Iğdır'a Doğru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motorize Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,657

motorize

Ana Kamp
Yer
manisa
Web
www.perkitan.com
ığdıra giderken gemlikten başladım yola,bursadan inegöl yoluyla ankaray vardım,arefe günüden bir gün evvel sincanda oturan ömer arkadaşımın evinde misafir oldum ,ertesigünde arefe günüde karapürçekte olan başka bir arkadaşım olan haşim ustanın yanında misafir oldum.

gemilkten çıkış

bursa yoluyla inegöl ve bozüyük yolları

bozüyükte 1 gece konakladıktan sonra ertesigün ankara sincana ömerin yanına geldim,ömer kardeşime ve eşine misafirperverlikleri için candan teşekkürler tekercioğlu ailesinin bayramı mübarek olsun.

ve arefe günü geldim haşim arkadaşımın yanına karapürçeğe,geceledikten sonra ertesi gün bayram namazından sonra kurbanlık kesmek üzere bahçede toplandık

haşim usta ve ben

bende etleri bigüzel kavurdum ve afiyetle yedik

haşim arkadaşıma ve ailesine herşey için teşekkürler kurbanları hayırlı ve bereketli olsun allah kabul etsin.

Etiketler

Ynt: Iğdır'a Doğru

evet ığdıra gidiyorum zaten yolüstünde uğradığım yerleri resimliyorum,bayramda dostlarıma uğradım onların kurban resimleri,hepsi okadar,salıdan sonra normal yol güzergah resimleri gelir.hepinize iyi bayramlar.

Sadece gezi ve aile fotoğrafları kalmış. Böyle daha güzel olmuş yazınız. Teşekkürler kaldırdığınız resimler için..
Yeni gezi ve yol resimlerinizi bekliyorum :smiley:

ankaradan sonra kırıkkaleye yasin hocanın yanına bayramlaşmaya gittim,2.gün hastalanınca resim alamadık

tam 1 hafta bu bahçe evinde hasta yattım 5 gün hiçbirşey yemedim,şimdi normale döndüm,cehennem bibiydi aynı günleri tekrar yaşamak istemem,ama daha önce geldiklerimde çok zevk ve keyif alıyordum burdan.

burda kaldığım 1 hafta süre içinde benimle yakından ilgilenen yasin hoca ve bacanağı gürbüz ustaya ve ailelerine candan teşekkür ederim.

ve cumartesi saat 21:010 da kırıkkaleden karsa tren yolculuğu başladı

yolculuk esnasında trenden yolüstündeki yüksek kayaları resimlemeye çalıştım

yaklaşık 40 saat yolculuktan sonra,pazartesi.00:02,15 de kars tren garına geldim bekleme salonu sıcak olduğundan geceyi burda geçirdim

ve öleye doğru şehir turu yaptım

stadın yanındaki atatürk heykeli

atatürkün karsa geldiğinde söylediği sözler

kaz etleri burda önemli yer tutuyor,evdeki yemeklerin pilav bölümünde çok tüketiliyor

sonunda ığdıra geldim akşam olduğu için şehir resimlerini yarına bıraktım

burda çok tüketilen bozbaş fırın yemeği,bizim bildiğimiz etli nohut

burda özelliği hiç yağ konmadan bardak bakraçlarda fırında etin kendi yağıyla yavaş yavaş pişmesi,lokantalarda ilk önce bozbaş tüketiliyor.

[/QUOTE]

ığdırdaki salon lokantası sahibi hacı musa abiye katkıları için teşekkürler.

busabah alayda asker olan osman gürbüzü ziyaret ettim ama resim yasak olduğundan çekilemedik,bende arkasından arabayla giderken çekmeye çalıştım tabi kendisini yakalayamadım.

işte ığdır şehir merkezinden görüntüler

belediye meydanı

baydar ticarete ıgdırdaki misafirperverliklerinden dolayı ve ikramları için çok teşekkürler.

[/QUOTE]

Ümmet bey öncelikle geçmiş olsun. Ben de bir Ardahan'lı olarak dikkatle takip ettim gezinizi. Görünen o ki hastalansanız da değmiş bu yol hikayesi. Kaz eti yediniz mi? Açıkçası ben çok özledim. Bozbaş yemeği kaz etiyle yapılmıyor sanırım.

34sel' Alıntı:
Ümmet bey öncelikle geçmiş olsun. Ben de bir Ardahan'lı olarak dikkatle takip ettim gezinizi. Görünen o ki hastalansanız da değmiş bu yol hikayesi. Kaz eti yediniz mi? Açıkçası ben çok özledim. Bozbaş yemeği kaz etiyle yapılmıyor sanırım.
hayır bozbaş yemeği kaz eti ile yapılmıyor dana veya kuzu eti ile yapılıyo ve sadece etin kendi yağıyla,ayrıca bozbaş ığdıra ait bir yemektir.kaz eti ise karsa aittir bulgur ve prinç plavlarında tüketiyorlar.

ığdırda dergah pastanesi

dergah pastanesi sahiplerinden hakan kardeşime ığdırdaki yakınlığından ve misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ederim,ortağı zeki hocamın ve hakan kardeşimin desteklerini unutmam mümkün değil.

beni ığdır dan alıp 500 km uzağa erzincana kadar getiren cemil arkadaşa çok teşekkürler,mükemmel ve sıcak bir tır yolculuğu oldu.

erzincandaki yakınlıkları ve ikramları için kadir koçak ve kardeşlerine teşekkürler.

yozgatın meşhur testi kebabı

ığdırdan sonra erzincan,imranlı,ılgaz ve buakşam zonguldak olmak üzere 4 günlük dönüş yolculuğu sona erdi,inşallah yarın istanbuldayım.

[/QUOTE]

ümmet bey ığdıra gelmişsiniz ama benim haberim yok nasıl görmedim ben bu sayfayı kusura bakmayın haberim olsaydı keşke :-\ bir dahaki sefere mutlaka beklerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler