Honda cr-v çeki demirini nasıl sökebilirim? Yardım lütfen.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan niva61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,890

niva61

Kamp II
Yer
Ankara
Selamlar,

Konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum.Aldığımızda üzerinde gelen çeki demirini bazen sökmem gerekiyor. Anahtarını takıp çeviriyorum, yuvarlak mandalı bastırarak çeviriyorum, wd 40 sıkıyorum ama bir türlü sökemiyorum. Mutlaka basit bir yöntemi vardır. Yardımcı olurmusunuz lütfen nasıl sökebilirim ?

Teşekkürler.

Görüntü0149.jpg

Görüntü0150.jpg

Görüntü0151.jpg

Görüntü0152.jpg

Görüntü0153.jpg

Etiketler
Ynt: Honda cr-v çeki demirini nasıl sökebilirim? Yardım lütfen.

Merhaba öncelikle çeki demirini söktükten sonra pas çözücü ile iyice temizleyin içinde pislik kalmasın anahtarla çalıştırarak iyice rahat çalışır vaziyete getirin vd40 la yağlayın kullanacağınız zaman takın üzerine streç dolayıp toz ve su girişine mani olun o zaman daha rahat sökülüp takılır

İşte sorun orda hiç sökemedim :smiley: Nasıl sökecegim? ???

Eczaneden 10 luk enjektör alıp mekanizmayı girebildiği tüm noktalardan yağlayın hidrolik bu işe uygun ama boyalı kısımlara zarar vermeden anahtarla aç kapa yaparken çekiçle küçük darbelerle hasar vermeden tıkla

Ömer bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

İlk önce hiç dönmeyen anahtarı wd 40 ile yumuşatarak çevirebildim. Yuvarlak kısmı bastırıyorum ama dönmüyor. Peki anahtarı çevirip ondan sonramı yuvarlak topuzu çevirmem gerekiyor?

Çeki demirinin içinde araca kilitlenenmeyi sağlayan mekanizmanın çalıştığı bir yol var yola pislik dolduğu için sökemiyorsunuz

Anladım, hafta sonu yazdıklarınızı deneyeceğim. Tekrar teşekkür ederim.

Bülent Hocam
siz enjektör-hidrolik işini hafta sonuna bırakmayın, hemen yapın,
hatta ertesi gün de yapıp sökme işini Pazar gününe bırakın.

selam

kilit yerine bir kaç çekiç vurun ama eğecek vaya bükecek düzeyde değil. hatta brisi vururken bir başkası anahtarı çevirmeye veya topuzu haraket ettirmeye çalışsın ozaman sökülür basit bir karadüzen sanayici metodudur... sonrada arkadaşların dediği gibi wd 40 gibi temizliyicilerle bi güzel temizlersiniz
kolay gelsin

usilay' Alıntı:
selam

kilit yerine bir kaç çekiç vurun ama eğecek vaya bükecek düzeyde değil. hatta brisi vururken bir başkası anahtarı çevirmeye veya topuzu haraket ettirmeye çalışsın ozaman sökülür basit bir karadüzen sanayici metodudur... sonrada arkadaşların dediği gibi wd 40 gibi temizliyicilerle bi güzel temizlersiniz
kolay gelsin

Sayın usilay teşekkür ederim.

TEKNIKISLEM' Alıntı:
aşağıdakilere bir göz atın,
mekaniğini anlayıp,
nereyi ne kadar zorlayacağınızı bilip,
ona göre uygulama yaparsınız.

http://www.leisureshack.co.uk/tow-bar-horizontally-detachable-type-by-bosal-022173.aspx

Metin bey ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim. Ben internette aradım ama bu çizimleri bulamamıştım. Çok işime yarayacak. Hafta sonu bel fıtığım zorlamam, nedeni ile yine iki gün beni yatmak zorunda bıraktı. Bu yüzden hiç bir şey yapamadım. En kısa zamanda deneyecegim. Tekrar teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR