İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,264
Ynt: İnönü Yaylası - Poyrazlar Gölü Gezimiz ( Ağustos 2011)

sucuğun vatanından duyuru.... erden abi ilhan abi sucukları ciğ bırakacak sucuk közde verdiği tadı alevli ateşde vermez dededen bir vasiyet abi bayramda bursayı planlıyoruz imaj karavandan aydın beyle görüştüm şöyle bi gezip bakacam gerci sizlerden ve bu siteden daha cok şeyler öğrenmem lazım sadece bi ön araştırma acısından poyrazların resimlerini bekliyoruz yolunuz acık olsun.

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
Zaten son kampta çayın yanına deli gibi bir şey ararken sizin püsküvitten(bilmiyorum yanlış yazabildim mi) yedim de çayı içebildim.Neyse herkes farkın da zaten mevzu kek filan değil konu özgürlükler,kamplar günlük hayatta kaybettiğimiz özgürlüğün tadını çıkarma yeri,ortak yapılacak şeyleri yap ondan sonra ne istersen senindir,yatarmısın arabadan mı çıkmazsın hepsi sana kalmış.Yani hassas konu özgürlüğü ve paylaşımı iyi dengelemek,biz Poyrazlar kampında bunu çöpe attık harika da oldu,akşam olsada bir an önce gitsek diye saatlere bakıyorduk,son gün yüzsüzlüğümü tavan yaptırıp yanımızda bir arkadaşımızı bile getirdik,hatta çok çekindi ama ben kısaca bana güven dedim.Sonrasın da çok sevdiğini söyledi ve bizle ilk ''kampta akşam yemeği''ni yemiş oldu.

Misafirimizin kampımızdan dolu dolu bir akşam sohbetiyle ayrılmasını dilerdik, elimizde olmayan nedenle vaktinin bir kısmını almış olduk, bir sonraki karşılaşma olursa telafi etmeye çalışırız, ayrıca buradan sizleri telaşa verdiğimiz için tekrar kendim ve yengeniz adına teşekkür ederim.

erdenbay' Alıntı:
Fotoğraflarda kendisini gördükçe "Ooo Erden abi amma kilo almışım ha" demeden edemedi. Ama İlhan çevreyi devamlı gezen hareketli birisi olduğundan , şimdilik idare ediyor.
Nedeni açık hava emmi açık hava.

taiga' Alıntı:
Ama aracın istihap haddi sorunu nedeniyle taşıyamıyor, akabinde sarılıyor kütüğe... :D

Poyrazlar da kaputa basarak karavanın tepesine çok rahat çıktık. Ayrıca Ayşe gelin de masa-sol orta cam kenarı ve çatı sistem basitleşti. (bir gün kendimizi yerde bulmazsak.)

yetimmustafa' Alıntı:
Gezi notlarınızı ilgi ile takip ediyorum .Poyrazlara birde bu pencereden bakmak isterseniz bahçemize beklerim selamlar

Ne yalan söyleyim, burda olduğumuz formdan okudularsa ziyarete gele bilirler diye düşündük.

buralpdi' Alıntı:
İlhan ağbi yine su taşıma peşinde :smiley:, eee olacak o kadar Firdevs ablayı susuz bırakmamak lazım ;)

Levent kardeşim, bel ki inanmıyacaksın ama yengen ve kuzenimin eşi Ayşe hatun ikisi bir araya gelince, ben çok su taşırım sandıysam da yengen bu işi öğrenmeye başlamış.

TUGAY58' Alıntı:
sucuğun vatanından duyuru.... erden abi ilhan abi sucukları ciğ bırakacak sucuk közde verdiği tadı alevli ateşde vermez dededen bir vasiyet abi bayramda bursayı planlıyoruz imaj karavandan aydın beyle görüştüm şöyle bi gezip bakacam gerci sizlerden ve bu siteden daha cok şeyler öğrenmem lazım sadece bi ön araştırma acısından poyrazların resimlerini bekliyoruz yolunuz acık olsun.

Tugay kardeşim, nasipse görüşmek üzere, ayrıca sucuk bahane ne yediğin önemli değil nasıl yediğin önemli Allah ağız tadıyla yedirmek nasip etsin.

görüşmek dileği ile

Karelerde bolca kütük görünce yanlış anlaşılmasın, biz masum sayılırız.
İnönü Yaylası'na ulaştığımızda, kamp yeri seçimimize, yaylanın tamamına yakın, gören hakim tepe ve bizden önce kampa gelen öğrencilerin bıraktığı kütük, ağaç dalları tercih nedenimiz oldu. Gerçi kütüklerden 2 adet küçük olanını yaktık. Ateşin devamı için Bülent kuru dalları baltaladı bizlerde ormanda kuru dalları topladık.

Not: Kare de görüldüğü gibi, ben kamp yerine park ettiğim de Erden abi yeni giriyor.

DSCF2869.jpg

Haldun kardeşimizin, topik ve görüşmelerimiz de ağzından hiç düşürmediği İnönü Yaylası gittik, gördük, tıkındık ve döndük.

Sen ''çok yaşa Haldun'' dedirtti, gerçek bir güzellik, yurdumuzun güzel köşelerinden bir demet.

Kendi adıma Haldun, Erden ve Bülent beylerle eşlerine tabiki bizimle beraber olan misafirlerimize de teşekkür ederim.

DSCF2898.jpg

Poyrazlar Gölü Kampı

7 Ağustos pazar günü İnönü yaylasından ayrıldıktan sonra, Yuvacık barajı kenarından Adapazarı poyrazlar istikametine yöneldik.

Haldun, işleri dolayısıyla Bursa'ya dönerken, ben İlhan ve Bülent Poyrazlara devam ettik.

Ramazan ayı olmasından Pazar günü çok tenhaydı. Bu sakinliği değerlendirip , kampımızı 2 gün daha uzatmaya karar verdik.

Poyrazlar gölünün ve kamp yaptığımız yerin genel manzara fotoğrafları....

Poyrazlar giriş.jpg

Kamp yerimiz12.jpg

Kamp yerimiz2.jpg

Kamp yerimiz3.jpg

Kamp yerimiz.jpg

Belediyenin düzenleyip bakımını yaptığı göl ve mesire alanı içinde, ayrıca restaurant,kafe ve çocuklar için küçük bir lunapark bile var.

Gölün sırtı çam ağaçlı orman. Önü yol ve göl kenarı oturma ve piknik yerlerinden oluşuyor. Alan olarak baya büyük.

Ayrıca gölde belirli zamanlarda,yelken ve kano yarışları da yapılıyormuş.Balık meraklıları için, amatör balıkçılık ta yapılıyor. Sazan vs tatlı su balıkları...

Poyrazları ben ve eşim sevdik... Tabii bu sessizlikte...

Nilüfer çiçeklerinden oluşan muhteşem manzarası da bi başka güzel.

Nilüfer çiçekleri.jpg

Poyrazlar genel manzara8.jpg

Poyrazlar genel manzara4.jpg

Çocuk parkı1.jpg

Çocuk parkı2.jpg

İnönü yaylası inişinde tozlu stablize yolda bi hayli tozlanan karavanlarımızı da yıkadık...

Karavan yıkama1.jpg

Karavan yıkama2.jpg

Kamp yerimiz1.jpg

Kamp yerimiz5.jpg

Yansıma.jpg

Sabahları sürüsünü otlatmaya gelen Azer amcayla tanıştık ve muhabbet ettik.

Azem amca koyunlarıyla.jpg

Azem amca.jpg

oban Azem amca2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR