İkinci El 4x4 Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan illustre Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,139

Etiketler
Ynt: İkinci El 4x4 Tavsiyesi?

Eğer ilgileniyorsanız hem bizim alalım-satalım bölümünde , hem de aşağıdaki linkte forum üyesi Senem ( Jinni ) arkadaşımızın satılık aracı var.Hem dizel hem de fiyatı daha makul.Ayrıca bizim de kefil olacağımız bir araçtır.

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3255791

Cok guzel arac cidden Nadir Bey.
Ne yazik ki ben 5 kapili ve 12 milyara kadar bisey ariyorum..
Ya da ben "kıl müsteri"lik yapiyorum emin degilim..

aslinda bir de su var: cebime parayi koyup (para henuz cebimde olmadigi gibi kredi almayi da tercih etmiyorum), suzuki vitara 5 kapi falan gibi birsey ariyorum 1.6 motor gibi.. siz ne dersiniz o araclar icin? epeyi ucuzlari var 12-13 gibi mesela..

Gamze Hanım bu konuda amaç önemli.Eğer Siz derseniz ki , '' ben hafta arası işime gücüme gideyim,hafta sonları da ara sıra pek zorlu olmayan parkurlarda araziye girerim '' o zaman Sizin için bir SUV ( sport utility vehicle ) yeterlidir.Bunu türkçeye hafif arazi aracı olarak çevirebiliriz.Örnek : x5 , rav4,vitara,tucson,sportage,CRV,sorento vs vs.Gerisi beğeni ve bütçe işidir.
Ama eğer ben ve bu forumdaki bazı arkadaşlar gibi offroad virüsüne bulaşmışsanız, yukarıda saydığım araçlar Sizi argo tabirle asla kesmiyecektir.O zaman da gündeme 2 şık gelir.
1-hem günlük kullanıma , hem de offroad'a uygun araçlar
LR(Discovery,Range Rover,Defender) , Toyota(Landcruiser,Hilux,4Runner) , Jeep , Nissan(Patrol,Pathfinder) , Mercedes G
ve daha bir sürü marka.
2-Şehir içi kullanıma pek uygun olmayan ve genellikle askeri amaçlı kullanılan 4x4,6x6 ve 8x8 ler
Unimog,MAN,Kamaz,Tatra,Reo,GMC,Ural vs vs.

Dikkat ederseniz motor tipi ve hacmi konusunda ayrıntıya girmedim.Konu ile ilgili başka sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.

illustre' Alıntı:
Ya da ben "kıl müsteri"lik yapiyorum emin degilim..

bu kısmı bende kendim için düşünüyorum arasıra :D
+ bir de çözmeye gücüm yetmeyen kalem müdürü sorunsalı var ;D bu konu her gündeme geldiğinde evde yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor...

Bence kesinlikle Vitara alın, bütçenize uygun temiz bir Vitara bulabilirsiniz. Şehir içinde çok rahattır, hafif arazi koşullarında da gayet başarılıdır. Eğer offroad a kaptırırsanız aracı yükseltirsiniz olay çözülür, ağır offroada da girersiniz. Ama eğer ki safkan offroad aracı alıcam derseniz Defender'ı tavsiye ederim ama şehir içinde çok zorlanırsınız.

Eğer bir yada en çok iki kişiyseniz Samurai ve eğer olanaklı ise Jimny modellerini de tavsiye ederim.
Lakin temiz samurai bulmak cidden zordur.
Diğer yandan iki model de offroad kapasitesi çok yüksek araçlardır.
Aslında niva da tavsiye edeceğim ama genel de insanlar uzak baktıkları için niva ya, hiç ağzımı açmayayım ben. ;D

taiga' Alıntı:
Eğer bir yada en çok iki kişiyseniz Samurai ve eğer olanaklı ise Jimny modellerini de tavsiye ederim.
Lakin temiz samurai bulmak cidden zordur.
Diğer yandan iki model de offroad kapasitesi çok yüksek araçlardır.
Aslında niva da tavsiye edeceğim ama genel de insanlar uzak baktıkları için niva ya, hiç ağzımı açmayayım ben. ;D

ilk sorum: vitara'larin yedek parcasini bulmak-uygulatmak vb.. problemli midir?

