İlk Yurtdışı Gezim: Prag

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pilsner Urquell Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,298

Pilsner Urquell

Yeni Üye
Tarihin en ufak izlerini dahi taşımaya devam eden harika şehir Prag.. Sözlerime, gitmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ettiğimi bildirerek başlamak istiyorum ve anlatmaya geçiyorum.. :smiley:

Öncelikle şehrin az da olsa kötü yönleri var ve bunlarla başlamak istiyorum. İnsanları neredeyse hiç İngilizce bilmiyor ve çok soğuk, benciller. İngilizce yer sorunca "no no" diyen ablamız ile başladık, where is metro station? diye soracakken where is dediğimizde kafasını çeviren yerli, Tchibo'da kahve içerken kapatıyoruz diyip bizi dışarı atan çalışanı, aynı şekilde ekmek almaya markete girmişken kapıyı gösteren güvenlik ve daha nicelerini gördük.. Meyve-sebze kültürleri inanılmaz derecede zayıf, doğru düzgün bir şey bulamadık.. Koskoca Prag'da 1 tane pastane bulduk bir ara sokakta. Şehrin büyük bir bölümü ateist. Kiliseler sadece konserler ve evlilik törenlerinde ilgi görüyormuş. Exchange yaparken kazık yememek için çokk dikkatli olmak lazım. Bazı yerlerde ücret yazılı olan tabela mavi oluyor. Onlarda kurlar minimum-maximum diye ayrılıyor ve minimumdan hesaplıyorlar. Orada, ilk kez para bozdurduğumuz için 25,- eden 1 euroyu 16,- ya bozdurarak bayağı bir kazık yedik. Neyse ki bozdurduğumuz küçük meblağ 10 Euro'ydu ve daha sonra normal kurdan bozdurduk. Dikkat edilmesi gereken şey, girip önce ne kadar diye sorulması ve o andaki kurun hesap makinesine yazılmasının istenmesi. Kötü yönleri böyle.

Bu kadar iç kararttığım yeter diyip olumlu yönlerine geçeyim.. :smiley: İlk önce biraları muhteşem, harika, fevkaladenin fevkinde.. :smiley: Fiyatları da inanılmaz makul.. Sırasıyla Pilsner Urquell, Staraprommen, Gambrinus'un Excellent'ı ve Breznak'ı tavsiye ediyorum. Pankrac metro istasyonunda inince karşınıza çıkan alışveriş merkezindeki fiyatlara göre, Pilsner 26,- diğerleri 16,- a satılıyor. Sudan ucuz diyeceğim çünkü gerçekten sudan ucuzlar.. Bir diğer olumlu yönü Mc Donald's, KFC gibi fast-food mekanların burada bol miktarda bulunması. Eğer Mc Donald's'a giderseniz yukarıda görülen menülere siparişi vermeden önce çok dikkatli bakın ve avantajlı paketlerin olduğunu erkenden farkedin. Ketçap ve mayonez ekstraya giriyor. Tanesi 5-,. Ayrıca yemek demişken KFC'de bulunan Crunch'lı Krushers (milkshake) kesinlikle deneyin pişman olmazsınız. Karl's Brigde'den karşıya geçin, altını üstüne getirin şehrin, en ıssız sokaklarına bile girin. Şahsen ben öyle yaptım.. :smiley: Ekstra tur olarak Karlovy Vary'e gittik. Harika bir yer. Kesinlikle ve kesinlikle görülmesi ve gitmişken Becherovka isimli içkisinin denenmesi gereken bir yer. Bilmem kaç metre yukarıya kadar su fışkırtan doğal yer altı kaynağını görmeniz ve her biri farklı hastalıklara iyi gelen kaynak sularının görülmesi ve denenmesi gerektiği kesin.

Şimdi de sizlere metrosundan bahsedeyim.(Diğer ulaşım yollarını kullanmadık) Yeşil, sarı ve kırmızı olarak 3 farklı metro hattı var. Biletler ucuz sayılabilir. (18-, Tek Yön) Müstek ve Museum istasyonları en hareketli yerlere çıkıyor.

Kısaca toplayıp özetlemek gerekirse çok beğendim burayı. En kısa zamanda bir kez daha gitmeyi düşünüyorum. Hee unutmadan, dönerken valize biraları depolayın, Free-Shop'tan ekstradan çok uygun fiyata Becherovka ve 4lü cam şişede Pilsner Urquell'lerden alın. Ne kadar çok alırsanız o kadar kar.. Bitince üzülüyor insan, tıpkı yazım gibi.. :smiley:)

Bu arada orada çok dinlediğim için bu şarkıyı dinlediğimde orası aklıma geliyor.. İyi dinlemeler.. :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=037uSAIahho

Etiketler

Ynt: İlk Yurtdışı Gezim: Prag

Aynı döviz bozdurma kazığını bende yedim ve en güvenilir yerin banka olduğunu anladım. Söz konusu biralar gerçekten harika. Söylediğiniz gibi yemek kültürü beklenene göre zayıf. Mc Donalts ve benzerileri ile çin restoranları idare ediyor. Şişe su pahalı. Ama Hediyelik eşya satan dükkanların görsel zenginliği de Şehre bir hava veriyor.

Yorumlarınız için teşekkürler.. Ve resimler.. :smiley:

16062011026.jpg

16062011029.jpg

16062011030.jpg

Guzel bir gezi olmus,
Belirtmis oldugunuz kotu yonlere bir kac yorum yapayim izniniz ile Pragda 5 yildan beri yasayan biri olarak ki ileride gelen kisiler icin belki bir nebze yardimi olur. Herhangi bir art niyet tasimiyor yorumlarim :smiley: ,

Avrupada adres sormak cok nadir olan seylerdendir, Turistler genelde harita ile gezerler ve kendi yollarini kaybola kaybola bulurlar, Pragtada cok cok nadir olarak yol soran cikar karsiniza o yuzden insanlar ilk once yadirgarlar. Sonrada direk adresten olaya girdiginiz icin `Benden ne istiyorsun` olayina gelirler. Unutmamak gerekir ki her ulke vatandaslari bizim kadar sicak kanli ve yurekli degillerdir. (Bu butun kuzey ulkeleri icin gecerlidir). Italyada yol sorarsaniz (tabi her zaman degil) sizi gideceginiz yere kadar goturen kisilerler karsilasabilirsiniz. :smiley:

Ingilizce meselesine gelirsekte biraz hos gormek lazim 20 yil oncesinde bu ulke tam kominizm yonetimi altinda bulunan ve rusca haricinde herhangi bir dilin konusulmasi yasak oldugu bir ulkeydi o yuzden 20-30 yas ustu kimse ingilizce konusmaz. Buda bulunduklari duruma gore normaldir. O yuzden birsey sormak istediginizde genel olarak 20-25 yas civarlari kisileri secmeniz gerekir. Bu durum istisnasiz butun eski kominizm ulkeleri icin gecerlidir (Polonya,macarista,litvanya... vb)

Tchinoda basiniza gelene uzuldum malesef servis ve mekan ahlaki olmayan insanlar, Cok ekstra servis ve ilgi beklemek lazim.

Meyve, Sebze kulturude hava sartlarindan dolayi zayiftir, Cunku yilin buyuk bir bolumunde kar yerden kalkmaz ve kesintisiz yagmur yagar, ben kesintisiz 2 hafta yagmur yagdigi gunleri hatirliyorum. O yuzden bu tip seyler disaridan getirilir, tabiykide hersey var fakat gidilecek yeri bilmek lazim ve biraz pahalidir.

Ataistliginde sebebi kominizm yonetimidir. yasliyi,genci-zengini,fakiri-inanani,inanmayani-kadini,erkegi aradan kaldirip tek insan tek din ve allah olarak parayi yaratmislardir. kisa donem degil ikinci dunya savasi oncesini katarsan ulke yaklasik 40-50 yil kominizm ile yonetildi. Baslarina gelen hikayeleri dinleseniz ne demek istedigimi daha iyi aciklarim aslinda.

Para bozdurma olayida kanayan bir yaradir. Daha sonra gelicekler icin czech-exchange diye internette arastirirlarsa. Pragta bulabileceginiz guvenilir ve en iyi kurlardan biridir. Sehrin merkezinde bir yerde. Bu tip dolandiriciliklar dunyanin her yerindedir. Benim ihtiyacim oldugunda ben burdan kullaniyorum. Yada uluslar arasi hizmet veren bankalarda hesap actirarak bu sorun cozulebilir. Kart ile isteginiz yerden cekebilirsiniz.

Bu arada 18 kc olan bilet 5 duraklik olandir. 5 duraktan fazla gitmemeniz gerekli. Eger yakalarlar ise sorgusuz sualsiz 1000 kc yani 100 tl kadar ceza yersiniz.

Belirttigim gibi nacizane bir kac yorum yapmak istedim icimde art niyet olmadan :smiley: umarim baska gelecek kisilere yardimci olur... :smiley:

@ahmetvargelen Verdiğiniz bilgiler gerçekten hayran olunası cinsten. 18 kc lik bileti sakladım ve şimdi üzerine baktım 5 station 30 minutes yazıyor ona hiç dikkat etmemiştim. Yakalansaydım cezayı yerdim.. :-[ Bileti otelden aldım ve rehber tek yön olduğunu söylemişti yakıyordu az daha beni.. :smiley: Size çok teşekkür ediyorum 17 yaşındayım 6 ülke gezdim ve en çok Prag'ı beğendim. Bu aşığı olduğum şehrin çok önemli bilgilerini de sizden öğrenmiş oldum.. :smiley: Tekrar teşekkürler esenle kalın..

Ahmet Bey, dört kişilik bir aile için uygun konaklayabileceğimiz bir yer önerebilir misiniz?

acem' Alıntı:
Ahmet Bey, dört kişilik bir aile için uygun konaklayabileceğimiz bir yer önerebilir misiniz?

Hocam bu sekilde bir yer aklimda yok fakat en uygun yerler. booking.com da yer almakta istediginiz tarihlerde ve kriterlerde bilgiler bulunmakta. Fiyatlar en uygun bu sitede ben bir cok ulke icin kullandim ve cokta memnun kaldim. goz atin isterseniz.

adamların ateistliğinin prag ile ne alakası var anlayamadım...insanlar ateist olunca şehir kötü dindar olunca şehir güzel mi oluyor... :D :D

para bozdurma kısmına gelince bu prag'a ait bir durum değil...dünyanın nerdeyse hepsinde aynı...afişe edilen fiyatın yüksek olduğu yerlerde komisyon uygulaması vardır ki genelde % 4 gibi bir değerdir servis ücreti...bunun en iyi çözümünü dünyanın lokal bankası HSBC üretmiş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.