HJ 60 1987 filtre ışığı ve sebepleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semihyontem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,735

semihyontem

1987 4.0L 6Cyl Toyota Land Cruiser HJ 60 2H
Yer
Ordu
Web
www.semihyontem.com
Merhabalar,

Öncelikle bir süredir sebebini anlamadığım ve araştırmalarım sonucu çözebildiğim basit ama önemli bir sorundan bahsedeyim.
1987 HJ 60 2H bir aracım var. Direksiyonun sol tarafında filtre ışığı var. Bir ay önce kadar bu filtre ışığı yadığında, motor yağı, yağ filtresi ve mazot filtresini değiştirdim. Sonra farkettimki ışık sönmüyor.

Yabancı sitelerde biraz araştırdım ve şase ye monte edilmiş ikinci bir mazot filtresi daha olduğunu farkettim.
Bu filtre ara arabanın sağ ön tarafında şase iç tarafına tutturulmuş vaziyette. Bu mazot filtresi, fincan tip ve altında bir adet civata sı var. Bu civatayı çıkararak filtrede biriken suyu boşaltabiliyorsunuz ve sistemi eski haline getirmiş oluyorsunuz.

Basit birşey ama önemli.
Zira bu filtre işlevini kaybeder ve daha sonra pompadan önceki filtrede su ile dolarsa, pompa elemanlarına su kaçması kaçınılmaz, bu ise çok daha büyük masraflara ve sinir sisteminizin bozulmasına sebep olabilir.

Sıkıntısız keyifli seyehatler.

Saygılarımla,
Naim Semih YÖNTEM

Etiketler
Ynt: HJ 60 1987 filtre ışığı ve sebepleri

Semih Bey,

Merhaba, bu fitrenin ve bulunduğu yerin fotoğrafını gönderebilir misiniz ?

Biraz önce çektim fotoğrafları, çok güzel açılardan değil ama şu anda bu kadarını yapabildim.

Umarım yerinin farkedilmesine yardımcı olur. şasenin iç tarafında olduğunu tekrar hatırlatıyorum.

2012-08-24-052.jpg

2012-08-24-051.jpg

Filtre mazot filtresidir. Fincan tipi su ayrıştırıcı. İlk kademe burasıdır ve burdan filtre edilen mazot , ikinci filtre olan motordaki mazot filtresine gider. Kesinlikle pompa ve enjektörlerin ömrü için çok önemlidir. Arada bir alttaki vidası sökülür ve içinden sadece mazot akana kadar beklenir. Bütün işlem bundan ibaret...

Kolay gelsin..

Önemli bilgi , bu su tutucu filtreden benim aracımda da var ( BJ60 88 model ), ayrıca bu filtrenin cam yünü , keçe veya benzer bir malzeme ile basitçe izole edilmesi gerekir. Korunaksız açık alanda olduğundan donma tehlikesi yaşanabilir.

Selamlar

harika çok teşekkür ederim teoride öyle olduğunu düşünmüştüm ama nasıl sorsam diye düşünüyordum..tekrar çok teşekkürler paylaşım için..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR