Ynt: Hızlı Norveç Turumuz
İlk gezimizde aklımızda kalan Narvik- Norkapp arası gezimizi bu sene Ağustos ayında gerçekleştirdik. Bayramla birlikte 21 gün iznimiz vardı. Handikaplar, yaklaşık 10.000 km yol, az süre, araç içerisinde ayağa kalkamamak, eşimin ayak diremesi, arkadaşlarımın tır şoförü müsün demeleri,mevcut aracın maksimum 5-6 günlük gezilere uygun olması, vs vs uzayıp gidiyordu. Bir tek Ferhat Bey neden olmasın diye arka çıkınca belki bir daha fırsat bulamam diye her şeyi göze aldım. Gitmeden bir gün önce araç içi dağınıklığı önleyecek port bagaj temin ettim. Bu arada port bagajın çok faydasını gördüm. Bir dolap gibi çok rahat kullandım gezi boyunca. Bundan başka tek hazırlığım açıkçası Ferhat Bey’in son yaptığı gezi notlarından elde ettiğim gps dataları idi. Onları Garmin cihazıma yerleştirdim. Bu gps bilgileri yol boyunca çok yardımcı oldu. Nerede wifi var, nerede gece kalınır, nerede dağ çileği bulunur, nereler gezilir ve benzeri pek çok bilgiyi yol boyunca kullandım. Kendisine ve notları en ince ayrıntısına kadar tutan sevgili eşi Nermin’e ayrıca çok teşekkür ederim.
1.gün : Eşime de belki yolda vazgeçeriz diye ikna ederek bir Cumartesi sabahı saat 05.00 de yola çıktık. Amacım hiç durmadan Nordkapp’a ulaşmak. Orada 2 gün vakit geçirip geze geze yurda dönmek . Ağustos olmasından dolayı gurbetçi trafiği ters taraftaydı . Kapıkule’de Turing’e uğrayarak yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet aldık. Bu arada Turing’deki eleman 3 sene önce yaptırdığım yeşil sigortanın numarasını sordu. Yok değince oflayıp durdu. 5-10 dakika bilgisayarıyla oynadı, sonra da zafer edasıyla tamam buldum dedi. Son yapılan yeşil sigorta numarası gerektiğini böylece anladım.
Bulgaristan’a rahat girdik. Plovdiv’e kadar yollar dar ve zorluydu. Sonra otobana çıktık.Toplam 6 saat gibi bir sürede durmadan Bulgaristan’ı terk ettik. Sırbıstan’a hoş geldin diyerek karşıladılar. Daha önce Kosova damgam vardı, endişelenmiştim ama dikkat etmediler. 5 dakikada yine sınırı geçtik. İlk hedefim Niş’teki otoban öncesi Hürriyet tesislerine ulaşmak. Ama epey de yorulmuşum, yol da dar ve kalabalık. Gözüme kestirdiğim bir istasyona girip 1 saat kestirdim. Yaklaşık 3-3.5 saat sonra Hürriyet tesislerine ulaştık. Depoyu doldurdum. Akşam üzeri 5 gibiydi. Açıkcası bu tesisleri gözüm de pek tutmadı, yolun otoban olması nedeniyle Belgrad’a devam ettik. Otobanda Euro, kredi kartı ile ödeme yapıyorlar. Akşam 7 gibi daha önce belirlediğim kampinge geldik. Camp Dunov ..15 Euro GPS: 44.87750 ,20.35619 Açıkcası Sirbistan’da benzin istasyonlarından kalınabilir gibi gözüküyor. Hepsinde temiz tuvalet, wifi , yemek yeri var ama kaliteli uyku için ben Finlandiya-Norveç haricinde hep kampta kaldım. Yoksa tavşan uykusuyla yorgun kalacaktım.