Husky Bigless Aile Çadırı Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eylemist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,516
Ynt: Husky Bigless Aile Çadırı Hakkında

Her durumda branda sermeyi alışkanlık haline getirin lütfen.

Branda sadece yağmurdan korumak için değil. Çadırın alt örtüsünün doğal ortamda ki çalı çırpı diken taş vs.den de korumaya yarayacaktır.
Ayrıca 2. bir yalıtım olur.
Zaten araç ile gidip geliyorsunuz kamplara.
Branda sizin için yük olmaz.

Branda da çadır giriş kapısının önünde fazlalık olursa çok da iyi olur. Toz toprak kum yağmur çamur içeri girmez.

Etiketler

Bende kamp için bu tarz bir çadır aldım
sizce ne kadar mantıklı böyle bir çadır?

images.jpg9.jpg

aslan28' Alıntı:
Bende kamp için bu tarz bir çadır aldım
sizce ne kadar mantıklı böyle bir çadır?

Benim ilgi alanım dışında. Kışın yağmurda kullanılır mı hiç bilemem.
Sadece çok ağır olduğunu söyleyebilirim. Bahçe işleri için bir adet bizde de var. :smiley:

Valla Murat bey çoluk çoçok oldugu için bu taraz bir çadırın daha uygun olacagını düşündüm şahsım adına içinde rahat hareket edilmesi ve yatak olarak içine 2 çift kişilik şişme yatak sıgması açısından
Deneyip görecegim bakalım bu hafta sonu deneyimlerimi yazarım

ferhat10' Alıntı:
huskky bigless 4 mevsimlik çadırdır böyle olması normal altına branda sermenize gerek yok yağmur almaz.o boşluk şiddetli rüzgarlarda iç tente ile dış tente arasından geçerek basıncı dengeliyor ,bu rüzgarın size pek etkisi olmaz.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ,çadırı bende 4 mevsim sanarak aldım ama faturada husky 3 mevsim bigless 5 kişilik yazınca tereddüt ettim.sitelerde tanıtımlarda da 3 mevsim yazıyor.bende çözüm olarak boşlukları kapamak için dün altına yine su geçirmeyen 4 mt x 5 mt branda kestirdim. zemine bunu sereceğim.kenarlarıda içe doğru kapatacağım..

TezzMertek' Alıntı:
Her durumda branda sermeyi alışkanlık haline getirin lütfen.

Branda sadece yağmurdan korumak için değil. Çadırın alt örtüsünün doğal ortamda ki çalı çırpı diken taş vs.den de korumaya yarayacaktır.
Ayrıca 2. bir yalıtım olur.
Zaten araç ile gidip geliyorsunuz kamplara.
Branda sizin için yük olmaz.

Branda da çadır giriş kapısının önünde fazlalık olursa çok da iyi olur. Toz toprak kum yağmur çamur içeri girmez.

evet size katılıyorum. ekstra bir branda çadırın altını korumak için önemli .20 mt2 branda aldım.çadırı hiç toprağa çamura değdirmeden temiz bir biçimde kurabilirim artık.

Bu forumda neden beğen butonu yok ki.
:smiley:

Forum formatını değiştirmek şart oldu 2015 ya da 2016 da.

bugün shimano sonora 4000fb olta makinası ile birlikte shimano catana cx tele spin 210 hafif serisi kamış da aldım. 10 numara 5 yıldız oldum :smiley:

Adsız.jpg

images.jpg

arastuna' Alıntı:
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ,çadırı bende 4 mevsim sanarak aldım ama faturada husky 3 mevsim bigless 5 kişilik yazınca tereddüt ettim.sitelerde tanıtımlarda da 3 mevsim yazıyor.bende çözüm olarak boşlukları kapamak için dün altına yine su geçirmeyen 4 mt x 5 mt branda kestirdim. zemine bunu sereceğim.kenarlarıda içe doğru kapatacağım..
3 mevsimlikmiymiş bikaç internet mağzasında 4 mevsim geçiyordu. İnsanları böyle küçük numaralarla kandırıyorlar.

ferhat10' Alıntı:
3 mevsimlikmiymiş bikaç internet mağzasında 4 mevsim geçiyordu. İnsanları böyle küçük numaralarla kandırıyorlar.

mağazada Türkiye şartlarında 4 mevsim rahat kullanırsın sıkıntı olmaz dediler ama altındaki açıklık bana pek mantıklı gelmemişti.rüzgar açısındanbırakıldı ise sorun olacağını sanmıyorum. 11mm duraliminyum poller var rüzgarda tipide etkilenecekmiş gibi gözükmüyor.

