İnanılmaz Dilenci

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,070

Etiketler

Ynt: İnanılmaz Dilenci

Duygularımız o kadar karıştı ki, gördüklerimize acımak mı lazım yoksa şarlatan mı acaba diye düşünmek mi?

zaten insanlarda allah rizası dediği için veriyorlar.annem mesela her işte bir hayır vardır verelim kızın allhın adını andı diyorlar.bazılarınında ihtiyacı var gerçekten...bilemiyorsun ki işte

Zaten bütün bunlar vicdan yüzünden oluyor ,bunlara acıdıkça çoğalıyorlar gerçi aralarında gerçekten muhtaç olanlar var ama insan bilemiyorki hangisi sağlam hangisi engelli hal böyle olunca hepsine yardımcı olunuyor.

benim fikrim (katılmayan arkadaşlarımız olabilir) yardım edeceksek mutlaka tanıdık ihtiyaç sahibi insanlar vardır çevremizde ne olursa olsun onlara yardım etmek lazım. (böylece sokaklardaki şarlatanlarda derslerini alırlar)
nereye gittiğini bilmediğin paranın yardımı olmaz galiba.

Doğru söylüyorsun mutlaka tanıdığın bildiğin yardıma muhtaç birisine yardım yapmak lazım.Bundan yıllar önce bir gün babamla pazar alışverişine gitmiştik arabayı bıraktıktan onbeş yirmi metre ileride yerde bir dilenci yatıyordu babam para vermek istedi benim canım istememişti dilenci parayı almak için uzanınca arkasında hemen gözüme içki şişesini gördüm babama işaret ederken adam bu arada aceleyle parayı aldı.Bizde konuşa konuşa pazar alış verişine gittik ,alış veişten dönerken birde ne göreyim bizim dilenci yerden kalkmış son sürat kaçıyor arkasında ise zabıtalar bunu babama gösterdim babam biraz bozuldu ama iş işten geçmişti.

bende buna benzer çok olaya şahit oldum abi. allah karşılaştırmasın. ama yapabileceğimiz bişey yok.

Bu olydan sonra kolay kolay dilencilere içimden yardım etmek gelmedi ancak gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara yardım yapıyorum.Tanımadığın bilmediğin birisine yardım rtmektense tanıdığın bildiğin birisine yardım etmek bence daha hayırlıdır.

Bende Mustafa ve Yücel bey gibi düşünüyorum , çevremde tanıdığım bildiğim insanlara kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler