Husky - The North Face Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan azka1alpha Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,748

azka1alpha

Yeni Üye
Husky markasının fighter modeli çadırını almadan önce sizlere danışmak istedim.The north face markasının Mountain 35-25 ve 25 modellerinden farkı yani eksi bir yönü varmı? yoksa sadece The north face'e isim den dolayımı 1.200 lira verip aynı tip çadır olan husky nin fighter modeline 600 lira veriyoruz?

2.sorum; husky fighter modeli,north face in bu modelleriyle everest te aynı performansı ve sağlamlığı gösterebilir mi?
http://www.huskyeu.eu/tent-extreme-fighter-3-4-prs--green-117_dst.html
http://uk.thenorthface.com/tnf-uk-en/equipment/tents/mountain-25.html?colour=711

dip not :smiley: ( modeller arasında ki person farkını karıştırmadan sadece diğer kriterlerden değerlendirme yaparsanız sevinirim)

Etiketler
Ynt: Husky - The North Face Karşılaştırması

Merhaba,elbette sektörünün en bilinen markasını seçince,sadece isminin bile alıcıya ektra bir maliyeti oluyor.Ama verdiğiniz modeller arasındaki bu büyük fiyat farkının sadece isimden kaynaklandığını zannetmiyorum.
İki çadırdada kullanılan malzemeyi karşılaştırın,kaliteyi belirleyen parçalarda ne kullanılmış.
Gösterecekleri performansı ise ancak kullanıcıların yorumlarından öğrenebilirsiniz,kağıt üstünde aynı gözükebilirler ama,zor şartlarda acaba yazılan performanslarını gösterebiliyorlarmı?

Bende bu ürünleri kullanan şahısların yorumlarını buraya sabırsızlıkla bekliyorum:smiley:...

Merhaba

Cevaplaması çok zor bir soru bazı şeyler sadece deneyerek ortaya çıkıyor; TNF çok güçlü bir marka ve ürünleri yüksek irtifada çok tercih ediliyor lakin siz eğer 5000 -6000 üzeri bir aktivite planklamıyor iseniz altındaki tüm koşullarda her iki markanın çadırından da gereken faydayı ve desteği alabilir siniz diye düşünüyorum.

Husky nin himalayalar da gereken sağlamlığı gösterirmi sorusuna halen kesin yanıt verebilecek biri yok sanırım:smiley: Almışken TNF alıp kazklanmış durumuna düşmek istemem çünkü biri 600 TL diğeri 1.200 tl
2 misli fiyat farkı var arada...Eğer husky de bu fiyata TNF nin sağlamlığını gösteriyorsa boşuna masrafa girmek istemem

Denemeden öğrenilmez gerçekten.
5-6 bin metre üzerine gidecek olanlarda riske girip almıyorlardır Husky'i.
Husky bir ekspedisyona çadır desteği ile sponsor olsunda kendi reklamanı kendi yapsın.
Belki de yapmıştır bile.

merhabalar ferrino snowboand 2 çadır hakkıhda ne düşünüyorsunuz acaba yüksek irtifa kullanımı için idealmi sizce....
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=28&alt_kat_id=171&id=7335

Ferrino güzelmiş.

Siz pazarlık yapmıştınız kaça düştü fiyat.
;D

Uygun bence.
Çift bagaj olmasada özellikleri güzel.
Çift kapı tek bagaj yeterli yükseklik (100 cm) -
Kar etekliği
4,30 kg.

..husky fighter ile marmot twilight 2 yi karşılaştırabilirsiniz. fiyatları birbirine çok yakın.... böylesine profesyonel ve yüksek zorluk derecesinde bir etkinlikte bütçe konusunda çok rahatsam elbette north face tercih ederim. marmot twilight 2 çadırım var ancak malesef çadırın tam performansını test edebileceğim bir etkinlik yapma imkanım olmadı... full yazın bisiklet turlarımda üstü açık kullandım..:smiley:)) tül dokusu sivrisineklerden korurken yıldızları da seyretmeme imkan veriyordu...:smiley:

Bende ayni ikileme cok dustum.. Husky 'yi yuksek irtifada deneyenden tecrubelerini ogrensek iyi olurdu.. Ancak Kimse de 6000 ve uzerine husky ile gitmeyi dusunmuyor.. Neden derseniz okadar zaman hazirlanacaksiniz maddi ve manevi ,sonra yukarida bir firtinada cadiriniz ucacak .. He hersey bir kabusa donusecek.. Onca emek ,zaman,para bosuna gitti.. Belkide gitmeye bilir de .. Ama TNF denenmis.. Biliyor.. Cikanlar var.. Yuksek irtifada cadiri cadir yapan ruzgar dayanimligidir.. Buda pol saysi ile dogru orantili.. Ne kadar pol o kadar direnc demek.. TNF'de ve 25 modeli mesala 5 pollu.. Husky ise 4 pollu.. Sadece Turkiye deki daglara cikacaksan bence Hıusky bicilmis kaftan.. Ancak gozun yukseklerde ise TNF derim.. Nicin.. Macera aramaya gerek yok ta ondan :smiley:)

Üstadlar takip etsin, ben de sessiz sedasız takip edeyim;
Güzel konu, güzel tartışma :smiley:

Birde yazmayi unuttugum bir sey var.. North face ve 25 modeli veya Turkiyede olmayan Black Diamond'in 4 mevsim cadirlari www.sunnysports.com adresinde 475$ - 600 $ arasi .. Yani buradakiler ayakta opuyorlar bizi :smiley: Oralardan gelen birisi varsa aldirin .. Yari fiyatina..

ferrinoyu bende kullanıyorum kışın ağrı 4800 mt sanki isfahan otelinde yatarmış gibi rahat ettim üstelik tipi nedeniylede 3 gün çadırdan çıkamadık..
uludağda rasat düzünde etrafında kar duvarı filanda olmadan ordaki rüzgara karşı beklediğimden çok daha fazla dayanıklı çıktı, rasat düzündeki rüzgarda biz dahi yürüyemezken.....
ama iş 6000 üstü denirse daha hiç deneme şansım olmadı ama işimi şansada bırakmazdım herhalde denenmiş dayanıklılığı ispat edilmiş bir çadırla çıkardım....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR