İran Vizeyi Artık İnternetten Verecek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,025

VitaEsMorte

Zirve
İran İslam Cumhuriyeti Kültür Mirası, El Sanatları ve Turizm Kurumu turizm dairesi müdürü Mohammed Şerif Melikzade bugünden itibaren İran’a gelecek turistler için elektronik vize uygulamasının başlatıldığını haber verdi.

Melikzade internet şebekesi üzerinden dünyanın her yerinden İran için turist vizesi alınabileceğine değinerek, İran’a gelmek isteyen turistler için bu konuda hiçbir sorun çıkmadığını belirtti.

Nükleer merkezlerin İran’da turistler tarafından da gezilebileceğini hatırlatan Melikzade, bilim adamları ve uzmanların buraları gezmesi için her türlü olanağın sağlandığını söyledi.

Melikzade hali hazırda İngiltere’den özel bir grubun İran nükleer merkezlerini turistik gezi kapsamında gezmek üzere konuyu görüştüğünü hatırlatarak, İran’a turistik gezilerin son yedi ayda oldukça arttığını belirtti.

İrna News
http://www.irna.ir/

Etiketler
Ynt: İran Vizeyi Artık İnternetten Verecek

türk vatandaşları vizeye tabi değil ama iran, dünyanın vize alması en zor ülkelerinden biriydi. vizenin internetten alınabilecek kadar kolay verilmesi iyi mi oldu kötü mü bilemiyorum ;)

alalım bari birer tane madem bu kadar kolay ???
gerçi bi bayan olarak gezi amaçlı olsa bile tırsarım oraya gitmeye :-\

Merak : Şimdi ben pasaportumu alıp bir sınıra gitsem İrana hiçbir engelle karşılaşmadan geçebilirmiyim. ? Ya da bayramda İrana gezi için gitmek istesem yapmam gereken nedir ( vize gibi ) ?

yol' Alıntı:
maalesef günümüz iranı günümüz türkiyesinden daha modern...
neye göre kıyaslamaktasınız ?

İran Türk vatandaslarına vize uygulamamakta pasaportunuz gecerlı olsun yeterlı.

Takıldığım nokta şu : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14102.msg125690 bu konuda Teknik ADMİN Sedat AÇIL bey

"İran vizesi İstanbul, Ankara ve Erzurum'daki İran büyükelçiliklerinden alınabileceği gibi sınır kapısından geçiş sırasında da alınabiliyor." diyor. Yani vizeyi istersem İstanbuldan alırım istersem geçişte sorunsuz hallederim anlamına geliyor bu.

Bunu denemek istiyorum. Umarım sorunsuz geçiş sağlayabilirim. Teşekkürler KML.

albay sorun yok al pasaporutnu yanına gecerlı tarıhı olsun sanırım enaz 6 ay gecerlı olması gerekıyordu , gıt kapıda pasaportuna bı damga basıyorlar okadar.

KML' Alıntı:
neye göre kıyaslamaktasınız ?

Devletin insanlarla değil, insanların insanlarla olan ilişkilerine göre kıyasladım.

_ALBAY_' Alıntı:
"İran vizesi İstanbul, Ankara ve Erzurum'daki İran büyükelçiliklerinden alınabileceği gibi sınır kapısından geçiş sırasında da alınabiliyor." diyor. Yani vizeyi istersem İstanbuldan alırım istersem geçişte sorunsuz hallederim anlamına geliyor bu.

Onu şu nedenle söyledim, teorik olarak İran'la karşılıklı olarak bir vize anlaşmamız var ve bu anlaşmaya göre geçerli bir pasaport ve geçerli bir kimliğinizle İran'a geçiş yapabilirsiniz. Ama ben olsam vizemi sınır kapısında değil, bana en yakın elçilikten alırdım. Eğer bir sorun varsa bunu sınır kapısında değil, daha yolculuğa başlamadan önce öğrenmiş olurdum. Suriye geçişimiz sırasında Türkiye çıkışında 1 saat, Suriye girişinde 3-4 saat kapıda bekletildik. Sebebi ise bir arkadaşımızın gazeteci olması, bir diğerinin Türkiye vatandaşı olmaması, benim ise fotoğrafçı olmam. En büyük sorunu gazeteci olan Koza ve ben yaşadık. Daha önceki vizelerimizden de şüphelenerek istihbarat için gidip gitmediğimizi sorguladılar... Orada herşey sorgulayan memurun insiyatifine kalmış. Türkiye'yle vize anlaşmamız olması elimizi kolumuzu sallayarak sınırdan geçebileceğimiz anlamına gelmiyor. Hatta vizemiz olsa dahi herşey sınır kapısındaki memurun o günkü psikolojisine kalmış durumda. İşte bu nedenlerden dolayı yazdım, işinizi şansa bırakmamak için mümkünse vizenizi kapıya gitmeden önce alın derim.

Şubat Ayında Trans Asya Treniyle İrana Giderken, Sadece PAsaportlarımızı Yanımıza Aldık, Öncesinde Herhangi Bir Vize Başvurusu yapmadan Yolculuğa Başladık, Van Kapıköy Sınır Kapısından Gecerken Sadece Pasaport İşlemleri Yaptırdık, Giriş Ve Cıkışta Bagajlarımızda Veya Herhangi Bir Sebebten Ötürü Hiç Bir Sorun Yaşamadık, Sadece Sık sık Pasaport Kontrolünden Gectik, Hatta Dağcı Olduğumuzu Anlayan İranlı Yetkililer Bazen Bagajlarımızı Dahi Arama Gereği Duymadılar, Tabii Bu İstisnai Bir Durummudur Bilemiyecem, Ama Nıormalde Cok Sıkı Aramaların Olduğu Duyumlarını Almıştık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR