İlk Karavan Heyecanım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anibal_anibal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,944

anibal_anibal

Kamp II
Yer
İSTANBUL
Neden hala bir karavan sahibi değiliz topiğnde yazılanlara katılıyorum.Karavan almayı çok istiyoruz ama buna vakit ayıramıyoruz,çok istiyoruz ama maddi imkanlar el vermiyor,çok istiyoruz ama aile boykotu ile karşılaşıyoruz, çok istiyoruz ama....ama....ama.......Şimdi ise şöyle düşünüyorum bu olaya yıllar önce yapmalı ve karavan sahibi olmalıymışım.

Aslında bu gece nasıl sabah olur bilmiyorum.Yıllardır yollarda yada park alanlarında gördüğüm,imrenerek aynı zamanda kıskanarak baktığım ve ben de nezaman sahibi olurum diye iç geçirdiğim karavanımı almak için İzmire yola cıkacağım.İçim içime sığmıyor ve çocuklar gibi mutluyum.Açıkcası çok uzun bir süre araştırma yaptım.Siteden Atilla beyi defalarca rahatsız ettim.(belkide bıktırmışda olabilirim)Bu nedenle huzurlarınızda Atilla beyden özür diliyor ve kendisine çok teşekkür ediyorum.Pek tabii bu arada gezenbilir forumunda karavan ve karavancılık üzerine bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkesede teşekkürü bir borç bilirim.

5 kişilik bir aileye sahibim.Motocaravanmı yada çekmekaravanmı almalıyım diye defalarca düşündüm.En sonunda çekme karavan almaya karar verdim.
Verdim ama sadece karar vermekle bitmiyor.Çünkü 5 yatak kapasiteli karavanlar 6 mt ve üzeri ve ülkemizde bugun için sorun görünmesede ileriki tarihlerde sorun olma ihtimali ve tamamen duygusal konunun yetersizliği beni 6 mt ve üzeri karavan almaktan vazgeçirdi.6mt küçük karavanlarda ise yatak kapasitesi normal olarak 4 kişilik.Bu durmda beni karavan içinde tadilatla nasıl beş yataklı hale getirebilme arayışlarına yöneltti.Şimdi diyeceksiniz ki 3 çocuğu salon bölümüne yatırabilirdin.Pek tabii haklısınız ama çocukların 2 si kız biri erkek( ve ben onları koskoca evde dalaşmalarına ve kavga etmelerine engel olamazken 10/15 mt2 lik alanda asayişi nasıl sağlayacağımı kara kara düşünmekteyim).Ve bu aradada yazılanlardan ve edindiğim bilgilerin ışığındada avrupa karavan sahibi olmayı istediğimi belirtmek isterim.Uzun lafın kısası en somumda başardım ve bir kaç saat sonra yola çıkacağım.Umarım hakkımda hayırlısı olur.

Yazımdaki amaç kimseye nispet yapmak veya burada bulunan kişilere nasihat vermek yada kimseye yaranmak değildi.Sadece ve sadece mutluluğumu siz karavancılarla paylaşmaktı.Boyumu aştıysam affola.

Etiketler

Ynt: İlk Karavan Heyecanım

anibal_anibal' Alıntı:
Neden hala bir karavan sahibi değiliz topiğnde yazılanlara katılıyorum.Karavan almayı çok istiyoruz ama buna vakit ayıramıyoruz,çok istiyoruz ama maddi imkanlar el vermiyor,çok istiyoruz ama aile boykotu ile karşılaşıyoruz, çok istiyoruz ama....ama....ama.......Şimdi ise şöyle düşünüyorum bu olaya yıllar önce yapmalı ve karavan sahibi olmalıymışım.

Aslında bu gece nasıl sabah olur bilmiyorum.Yıllardır yollarda yada park alanlarında gördüğüm,imrenerek aynı zamanda kıskanarak baktığım ve ben de nezaman sahibi olurum diye iç geçirdiğim karavanımı almak için İzmire yola cıkacağım.İçim içime sığmıyor ve çocuklar gibi mutluyum.Açıkcası çok uzun bir süre araştırma yaptım.Siteden Atilla beyi defalarca rahatsız ettim.(belkide bıktırmışda olabilirim)Bu nedenle huzurlarınızda Atilla beyden özür diliyor ve kendisine çok teşekkür ediyorum.Pek tabii bu arada gezenbilir forumunda karavan ve karavancılık üzerine bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkesede teşekkürü bir borç bilirim.

5 kişilik bir aileye sahibim.Motocaravanmı yada çekmekaravanmı almalıyım diye defalarca düşündüm.En sonunda çekme karavan almaya karar verdim.
Verdim ama sadece karar vermekle bitmiyor.Çünkü 5 yatak kapasiteli karavanlar 6 mt ve üzeri ve ülkemizde bugun için sorun görünmesede ileriki tarihlerde sorun olma ihtimali ve tamamen duygusal konunun yetersizliği beni 6 mt ve üzeri karavan almaktan vazgeçirdi.6mt küçük karavanlarda ise yatak kapasitesi normal olarak 4 kişilik.Bu durmda beni karavan içinde tadilatla nasıl beş yataklı hale getirebilme arayışlarına yöneltti.Şimdi diyeceksiniz ki 3 çocuğu salon bölümüne yatırabilirdin.Pek tabii haklısınız ama çocukların 2 si kız biri erkek( ve ben onları koskoca evde dalaşmalarına ve kavga etmelerine engel olamazken 10/15 mt2 lik alanda asayişi nasıl sağlayacağımı kara kara düşünmekteyim).Ve bu aradada yazılanlardan ve edindiğim bilgilerin ışığındada avrupa karavan sahibi olmayı istediğimi belirtmek isterim.Uzun lafın kısası en somumda başardım ve bir kaç saat sonra yola çıkacağım.Umarım hakkımda hayırlısı olur.

Yazımdaki amaç kimseye nispet yapmak veya burada bulunan kişilere nasihat vermek yada kimseye yaranmak değildi.Sadece ve sadece mutluluğumu siz karavancılarla paylaşmaktı.Boyumu aştıysam affola.

Yazdıklarınız bir çoğumuzun durumunu özetlemiş ve aldığınız kararda gerçekten ben dahil bir çok kişiye örnek olacaktır. Heyecanınız kelimelerinize yansımış. Kazasız ve keyifli geziler dilerim, hayırlı uğurlu olsun karavanınız.
Darısı bizim gibi olmayanlara...

Topiğe mesajımı daha doğrusu içimden gecenleri yazdıktan sonra gece 01.00 gibi istanbuldan yola cıktım sabah 6,30 çivarı izmir balçova ya ulaştım.Bir süre vakit geçirdikten sonra karavanını sahibiyle buluştuk.Anlaştığımız üzere ödemesini yapıp üzerinde karavanın resmi ve satıcının kimlik fotokopisinin olduğu bir helvacı kağıdyla satışı gercekleştirdik.Ve ilk sorunla burun buruna geldim.Birgün öncearabama taktırdığım ceki demirinin elektirik tesisatı ile karavanın ki birbirine uymadığı ortaya cıktı.Mecburen karavanı satıcının aracına bağladık.Karavanım önde ben arkada düştük sanayii yollarına.Sanayii varınca ustalar karavana pek bir hor gözle yaklaştılar.(sanırım karavan onlar için yeterli bir kazanç kapısı değil)Uzatmayayaım yalvar yakar bulduk bir tane ve tamir başladı.Bu arada karavanın belli bir süredir yatmış olduğundan ve yaklaşık 600 km lik bir yol gideceğimi düşünerek karavan tekerleklerinin polyalarına ve kaplin içindeki gres yağları ile fren sistemini elden geçirtmeye karar verdim.Neyseki polyalardaki durum korktuğum gibi çıkmamasına rağmen açmışken gresleri yeniledik kaplinede yağ bastık.Artık karavanımla yola çıkmaya hazırdım.(ben hazırdım ama araba ve karavan karayolları yönetmeliğine uygun değildi :smiley:))) Çünkü çeki demiri ruhsata işlenmemişti)
Elimde sadece çeki demirinin faturası ve helvacı kağıdıyla Yaradana sığınıp yola çıktım tabii en yakın dostum yusuf yusuf ile beraber :smiley:).Karavan çekmek büyük bir keyiff bunuu anlatamam.Yada bu olayı ilk defa yaşadığım için bana öyle geldi.İzmirin rampalarını cıkarken bayağı tereddüt ettim.Arabam ya cekmezse diye düşündüm ama korktuğum gibi olamadı.Balıkesire kadar yolda müthiş bir rüzgar vardı ve bu durumda benim hızımı hayli etkiledi.(60 km nin üzerine cıkamadım.)Ama sanırım bu olay aynı zamanda benim cekme karavan ile yolda nasıl araç kullanmam gerektiğini anlamama yardımcı oldu.Balıkesirden sonra daha rahat ve hızlı bir yolculuk yapabildim .hatta otobanda 100 km ye kadar çıktım.

Yolculuk esnasında bir çok trafik uygulamasından geçtim.Sadece birisinde cevirildim.Sadece bir uygulamada durduruldum.Oda tamamen işgüzar bir polisin karavan merakı yüzünden.Evrakta eksiğimiz olduğu için olabildiğince nazik ve uzlaşmacı tavırlarla ve polisin abuk soru ve esprilerine katlanarak uydulamadan sıyrıldık.Kazasız belasız İstanbula ulaştım.
İki gündür karavanın u7fak tefek tamirlerini hallediyor ve karavanımı tanımaya calışıyorum.
Hamiş:Yaptığım şey övünülecek bir şey değil.Kimseye tavsiye etmiyorum.Herkes evrağını tamamlamadan yola çıkmasın.Herhangi bir uygulamada farkına varılsaydı durumum hem karavanım hemde aracım bağlanabilirdi

blank.gif

blank (1).gif

blank (2).gif

blank (3).gif

blank (4).gif

Karavanınız hayırlı ve uğurlu olsun kazasız belasız ve en kısa sürede belgeleri tam olarak kullanmanız dileğiyle. Resimleri bekliyoruz :smiley:

Tebrikler her türlü eksikliklere rağmen yolu tamamlayabilmişsiniz,güzel ve keyifli gezilerde kullanmanızı dilerim.

Nail bey karavanınız hayırlı olsun. İyi günlerde, güzel gezilerde kullanmanız dileğimle..

Karavanınız hayırlı olsun,
İlk heyecan çok güzel, :smiley:

Kullanımını keyifli bulmanıza sevindim,
Bence de çok keyifli,

Selamlar,

Adaşım karavanın hayırlı olsun. Ben senden bir yıl kıdemliyim bak ;D. Şöyleki yazdıkların karşısında geçmişe gittim. Ben de Kütahya'dan almıştım karavanı. Pazar pazar oto elektrikçisi aramıştık soketi taktırmak için. Neyseki karavanım bakımlıydı ve hemen yola çıkmıştım. ilk keyifli karavan yolculuğumdu. :smiley: Yağmurda karavan çekmeyide ilk tecrübemde atlatmış oldum. Benim de 3 çocuğum var ama sizden farkım üçününde kız olması. Karavanım 4.40 başoğlu. 5 kişilik ailemize yetiyor. İlk gezimi Akçakoca'ya yaptım geçen yaz. Gezi anılarında bulabilirsiniz.
Mutlu ve bol eğlenceli geziler dilerim. Anılarınızı bizlerle paylaşmanız dileğiyle...

benim için iyi dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.Bir karavan sahibi olmak çok güzel bir duygu.Çarşamba gününden bu güne kadar fırsat buldukca karavandayım.Eh öğünmek gibi olmasın elimiz anahtarda tutuyor.Bu nedenle elimden geldiğiince gördüğüm arızalı yada sorunlu yanlarını tamir etmeye calışıyorum.(Aslında ne yalan söyliyeyim yeni oyuncak bulmuş çocuk gibi oynuyorum :smiley: ).Şimdi sıra geldi karavanımın tavanının su izalasyonunu yapmaya.Lakin buradaki yazılarınızdan öğrendiğim kadarıyla karavanın üstüne cıkamıyorum.Bu nedenle karavanın ek yerlerinin yada baca ve hava deliklerinin birleşim yerlerinin izalosyonunu yapabilmek için nasıl bir uygulama yapacağımı bilrmiyorum.Kaportasına zarar verme korkusu ile mwedivende dayanadım .Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Acil yorumlarınızı bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.