İşçilik Bedeli Normal mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,637

hilüxcü osi

BİR ZALİMDEN ALİM, BİR ALİMDEN DE ZALİM DOĞAR...
Yer
mersin
merhabalar degerli forumcular.şimdide sizlerle ustamın benden aldıgı el emeği tutarını paylaşacam.paylaşmamın sebebide bana biraz fazla geldiği için.
aracıma ustamın yaptıkları.
*4 teker söküldü bakımları yapıldı
*fren ayarı ve elfreni ayarı yapıldı
*enjeöktörler deyişti
*sibob ayarı yapıldı
*ön ve arka defransiyel söküldü iki defransiyelinde içi açıldı ve iki defransiyelin içinden sağlam parçalar seçilerek 1 defransiyel yapıldı.
*şanzuman üstten açılıp vites boşluğu alındı.(şanzuman komple indi bu esnada)
*debriyaj balatsına bakıldı debriyaj balatası temizlenip yağlanacak yerler yağlandı ve ayarlanarak geri takıldı.
*komple şavt şöküldü boşluğu alındı istavruz bilyaları deyişti, şavta grösörlük yapıldı ve yağlanarak geri takıldı.
*alt kartel contası deyişti.
*rot boşlukları alındı
*şanzuman ile defransiyellerin ikisininde ve motor yağları deyişti
*filitrelerin tamamı mazot yağ ve hava filtresi deyişti.
tüm bunlar yapıldı ve ustam benden 400 tl el emeği aldı.yağları filitreleri enjöktörleri ben ayrı aldım.400 tl nin içinde sadece el emeği var.siz değerli forumcu büyüklerimin yorumlarını bekliyorum.hem bu arada diyer iller ile ve diyer ustalar ile de degerlendirme yapmış oluruz...

Etiketler
Ynt: İşçilik Bedeli Normal mi ?

Bana bıraz fazla geldı. Nerde yaptırdınız ustanız kımdı bunlarıda paylasırmısınız

mersinde yaptırdım.yetkili deyil ama özel servis.isim vermem biraz yanlış olur.evet banada biraz fazla geldi.düşündüğümde tüm bunları 1 günde yanında 1 kalfa ile 1 usta en fazla 1 buçuk günde yapar.yani bir buçuk gün için sanırım fazla gibi....

Bana göre normal,yapılan işlerde kısa vadede sorun yaşamazsanız gayet iyi.Tek tek fiyatlarını kabaca yazayım isterseniz.Tamirci deyilim ama 20 senedir bu camianın içindeyim.Önemli olan işi yapan ustanı işinin arkasında durması,herhangi bir sorunla karşılaşınca yan çizmemesi.

Fren bakımı 4 teker: 50 TL
Şanzuman inmesi ve bakımı: 150 TL
Dideransiyel işçiliği: 150 TL
Sibop ayarı: 100 TL
Karter contası,Bakım,Enjektör deyişmesi,Öntakım kontrolü:100 TL

Bu işleri ayrı ayrı yaptırsaydınız ödemeniz gereken normal ücret bunlar.Bunlar yetkili servis işçiliği deyildir yani oto sanayi fiyatları.

tugsan75' Alıntı:
Önemli olan işi yapan ustanı işinin arkasında durması,herhangi bir sorunla krşılaşınca yan çzmemesi.

kilit kısım burası, dogru soylemis tugsan bey..

Ayrıca saydıklarınız tam bir iş günü gerektiren işler. Usta o gün başka bir araçla ilgilenemez zaten.

Pardon ben birşey daha eklemek istiyorum,bu fiyatlara İstanbulda özel Toyota sevisinde yaptırmanız imkansız.

emin olun benim unuttuğumda olmuştur.mesala defransiyellerin içini dışını önce mazotlu sert fırça ile iyce temizledikten sonra hava ilede tertemiz kuruttular.motorun içini açıp yağını boşaltıp eski ya ile basınç ile temizlediler.ayrıca mazot ile temizlik uygulamasını hem defransiyellere hem şanzumana hem baskı balataya hepsine yaptılar.düşündükten sonra banada normal gelmeye başladı.ustamın arkasında durma konusuna gelince.usta eger arabanın altında bi damla yağ görürsen bana ait dedi.ve mersin civarının en iyi ustası.haklısınız emek çok bide burda size anlatmadığım daha bir sürü ince iş.mesala teker bilyalarını önce temizlediler sonra kontrol edip gresledikten sonra taktılar.kampanaları zımpara yapıp hava ile temizlediler.yani yapılan işcilik çok güzel.haklısınız galiba fiyat iyi.

Denesize arabanın herşeyi yapıldı, bundan sonra gönül rahatlığı ile binersiniz.

buyrun mersine gelin ben sizi götürüm.bencede fiyattan çok yapılan işlerin çok çok iyi olduguna inanıyorum.mesala eklemediklerimden ve sonra eklediklerimden biride defrasiyellerin üzerine 20 cm uzunlugunda yukarıya doğru hortum uzattı.sebebi ise ufak tefek derede su birikintisinde defransiyelin su almaması...

Bütün bunlardan sonra;
Problem yaşamazsanız az bile.
Problem yaşarsanız çok bile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR