ilk gps nasıl olmalı

Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
arkadaşlar merhaba,tavsiyenize ihtiyacım var.bir adet gps almak istiyorum,kullanım amacım doğada izlediğim güzergahı kayıt etsin ve beni tekrar geri getirsin.ayrıca koordinat girerek beni bulunduğum yerden girdiğim koordinata götürsün yani daha önce gitmediğim yerlerede ulaştırabilecek yetenekte olsun.bilmiyorum çokmu şey istiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim.e tabi fiyatta makul olsun.tşk ler şimdiden.
 

Etiketler
Ynt: ilk gps nasıl olmalı

Ben de konuya çok vakıf değilim, tam bilmiyorum ama,
cihazla birlikte içindeki harita da çok önemli diyorlar...
Üstadlar daha iyi bilir.

Selamlar
 

Ynt: ilk gps nasıl olmalı

Merhaba,

Haritalı bir model olan Garmin eTrex Legend HCX'i tavsiye edebilirim. Hem kullanımı kolaydır, hem yeterince ufaktır hem de suya dayanıklıdır (burada bahsettiğim sualtı değil tabii ki :smiley: daha çok yağmur)

Ben Vista Hcx kullanıyorum -bir üst modeli- ve inanılmaz memnunum.
 

Ynt: ilk gps nasıl olmalı

Ben de ava gittiğimde beni arabaya geri götürebilecek bir GPS arayışındayım.Marka model tavsiyenizi bekliyorum.
 




Ynt: ilk gps nasıl olmalı

cenkcc' Alıntı:
Sadece aracı bulmak içinse garmin Etrex modeli uygundur yıllarca kullanmıştım
Avda aracı bulduktan sonra evi geri bulmak için navigasyon kullanabiliyorum.Bu hafta sonu sis sebebiyle neredeyse kayboluyordum.
 

Ynt: ilk gps nasıl olmalı

İz bilgisi ile gittiğiniz yoldan geri gelebilirsiniz harita yükleme şansınız yok..20 adet iz bilgisi kayıt ediyor hafızasına 100 yada 1000 adette yer noktalayabiliyorsunuz gitmek istediğiniz yere daha sonra ok ile göstererek götürüyor sizi çok detaylı değil ama avda işiniz görür
 

Ynt: ilk gps nasıl olmalı

Daha önce GPS kullanmadım.Bu sebeple bu konuda biraz cahilim.Dağa çıkınca arar ara noktaları kendim kaydedicem ve ona göre mi geri dönücem acaba?Başlangıç noktasından durduğum yere kadar kendisi kayıt etmiyor mu?
Harita yüklenen modellere gittiğim dağların haritasını kendim bulup yüklüyorum değil mi?Navigasyonda olduğu gibi hazır yüklü olması pek mümkün görünmüyor.
 

Ynt: ilk gps nasıl olmalı

Kısaca şöyle aracınızı park ettiniz Gps açıyorsunuz uyduya bağlanması için bekleyip bağlandığı zaman size ready diye komut verir türkçe ise yeri kaydet ingilizce ise save the point der ve kaydedersiniz OK seçeneği ile..Şayet gps i kapatır cebinize koyarsanız gezip dolaşıp daha sonra araca dönmek için açtığınızda daha önceden kaydettiğiniz yere git seçeneğine girip ok lediğinizde ok işareti ile hangi yöne gideceğinizi ve kaç metre yolunuz olduğunu gösterecektir cihaz ...Farzedelimki açık bıraktınız sola döndunuz sağa döndünüz daire çizdiniz ekranda hepsi iz şeklinde görünür haritanın çapını büyültüp küçülterek o izleri takip ederek ok ile aynı geldiğiniz yoldan geri dönersiniz..Yazdığım bilgiler Garmin Etrex modeli içindir haritasız olan sarı renk yada orman desenli kamuflaj olan modelleri içindir.Yıllarca kullandım avda hiç sorun yaşamadım tavsiye ediyorum tekrar tekrar en basiti bu modeldir şu an 60 CSX kullanıyorum profosyonel bir gps ama halen tüm özelliklerini kullanabilmiş değilim
 





Ynt: ilk gps nasıl olmalı

Etrex H modelini aldım.Pillerin yaklaşık 16-17 saat gittiğini biliyorum.Kalem pille çalıştığı için yedek pil taşıma avantajı var.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,006
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst