<div class="bbWrapper"><b>Ynt: İki Yıllık Schengen Vizesini Nasıl Aldım Püf Noktaları</b><br />
<br />
Sevgili Sevikilhan<br />
Ben galiba düşündüğümü anlatacak şekilde yazamıyorum,ayrıca sizin hep yazdığınız son 180 güne bakılır sözünün ne olduğunu bir türlü çıkaramadım kusura bakmayın.Son 180 gün nedir? son neyin sonudur?<br />
Bakın avrupa birliği devletleri gezmek amaçlı vizeyi En az 6 aylık yani 180 günlük ve onun tam katları olarak veriyor.verien vize süresi hep 180 günün katları.Her halde buna itiraz etmezsiniz değilmi?.<br />
Peki neden talep edene 2 senelik vize veriyor,illaki vizenin son 180 gününden hesap yapılacaksa 2 senelik vizeye ne gerek var? Uzun süreli vize veriyorlar ki ziyaretciler gelip para harcasınlar.Ama yine ziyaretçiler sürekli olarak kalıp bazı haklar elde etmesinler diye bir seferde en uzun 90 güne izin veriyorlar.Buna itiraz var mı?<br />
Vize verilen süre 3 yıl olunca içinde altı adet 180 günlük bölüm oluyor,yani altı tanede 90 gün hakkı tanıyor,Vize süresi içindeki her 180 günlük bölümü kendi başına bağımsızmış gibi düşünüyor,hesap yapıyor.Vize sahibide vizenin ilk gününden itibaren 180 gün içinde parçalı veya tek parça 90 gün kalabiliyor,90 gün dolunca çıkıyor,180 günlük dönemin bitmesini bekliyor,ikinci 180 günlük dönem başlayınca yine giriş yapabiliyor.Bu durum vizenin son gününe kadar aynen tekrar ediyor.</div>