Bu sabah çamkoru tabiat parkında gece sabaha karşı hava 5 derece idi.sabah uyandığımızda çadırın dış tentesinin içinden kubbe kısmından iç çadıra su damlıyordu.dış tentenin içinde terleme oluşmuştu.toprak zemine branda serdim kenarlarıda kapatmış iç çadırı brandanın üstüne kurmuştum.ya ondan oldu.yada çadırın içi sıcaktı bir anda dış kapıyı açınca soğuktan terleme yaptı.canım sıkılmadı değil hani.yüzümüze bildiğin su damlıyordu.yedigöllerde kaldık orda da hava soğuktu ama böyle bişi olmadı.fakat ozaman zeminde branda yoktu.dünde 4 adet havalandırma camı açıktı sürekli. Konu hakkında fikir yürütebilecek arkadaşlar varmı?

Kendi vücudunuz ile oluşan soğuk sıcak farkından kaynaklanan nem.
Çadırı içinde oluşabilecek su buharının dışarı çıkabilmesi için çadırın havalandırma pencerelerini kapatmayın.
Aynı şekilde çadır girişinde de kapı aralıık kalsın.
Çift kapı olmalı.
Biri tül biri su geçirmez kumaştan imal 2 kapı var değil mi.?
Tül kapı tamamen kapğalı iken diğer kapı yarı aralık kalmalı.
Üşümezsiniz korkmayın.

TezzMertek' Alıntı:
Kendi vücudunuz ile oluşan soğuk sıcak farkından kaynaklanan nem.
Çadırı içinde oluşabilecek su buharının dışarı çıkabilmesi için çadırın havalandırma pencerelerini kapatmayın.
Aynı şekilde çadır girişinde de kapı aralıık kalsın.
Çift kapı olmalı.
Biri tül biri su geçirmez kumaştan imal 2 kapı var değil mi.?
Tül kapı tamamen kapğalı iken diğer kapı yarı aralık kalmalı.
Üşümezsiniz korkmayın.

çadırın dış tente giriş kapısı tek kumaş.tül girişi yok.bir cibinlik çıktı çantadan ama nereye takılıyor bulamadım.belkide dış kapı girişinedir. iç çadırda 2 giriş var yan yana o girişler çift kumaş.biri tül biri kumaş . ama 2 yaşında küçük çocuklar var diye açmıyordum.olmazsa arkada büyük pencere var çift kumaşlı onuda açarım .sadece resimde görünen köşelerdeki 4 küçük havalandırmada pencereleri açıktı. yere serdiğim brandanın bir etkisi olmamışmıdır

20140830_142706.jpg

yağmur yağacak gibiydi,bende zemine serdiğim ayrıca olan brandayı çadırın dış tentesine bantladım. belkide ondan kaynaklı hava sirkülasyonu azalınca terleme yapmış olabilir ben ondan şüpheleniyorum.çünkü yedigöller de böyle bir şey olmamıştı.

Branda ile alakalı değil kesinlikle,

Çift kat tenteli çadırın dış tentesi tek kumaş olması normal.
İkinci iç tente (yaşam alanı) çift kapılı.
İşte bu kapıları full kapatmayın.

Çadır kapı fermuarı nasıl açılıyor bilemiyorum (Yarım ay , Tam ortadan dikey ve yanlara vb)
2. kapının üst bölümünde mutlaka açıklık bırakmalısınız ki çadır içinde oluşacak buhar (vücut sıcaklıklarınız + nefesiniz) bu açıklıklardan çıkabilsin.

Bu arada çadırınızı Kuzey güney doğrultusunda kurarsanız rüzgar faktörü ile çadır içi sürekli havalanır.
Tulumlarda çadır zemininde yattığımız için iki yönde açık bir pencere sistemi giren rüzgarın hemen çıkmasını sağlar.

cevap için teşekkürler.
resimde gözüktüğü gibi yaşam alanı sağlı sollu çift giriş var, kapı ve sineklik olarak çift girişli , büyük C şeklinde açılıyor. arkadaki pencere açılabiliyor açılınca altında sineklik var. küçük üçgenlerden de 4 adet pencere var köşelerde. ben sadece 4 küçük pencereyi açıyorum diğerleri kapalı duruyor.. soğuk havalarda çadırın 3 mevsim 4 mevsim olması etkilimi terleme açısından. aldığım yer bana bun çadırı 4 mevsim kullanabilirsin dedi ama çadır 3 mevsim gözüküyor. 3 mevsim oluşundan kaynaklı soğuk havalarda böyle sürekli terleme yapacaksa yol yakınken iade edeyim.4 mevsim model alayım

20140816_094748.jpg

p1020385.jpg

husky-stan-family-bromer-4-zelena.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,977
Kayıtlı Üye Sayımız
166,729
Kaydolan Son Üyemiz
zeugmasardes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR