Issız Bir Yerde Uzaktan Kumandanın Pilinin Biteceği Tutarsa?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,418

oguz1134

Zirve
Yer
İSTANBUL/büyükcekmece
böyle bir sey bir yugoslav turistin başına deniz kenarında gelmiş ve sacını başını yoluyordu motoru bloke eden cinsten alarm taktırmış ve elinde anahtarı olmasına ragmen kumandanın pili vazife yapmadıgından kendi aracı ona hırsız muamelesi yapıp cır cır ötüp sinir bozuyordu ,yugoslavın dilinden kimse anlamıyordu ,o ara ben yüksek tarzancam la iletişim kurdum kumandayı acıp pili cıkardım cakmagımı cakıp alevine 15-20 saniye pili tutup yerine taktım ve turistin aracı acıldı adamın sevinci gözlerinden okunuyordu bana yugoslavyaca dua teşekkür benzeri bişiler söyledi ama ben tarzancamla anlıyamadım ..
hepimiz butip yerlere gidebiliyoruz böyle bi konunun bizlerinde başına gelebilecegini tahmin edip yardımı olur düşüncesi ile konuyu actım
gerekli malzemeler cakı+cakmak :smiley:

Etiketler

Ynt: Issız Bir Yerde Uzaktan Kumandanın Pilinin Biteceği Tutarsa?

Benzer bir sorunu Murat Can (Vitaesmorte) ile birlikte Doğu Anadolu gezimizde yaşamıştık. Immobilizer sorunuydu ama nasıl çözdüğümüzü tam hatırlamıyorum. Bu arada uzaktan kumandanın pili aşırı soğuk veya butonlardan birinin uzun süre basılı kalması gibi normal şartların dışında bir olay yaşanmadıkça aniden bitmez. Kumandanın çalışma mesafesi azaldıkça pil zayıflıyor demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Bu nedenle kumandanızı arabanın hemen dibinde çalıştırmamakta fayda var. En azından 3-5 metre öteden çalıştırın ki pilin zayıfladığını daha erken farkedebilin ;)

Bizim Türkiye turunda ilk etapta çakı ile kısa devre yaptırmıştık. Sonrasında ise şu müzmin şarj dinamosu problemi nedeniyle sapıtan immobilizer nedeniyle anahtarı hiç kullanmadan aracı vurdurarak çalıştırıyorduk. Alarm devreye girse de bir süre sonra susuyordu çünkü hiçbir elektronik alet çalışmıyordu ;D Sonra pil değişimi yapmıştık sanırım, ondan sonra biraz daha iyi çalıştı. Fakat en son İran'a gitmeden önceki gün "abi benimle buraya kadar" dedi, ben de gidip orjinal bir anahtar ve immobilizer yaptırdım.

Bu gibi durumlar için mutlaka yedek anahtarla seyahat etmek şart.

Evet çakıyla kısa devre olayını şimdi hatırladım :smiley: Mecbur kalınca her Türk bir mucittir, bir mühendistir, bir bilim adamıdır :D

95 Model ZJ arabamı da kumandayla açamayınca anahtarla açtım ve hırsız muamelesi yaptı . KAputu açıp aküyü ayırıncada kendini bloke etti .Marş basıyor amam araç çalışmıyordu.Hemen kayınbiladeri aradım ve geldi . 2 satlik uğraştan sonra immobilizer merkezini bulduk (torpidonun içinde ) ve 12 v 5 w. lık gösterge aydınlatma ampulü ile uçlardan birini şaseye bağladı. Marşa bastım araç çalıştı. Sonuç olarak derim ki herkesin bir oto elektrikçi veya tamirci kayınbiladeri veya arkadaşı olsun .

yahu cözümler süper..:smiley:
harbiden de Türk olmanın avantajları..

pil konusunda elektroteknik hocası ''pili toprağa koyun'' derdi hep. bi süre bekleyecek tabi.. saksı dibi vs bile iş görürmüş. uzunca teknik bi izahati de vardı bunun ama hiç denemedim şimdiye dek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR