İşe Gidip Gelmek için Bisiklet Alacağım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hellstyle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,706

hellstyle

Yeni Üye
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Merhaba arkadaşlar forumu sabahtan inceledim...Bilgi sahibi bir çok arkadaşa rastladım.Ben İstanbul Florya'da ikamet ediyiroum işyerim Bahçelievler'de bisiklete binmekten hiç usanmam.Dün bir bisikletçiye gittim ne gerekli hangisi işimi görür diye sordum ve şunu söyledi: City Bike ları göstericem size bunlar alüminyum kaplama olup hafif oldgundan sizi cok yormaz dedi.Ben de o kadar bilgili olmadığım için city bike modellerinden birtanesini sectim salcano markalıydı 852TL gibi bir fiyat söylendi.28''jant sanırım 21vites V-Fren tekerlekleri dişsiz düz asfalta uyumluymuş. Daha sonra da 354TL lik Salcano Mounteiner önerildi daha uygun denildi.Kısacası arkadaşlar mesafe 11km günlük gidip gelecegim mesafe 22km bütçem 500tl biraz daha çıkablirim.Mounteineer işini görür az da olsa derseniz alacağım yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler..
 

Etiketler
Sedona 321 mi almalıyım Sedona Kron tourer mi daha iyidir. Maksimum fiyat 800tl olsun arkadaşlar önerilerniz varsa. Boy:1.75cm kilo 67 inşallah burdan umduğumu bularak ayrılırm.Bilen arkadaşlar karar vermeme yardım edin :smiley:
 

city bike dediğiniz gibi düz asfalta uyumludur. istanbulda yaşıyoruz. yollar için dağ bisikleti daha uygun olur.
hafiflik konusunda 300'ün üzerindeki hemen her bisiklet ya aliminyumdur ya da karbon. ha çok hafif olsun derseniz 6066 serisi aliminyum alın. 7075ler daha ağır ancak daha dayanıklı olur. magnezyum oranıyla ilgili.
bunun dışında amortisörün ayarlanabilirliğini test edin. düz yolda kapatır enerji israfında kurtulursunuz ancak az da olsa engebe içeren yerlerde sizi rahatlatacaktır. amortisör konusu açılmışken sakın ama sakın arka amortisör kullanmayın.
vites sistemi önemli çok sık kullanıcaksanız bir süre snra 21 vites size boşluk hissi verebilir. bu yüzden 8li sistem kullanın. şehir içi için shimona acera daha dayanıklı olur.
bu bağlamda önerebileceğim modeller:
kron 500: 700 civarına alırsınız. 7005 aliminyum ancak çifte dipçikleme yapılmış olduğundan hafiflikte sağlar.
sedona borla ve 711
3 ay önce olsa salcanoyu çok pis savunurdum ancak şu aralar "illa geçirmek mi lazım" kafasındalar. protesto bağlamında önermiyorum.
ayrıca (isim verip reklam yapmayım şimdi) üsküdar ve ya sirkeci civarında ki bisikletçilerden alışveriş yapın. kadıköy-beşiktaş ahalisinden uzak durun.
 

Çok tesekkür ederim şimdi gidip Borla ve 711v lere bakacağım.Aksama kadar diğer arkadaşlar da fikrini söyler inşallah istanbul yollarına uyumlu olarak:smiley:
 

Kron Xc 500 yada Xc 250 alacağım.Sedona 321i çok beğenmiştim ama aşıyo bütçemi. Başlangıç için bunlardan biriyle idare edicem.
 



Ynt: İşe Gidip Gelmek için Bisiklet Alacağım

Sirkeci'ye gidip Aslı Bisiklet, Salcano, Efor Bisiklet ve Delta Bisiklet'i dolaşın, bütçenize uygun en hafif bisikleti alın. Şehir bisikleti olması daha iyi olur tabi. Dişsizlastikler asfaltta daha az yorar. Bir de mutlaka kask alın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Mesajlar
1,527,262
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst