HJ 60 1987 difransiyel problemleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semihyontem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,473

semihyontem

1987 4.0L 6Cyl Toyota Land Cruiser HJ 60 2H
Yer
Ordu
Web
www.semihyontem.com
Merhabalar,
Bir kaç sorum olacak.

Olay:
Hafta sonu Gölköy'de (ordu) yapılan karadeniz off road oyunalrında yarışmadan sonra parkura çıktım. L4 çekerde arka tekerleklerin patinajda kalması (çamurda) durumunda ön tekerleklerde çekiş olmadığını farkettim. Kısaca L4 malesef L2 oldu. Daha sonra şantiyede aracı takozların üzerine aldım ve aracın 4 çekerde tüm tekerlekleri döndürdüğünü farkettim. Bunu acaba şanzıman problemi yaşıyormuyum diye yaptım ve şanzımanın gücü transfer ettiğini görmüş olduk. Ayrıca önemli bir detay daha varki bunuda belirteyim. H4 tuşu nu aktif hale getirip 4WD ışığı yanmaz ise L4 de çalışmıyor. L4 ü aktif hale getirmek için H4 tuşuna da başmak gerekiyor.

İnceleme:
Difrasiyeli sökmeden yaptığım incelemede (lift'de iken) ön diferansiyelden ses geldiğini farkettik. arka diferansiyelde ise gayet sessiz ve düzgün bir çalışma sesi vardı.

Araştırma:
Ankara'dan birisiyle yaptığım telefon görüşmesinde ayna mahruti çaplarının farklı olmasından dolayı küçük çapta olan diferansiyelin çekişi alamayacağı konusunda bir bilgi edindim. Beni ise asıl rahatsız eden konu ise ses.

Yapmayı planladıklarım:

Öncelikle ön diferansiyelin yağını boşaltmayı ve boşaltılmış yağda mıknatıs gezdirmeyi planlıyorum. Böylelikle bir kırılma olayı olup olmadığını anlamış olacağım. Eğer bir parça çıkarsa zaten durum belli. Çıkmaz ise yinede aksı çıkarıp diferansiyeli indirmek gibi bir düşüncem var. En azından ayna mahrutinin durumunu görsel incelemiş olur birde akım yapmış olurum.

Merak edilen:

Maxxis LT305/70R16 lastik kullanıyorum. Bu çapta bir lastik için ne boyutta bir ayna mahruti önerirsiniz ve bu ayna mahrutiyi nerelerden bulabilirim?
Bu çapta lastik kullanıyorum ama ileride 33' lastiğe geçme planım var bu durumda ayna mahruti çaplarında da değiştirme yapmam gerekirmi?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Not: Arazide parkur heyecanından 4WD tuşuna basıp basmadığımı tam hatırlayamadığımdan kumluk arazide tekrar deneyeceğim....

1987 Model HJ60 2H manuel

Etiketler
Ynt: HJ 60 1987 difransiyel problemleri

http://www.offroadshopping.com/index.php?do=static/contactus

malzemeleri buradan temin edebilirsiniz.Yanlız diferansiyelden önce arazi şanzumanını kontrol etmekte fayda var.

Teşekkürler.
Biraz önce farkettiğim üzere 4WD tuşunda basit bir temassızlık sonucu ortaya çıkan bir durummuş. Kumluk alanda yaptığım denemede arka tekerleklerin patinaja kaldığı yerde ön tekerlekler dönmeye devam edip beni tepeye çıkardı. Yani L4 ve H4 düzgün çalışıyor. Ama hala diferansiyelden gelen sesin normal olup olmadığı konusu aklımı karıştırıyor...

Ayna mahruti oranlarınıda nasıl ayarlayacağımıda merak etmekteyim...

konuyla alakalı pek çok topic var forumda biraz incelerseniz bulacaksınız cevabı, motor tipi, lastik ölçüsü ve orjinal diff. oran verileri gerekir.

lastik çapınız nedir, büyütecekmisiniz gibi pekçok kıstas var konuda.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,165
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler