<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Hyundai Galloper Iı V6 Aracım İçin Lastik Araştırıp Fiyat Öğrendim</b><br />
<br />
Merhaba Niyazi bey,BF Goodrich 265/70/15 A/T takili olan bu aracimizi genelde asfaltta,nadiren arazide kullaniyoruz.<br />
Anladigim kadariyla %50 arazi,%50 asfalt olarak tavsiye edilen bir lastik ve bize bu konuda yeterli oluyor.<br />
Yani asfalt kullaniminda bir cok zorlu sartta gorevini basariyla yerine getirdigine sahit olup memnunuz.<br />
Kar buz performansi nasil derseniz,asfaltta belli surus teknikleriyle ben yolda kalmadim,zincir takmadim.<br />
Karli arazi surusune bu aracimizla hic gitmedigim icin bu konuda nasil bir performansi oldugunu yazamayacagim.<br />
Ancak arazide normal zamanlarda bir sikinti yokken on santim kadar camur olan yerlerde kayma egilimi oluyor.<br />
Bozuk yol ya da engebeli zeminler icin problem yine yok.Cok heybetli olmasa da yapisi,goruntusu tatmin edici.<br />
Fiyati digerlerine gore hayli yuksek.Ellibin km yi gecince izlerde degisiklik olmadigi halde sirt yapisi deforme oluyor.<br />
Yani tavsiye edilen zamani dolunca degistir beni demeye basliyor.En fazla,mevsim durumuna gore altmis binde degisiyor.<br />
Lastik iz derinligi cok fazla dusmese de,yol tutus degismese de kafa sallama yuzunden degistirmek istiyorsunuz.<br />
Sizin arac yanlis hatirlamiyorsam otomatikti,bizim ki duz vites.<br />
Yanlis bilmiyorsam dizel olanlar 235/75/15 kullaniyorlar.<br />
Diger lastik markalarindan Bridgestone'da kullaniyorum.<br />
A/T tipi yine,o lastigin arazi performansi daha iyi ama tecrubelerime gore asfaltta BF ye gore az tutunuyor.<br />
Kumho'nun M/T tipi takili olan bir araci kullandigimda ses ve sarsintinin daha yuksek oldugunu gordum.<br />
Kisa sureli asfalt surusuydu.Arazi deneyimim olmadi.Madenci bir arkadas 4x4 Skystarda kullaniyor.<br />
Supheyle yaklasarak aldigini ama simdi cok memnun oldugunu cunku surekli arazide kullandigini soyluyor.<br />
Daha onceki lastiklerinin H/T tipi oldugunu biliyorum.O yuzden bunlar ona yeni icat gibi gelmis olabilir. <br />
Nankang,Nexen,Falken,Federal gibi markalari yakin cevremde kullanan olmadigi icin bilgi sahibi degilim.<br />
Dunlop eskilerden bildigimiz bir markadir ama arazi araclarinda performansi konusunda bilgim yok.<br />
Bir de Good Year Wrangler var.Eskiden en iyi lastik diye bilinirdi.Simdilerde pek kullanan gormuyorum.<br />
Benim bildiklerim bu kadar.Karar vermenize faydali olursa ne ala.<br />
Iyi gunler dilerim.</div>