İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,286

mayıstosböce

An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Yer
Adabazar
İnönü yaylası hamlemiz gerçekleşti...

Erden ve İlhan abiler cuma öğleden sonra biz ise gece yaylaya intikal ettik...

Gece 02 gibi İstanbuldan gelecek binek araçlı arkadaşlar geldi...

Saat 05 e kadar onların çadırı kurmakla uğraşıldı... Shocked

Saat 08 gibi söz konusu çadır söküldü ve arkadaşlar yaylada GSM çekmediği için ortamdan ayrılmak zorunda kaldılar... (Bir arkadaşımız call center sorumlusu, sürekli bağlı olmak zorunda olduğundan Turkcell çeken Kartepeye geçtiler. )

Onlar ayrılırken Mayıstos böceği Bülent göründü tozlu yoldan...

Akabinde odun bulmaydı, yaylanın keyfini çıkarmaydı, karavancılık üzerine sohbetlerdi derken ctesi akşamını da ettik... (Ben gece erken yattım, herkes ateş başında geyiğe devam etti.)

Ertesi gün enfes bir pazar gününe uyandık...

Kahvaltı, ibiş keyfi, Heidi nin ağacı falan derken saati 15 gibi yaptık ve dönüş yoluna girdik...

Bu sefer kuzeye doğru yollandık...

İzmit-Yuvacığa kadar 4 araç beraber geldikten sonra, ben vedalaşıp Yalova yönüne doğru dönerken, Erden ve İlhan abiler bir kaç gün daha dinlemek için Kutsal Topraklara Grin, Bülent ise Adapazarına doğru yola devam ettiler...

Bursadan aradığımda tayfanın sorunsuz Kutsal Topraklara konuşlandığını öğrendim, neşeleri fevkaladenin fevkindeydi... Cheesy

Erden abide zilyon tane foto mevcut...

Döndüklerinde ilgili topiği kendisi açar...

İnönü yaylası gezimizde büyük bir neşeyle sonuçlandı, katılan ve telefonla bizimle olan tüm dostlara teşekkürler...

Taiga

Evet Haldun kısaca anlatmış ben yarın erken kalkacağımdan fazla uzatmadan sondan Poyrazlar dan başlıyorum siz başını tahmin edin.

Sanırım yarın bu kampın fotoğraflarını tamamlarım ama bugün gece yarısına kadar olan kısmını çünkü şu anda bile kamp hala devam ediyor ben daha yeni eve geldim.

[attachment=1]

_MG_9015.jpg

Etiketler
Ynt: İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)

Haldun la karşılıklı şu vadiye bakarken ‘ben İnönü yü çok seviyorum nedenini bilmiyorum ama burası bana farklı geliyor’ dedi.O gözle bakmak zaman alabilir ,kendi mekanlarım dışında ki popüler

yerlere karşı antipatik duygular beslerim.Sapanca Soğucak yaylasına da , hata olduğunu bildiğim halde sırf bu yüzden hiç gitmemişimdir.Ama bu vadiye bakarken ,(ramazan olmasının da etili

olduğunu da düşünüyorum) bu tenhalık çok hoş geldi ,zaten zamanın çoğunu vadiyi seyrederek geçirdik.İnsanın kendini farklı hissettiği mekanı,mekanları olması çok güzel bir duygu.Benim de

böyle yerlerim var ,göstersem ya burası mı dersiniz ama maalesef öyle özel yerlerim var, bir kısmı popüler bir kısmı farklı,sanırım bu yerlere gittiğimiz zamanlarda ki duygularımız bu yerleri özel kılıyor

en azından benim için öyle.

(Arkadaşlar bilgisayarımda düzeltemediğim bir sorun var bu yüzden fotoğraf programları çalıştırmakta zorlanıyorum,böyle yazıp 2 günlük geziyi matah birşeymiş gibi anlatmakta istemediğimden biraz büyük formatta yüklemek zorunda kalacağım kusura bakmayın akşama öbür bilgisayarda daha kabul edilir şekilde eklerim.)

[attachment=1]

Bu bizim manzaramız...

Haldun un dediği burası Bursa-Adapazarı-İstanbul üçgeninde birbirine neredeyse en yakın bölgedir cümlesini ilk defa da bu sohbetlerde anladım,ben Bursa ya çok uzak zannederken

mesafenin 140-150 km olduğunu öğrenince gerçekten şaşırdım bize de neredeyse 80-100 km.Bu yüzden sonbahar da bahar sezonu bitmeden bir İnönü daha yapacağız gibi geliyor .

Bu kadar kısa gezi olmasına ,gerçi hala bitmedi devam ediyor,çok fotoğraf koymayı planlıyorum,çünkü bu gezide çok özverili ve başarılı fotoğrafçı bir abimiz Erden bey fotoğraf çekmeye

başlayınca İlhan hocam da bende hemen hemen hiç fotoğraf çekmedik.Dün gece Poyrazlar da herkesin çektiği fotoğrafları usb belleğe aldım ve bu şekilde size bu yazıyı

hazırladım.Fotoğrafların çoğu Erden hocamın farklı olanları da belirtirim.Fotoğrafların toplamı benim çektiklerim hariç yaklaşık 1.75 gb yani ciddi kaliteli ve fazla çekildi.Fotoğraflar da

beğenilmeyen olursa yanlış fotoğraf seçendendir çünkü her karenin neredeyse bir kaç alternatifi var.

m.böce genel manzaramız 1.jpg

Grubumuz fotoğrafımızda Erden hocamın özverisini takdir etmemek elde değil kaç sefer koştuğunu görseniz gerçekten çok şaşırırdınız,diğerlerini kötü çektiğinden değil,hep daha iyiyi bulma çabasından.

