Hüseyinli Köyü Doğa Yürüyüşü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BENIMBEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,150

BENIMBEN

Toprak yoksa .....
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar 11 mart 2007 günü Pamukova sınırları içerisindeki Hüseyinli köyüne bir yürüyüş yaptık. Köy çok eski bir yeşleşime sahip yaklaşık 200 yıllık eski evler var. Oldukça etkileyici bir manzara mevcut. Kerpiç evler, sıcak köy kahvesi ve en güzeli inanılmaz sıcak köy sakinleri.
Parkur oldukça güzel zorluk derecesi orta. İki yayla var parkurda Ercuva ve İnönü. Bu parkur Kartepenin güney yamacında kalıyor. Mesela yuvacıktan bi trans geçiş yapmak mümkün inönü yaylasına. Ama en güzel kısmı halen kar bulunması. Ercuva ve inönü arasında oldukça güzel bir kar var. Şahane manzaralar yakalamak mümkün.

Daha fazla detay isteyen arkadaşlarıma burdan yardımcı olmaya çalışacağım. Nasıl resim konulacağını bilmiyorum o yüzden resim yok :-[ ama mail atarım arzu edenlere. Resimlere inanamazsınız gerçekten muhteşem.

Parkur : 18 km
İstanbuldan Hüseyinli köyü : 2 saat
Alışveriş : Köye gelmeden yapmakta fayda var. En yakın kasabada.

Etiketler

Ynt: Hüseyinli Köyü Doğa Yürüyüşü

Ben bir araştırma yapayım belki logları bulabilirim dostum.Bulursam aynen sizde

Merhaba Merhaba ,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1020  Bu başlık ta mesajlarımıza nasıl resim ekleyeceğimizi Sedat çok güzel açıklamış.

Ben de ilk kez bugün resim ataçlamayı yaptım. Bundan sonra Gezenbilir.com konu başlıkları yandı gitti kül oldu. Resimlerle dolduracağım inşallah :smiley:

Kolay gelsin.

Ha unutmadan bir ipucu.
Resimlerinizi photobucket sitesine yüklerken; Kendi bilgisayarınızda resim seçmeye sondan başa doğru yapın.
Photobucket sistemi ilk seçtiğiniz resme 1 numarayı veriyor.Daha sonra 2-3-4- devam ediyor.
Etkinlik başlarken çektiğiniz ilk resmi değil de en sonda ki resimden başlayarak yükleyin photo bucket'e .
Bu yükleme aynı e-postalarınıza dosya yükleme ile aynı tarzda.
Üstte ki linkte zaten açıklaması var ya.!!
IMG adreslerini toplu olarak alırken çıkan sonuç böylelikle, faaliyetin en başından en sonuna doğru sıralama şeklinde olacak.!

Aklınız karıştı ise deneme yanılma ile öğreneceksiniz.
Resimlerinizi bekliyoruz.

Öz Murat,

BENIMBEN' Alıntı:
Ben bir araştırma yapayım belki logları bulabilirim dostum.Bulursam aynen sizde

Hos olur tabi. aslinda bu sitede bir AYRI bir alan olsa ve orada sadece GPS kayitlari olsa mesela... cok iyi olmaz miydi? Ben de oraya gitmistim, iste resimler vb. kisimlar gene ilgili konu basligi altinda devam eder gider elbet... ama GPS kayitlari bol olsa ve paylasilsa bence cok guzel bir arsiv cikardi ortaya...

yeni bir program da bulmus arkadasim ben de aldim, mesela magellan olsun garmin olsun zilyon tane formati birbirine donebiliyor ve bunlardan birisi de google earth! :D ben databaseimi google earth kml formatina donup yukledim google'a ve iste oldu! (walla kml formatinda yaklasik 50MB'lik arsiv birikmisim :D ) daha once gittigim herhangi bir rotayi, tracki simulator ile izlemek, tum trackleri waypointleri google earth layerinda ve oranin sundugu genislemeler ile izleyebiliyorsunuz. cok begendim ben. google earth community resimleri infolar linkler neler neler...

GPS ile ilgi zaten ayrı bir konu başlığımız var. GPS bilgilerini bu başlık altına kaydettikten sonra adresi diğer konu başlığında ki yazılara ( Doğa Yürüyüşleri ) link olarak ekleyebilirsiniz.
Falanca yerde ki Doğa Yürüyüşü ile ilgili yazılara ve resimlere bakan bir üyemiz ve/veya ziyaretçimiz bu link vasıtası ile GPS kayıtlarına da ulaşabilir.
Biraz Özveri ve Gezenbilir.com'a adapte olmak işin can alıcı noktası gibi gibi.

Kolay gelsin herkese ,

Öz Murat

Murat'ın dediği gibi GPS loglarını toplamaya çalıştığımız bir bölüm var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=287 bu bölüm dışında yaptığınız faaliyetlerin raporlarına Forum Üyeleri'nin GPS dosyalarını ekleme iznini vermiş olduk ;)

BENIMBEN arkadaş yazınızdan bile çok güzel bir yer olduğunu hayal edebiliyor insan...Lütfen şu resimleride ekleyinde gözümüz gönlümüz daha bir bayram etsin...Teşekkürler...

yol' Alıntı:
Murat'ın dediği gibi GPS loglarını toplamaya çalıştığımız bir bölüm var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=287 bu bölüm dışında yaptığınız faaliyetlerin raporlarına Forum Üyeleri'nin GPS dosyalarını ekleme iznini vermiş olduk ;)

Ooopsss. gormemistim. pardon.

2 hafta önce inönü yaylasına köylülerin kesinlikle çıkamazsınız 70 cm kar var demelerine kadar çıkmaya çalıştık. belli bir noktaya kadar araçla çıktık. araba yan yatıp daha fazla gitmeyince ondan sonrasını yürüyerek denedik ama karın içine gömülüp kalınca yayla evlerine ulaşamayıp kampımızı mecburen yol üzerine kurduk. kesinlikle görülmesi gereken bir yer. karlar biraz erisin ilk yapacağımız şey yaylaya çıkmak olacak.

inn.jpg

2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR