Selam,
birkaç senedir üye olmama rağmen,foruma ilk yazıyorum sanırım.Topikleri okudum ve kendimle ilgili problemlerin çözümünü araştırdım.İşin içinden çıkamadım desem yeridir
2. el bir çekme karavan aldım, bunun içine
105 amper nova jel akü
150 Watt solar panel
600 Watt Orion modifiye inverter
30 A şarj kontrol cihazı
Arçelik 1050 Büro Tipi Buzdolabı
12 v Dijital voltmetre
aldım.ürünlerin hepsi sıfır.gerekli bağlantıları yaptım ve hevesle yola koyuldum.karavanı konaklama yerine sabitlediğimde buzdolabını çalıştırdım.solar panel akuyu şarj ettiğinde voltmetrede 13.2 voltu görüyordum.buzdolabı da ilk kalkınmada zorlansa da çalışıyor.güneş batmaya başladığınd aküyü panel şarjetmediğinde buzdolabı ilk kalkınmada 1,4 volt civarı bir gerilim düşüşüne sebep oluyordu ve bu şekilde guneş battıktan sonra 1 saat geçmeden inverter ötmeye başladı,ben de buzdolabını gece kapatmak zorunda kaldım. ertesi gun 12.8 volta kadar panel şarj ettiğinde(buzdolabı calıstıgında 11.4 volta iniyor) buzdolabını calıştırdım.guneş batana kadar problem olmuyor ama guneşin batmasından sonra benim invertorumun 1-2 saat sonra otmeye başlaması ve akunun voltajının dolap çalışmadan 12 volta inmesi,ilk kalkınmada da 10.6 volta kadar inmesi normal mi?ben en azından akşam 21.00 dan sabah 7.00 a kadar 10 saat 105 amper akunun yetecegini dusunuyordum,problemim sizce ne olailbir? inverter ve aku arasındaki kablo 7.5 mm çok telli, + ve - ucu da aynı 3*2.5 cok telli kablodan yapılma ve uzunlukları en fazla 40-50 cm civarı.Arçelik buzdolabı a+ ve sınıfının en dusuk güç sarfeden buzdolabı.
Teknik Özellikler
Enerji Sınıfı A+
Soğutucu Gaz R600a
iklim Sınıfı SN-T
Kontrol Sistemi Mekanik
Enerji Sarfiyatı- Günlük (kWh/24saat) 0,323
Dondurma Kapasitesi (kg/24saat) 0
Sıcaklık Yükselme Süresi (saat) 0
Ses Seviyesi (dBA) 39
Toplam Brüt Hacim (lt) 90
Soğutucu Bölme Net Hacmi (lt) 86
Dondurucu Bölme Net Hacmi (lt) 0
Diğer
Ürün Tipi Tezgah Seviyesi
Dondurucu Çekmece Sayısı 0
Ağırlık - Ambalajsız (kg) 27,2
25°c Enerji Sarfiyatı (kwh/24h) 0,323
topikte okuduğuma göre,benimde kalkış ve daimi kondansatör kulanmama gerek varmıdır?bu durum normalmidir,yoksa cihazların birinde bir sorun mu vardır.akü şarj tutmuyor olailbir mi,yada buzdolabı bozuk olup cok akım cekiyor olaiblir mi,yada invertor mu kaldırmıyor,yada baska bir sorun mu var,bilgi sahibi ve deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.