[attachment=1]

[attachment=2]

Erden hocam umarım kızmaz çünkü fotoğrafın kapladığı alanı kırparak düşürmek zorunda kalıyorum,normalde siteye yüklediğimde de küçülüyor ama ben o çok küçülen boyutun kalitesini hiç beğenmiyorum

grubumuz- Erden.jpg

grubumuz 2- Erden.jpg

gurup haftasonunu güzel değerlendirmiş :smiley:, çaresiz her yol adapazar'a çıkıyor, bunu kabul etmek lazım ;), yeşillik ve yaylalar en yakın bu bölgede

Zaten yayladan ayrılırken Haldun farklı bir bölgeye,çınarcık taraflarına filan gidilecek sanıyordu,hep beraber aşşağı indiğimizde rota Poyrazlara dönmüştü bile,duyduğunda Haldun u görmeliydiniz.

Yaylada, oohhh şöyle serin ve temiz havada uyku ne güzel olur... ;) Gidenlere, kalabilenlere, bu güzelliği yaşayabilenlere ne mutlu!...:smiley:
Hamak göremedim bu arada, yok muydu?
Güzel fotoğrafların sürmesini bekliyoruz. Erden Beyin emeğine de çok teşekkürler.

Cavid Sezen

Cavid hocam akşama eve gidince ekleyeceğim,konu başlıkları odun bulma çabaları,ateş oyuncuları,sevgiyi ifade etme ve an lar olacak.Ayrıca bu akşam yanlarına gideceğiz o anlarında fotoğraflarından koyarız,yani kamp devam ediyor.

Odunculara bir örnek;

[attachment=1]

Şunu anladım fotoğrafı çok çekince ve güzel olunca fotoğraf sayısı elinizde olmadan artıyor.

oduncu 2 -erden.jpg

Kazağa bak!.. :D

[attachment=1]

Cavid Sezen

?nönü yaylas?-Poyrazlar gölü A?ustos 2011_1312835510484.png

Evet dün akşam da oradaydık pidelerimizi hem etli hem etsiz aldık ama aramızda da konuştuk Derya ile eğer yemekleri az ise biraz oturur kalkarız,sonuçta mahrumiyet var.Gel gör ki durum bizim

bildiğimiz gibi değilmiş,biz son kontrol olsun diye 15-20 dk sonra geliyoruz diye aradığımızda meğer sıcak sıcak yiyelim diye bulguru bile yeni koymuşlar,tavuklar soba da pişmiş,cacıklar yapılmış

ama ne cacık evde yapamazsınız inanın,ayşe kadın,mahmut erkek ne yemek isterseniz var,zavalı ayşe kadına elimizi bile süremedik,zaten ayıpta olurdu :smiley:.

Arkadaşlar işten geliyoruz,açtırlar diye yaptıklarına bakın...

[attachment=1]

Ortamı anlatması açısından bu kareyi seçtim yoksa toplu olarak herkes fotoğrafta mevcuttu.

gezmen' Alıntı:
Kazağa bak!.. :D

[attachment=1]

Cavid Sezen

Cavid hocam şimdi ben 'çay' dedim mi 54 saniyede gelmesi lazım,bu yüzden hemen kalkmaya hazır olması gerekiyor Derya nın,çok serttimdir bilenler bilir.

fotoğraf.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Cavid hocam şimdi ben 'çay' dedim mi 54 saniyede gelmesi lazım,bu yüzden hemen kalkmaya hazır olması gerekiyor Derya nın,çok serttimdir bilenler bilir.

Biliyorduk da doğrulatmak istemiştik!.. :D
..........

Son fotoğrafta, kadınların sırtında ceket türü giysiler var(Derya ve sırtı dönük kadın arkadaşta) ; hava serin miydi yoksa? Öyleyse, oohhhh ne güzeldi kimbilir...

Cavid Sezen

Evet Cavid hocam aynı dediğin gibi hatta bu akşam bir arkadaşımızı daha götüreceğiz ona da hırka ve kapalı ayakkabı almasını söyledik.

İnönü yaylası fotoğraflarını dün gece düzenleyebildim çünkü Poyrazlardan saat 12 de gelebildik,yüklemesi de ancak şimdi oldu.

Ateşçiler

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

ateşçiler.jpg

ateşçi 1.jpg

ateşçiler 2.jpg

ateşçiler 3.jpg

Kamp ateşini ve soğuk havayı özlemişim, bu geziye işim olduğundan katılamadım ancak Soğucak organizasyonu
yapsakmı? Bülent sana biraz zahmet olacak yol uzun ancak katlanırsın umarım.

mayıstosböce' Alıntı:

Biliriz elbet...

Gördük...

Yusf yusf sesleri yaylalara yayılırdı... :D

Korkundan Heidi ağacına gidip sarıldın...

Sahi İlhan abinin o (18+) kütük-kamasutra fotosu nerede? ;D

Poyrazların resmi var ya orada. Gerisi boş .)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR