güzel ama 1 gün diyorum...

Adaların tadını çıkarın...

nOTLAR:

-Yazın gidin

-Brac island deniz süper.

-Hvar limanın sonundaki bar süper.

-Doğa Tüm adalarda süper.

-Deniz süper.

-1,5 sene rusyada kalmış biri olarak kızlar süperde diyebiliri dayanamadım bunuda anlatayım:Yolda yürüyoruz önümüzde bir türk çift sanırım hvards geçiyor olay.

Ya evliler ya nişanlı kızın söylediği söz bizi bitirdi ya hayatım tamam bakıyorsunda uani el insaf ya bebeğim sadece bakıyorum napiim heryerdeler:smiley:

Kafasına yediği şaplakla gülüştüler...

Hırvatistan güvenli yardım sever ve güzel bir Ülke herşeyini sevdik ucuz tatil için tavsiye edilir bunların hepsini 5 şehir gezip 450 euroya yaptık uçaklar konkalama dahil...

İyi eğlenceler bu gezi yazısı öğle tatilinde yazılmış olup tüm imla hatalarından ve mana bozukluklarından muaftır....

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.