benim durumum da su: benim aabimlerdi, yegenlerimdi, annem mannem deyince ne yazik ki 5 kapi arar oluyorum.. yoksa ben niva'ya dunden hatta herbiseyin 2 kapisina evvelden raziyimdir.. niva'yi da cok severim iste ama bebeler, mebeler, annem lpg'liye binmez derken, vitara 5 kapi arayacak gibi gorunuyorum.. ha bunu da bizimkileri gezdirip, isleri gucleri bitirdikten sonra offroad yapabilmek icin aliyorum.. daha dogrusu offroad denemek..
ölme esegim ölme durumu yani :-\

ama su da var: ben bu haziran'da trafige ciktim ve cikar cikmaz offroad yapmaya karar verdim.. bu yolda da kararliyim, allah izin verdigi olcude bunu gerceklestirmeye calisacagim.. pek kararliyim aslinda, sizleri dinleyip okudukca da daha bir heyecanlaniyorum dogrusu :smiley:

peki sevgili offroad ustalari size bir de su sorum olacak: omurga problemi olan (mesela fitik) offroad yapmakta zorlanabilir mi? ben 2 kere agir fitik ameliyati gecirdim.. bu bana engel teskil eder mi? (yani bu 2 kere de rollerblade yuzunden oldu da yogurdu ufleyerek yiyorum yuzden ;))

kusura bakmayin, ben bilmedigim konuda cok soru sorarim :-[ simdiden pardon..

Belediyede çalışırken kullandığım Suzuki Samurai.Yandaki bücür de mogzilla ceyar.O yıllardaki rivayete göre japonlar bu araçları demonte vaziyette getirmişler ve Istanbul'a yanaşırken monte edip öyle teslim etmişler.

285805.jpg

Masallah yaw.. masallah masallah.. size imreniyorum dogrusu ;) benim de bi jr'im olur bi gun insallah ;)
Gerci benim babam da Karayollarinda bolge şefiydi ve onunla beraber pek cok santiye tozu yutup pek cok asfalt gemilerinde teptim.. ve o gunlerim cok cok keyifliydi dogrusu :smiley:

oyle bir efsane vardir dagil mi hep? gemiyle getirirken monte etmisler gemide falan diye.. aslini Japonlardan duymadim hc gerci ama bir iki Japon'a sorayim bakiim bi ara.. Olmayacak sey degil ama.. hatta cok da mantikli :smiley:

illustre' Alıntı:
ilk sorum: vitara'larin yedek parcasini bulmak-uygulatmak vb.. problemli midir?

peki sevgili offroad ustalari size bir de su sorum olacak: omurga problemi olan (mesela fitik) offroad yapmakta zorlanabilir mi? ben 2 kere agir fitik ameliyati gecirdim.. bu bana engel teskil eder mi? (yani bu 2 kere de rollerblade yuzunden oldu da yogurdu ufleyerek yiyorum yuzden ;))

kusura bakmayin, ben bilmedigim konuda cok soru sorarim :-[ simdiden pardon..

Öncelikle belirteyim. Suzuki parçalarını kolay bulursunuz. Hele offroada yönelik uygulamaları bir çok araca göre çok daha kolayca halledersiniz. Çünkü vitara ve jimny ile yarışan çok yarışçı var. Çoğu Mehmet Becce (eski şampiyon) dan yardım alır.

http://www.4xfourart.com/

Üstteki linke bakabilirsiniz.

Rahatsızlık olayına gelince.

Sabri Oran isminde Niva ile yarışan bir offroad çu vardı ve sizinkine benzer bir rahatsızlık sonucu yarışmayı bıraktı. Ama bu durum elbette yarış gibi extrem haller için geçerli. Ama gezi offroadu için bence sorun teşkil etmez. Lakin bunu ben yada başka offroad sevdalısı değil, ortopedist yada fizyoterapist gibi konunun uzmanları karar verse daha doğru olabilir.

www.oranoff-roadcenter.web.tr

Sabri Oran ın web sitesi üstte.

Offroad yapan dr arkadaşlarda mevcut. Konuyu onlara ilk fırsatta sormaya çalışacağım.

Kolay gelsin...

Gamze 5 kapılı suzukiler tam senlik bence. 98 model üstü yaz gelmeden hatta kış sonu gibi temiz bir suzukiyi ucuza rahatlıkla bulursun.

Mesela;

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2702322
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=3197177

gayet uygunlar ;)
Bu arada Antalya, İzmir gibi turistlerin bol olduğu memleketlerden araç alırken mutlaka kiralık araç olarak kullanılmadığı kontrol edilmeli...

Haldun beyin dediği gibi o tip araçlarda pek parça sorunu yaşanmaz.Yalnız piyasada ya da hurda işkolunda değişmez bir kaide vardır.Çok satan aracın parçası da çok olur , yani kolay bulunur.
Misal ben hala Hyundai Galloper için şanzıman bulamadım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR