Istanbul Civarında Hafif Off-road Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasemink Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 223
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,532
Herkese merhaba. Bende Mimaroba'dayım
Aralık ortasından sonra planlanan etkinlikler olursa bende katılım gösterebilirim.
Ya da fikirler doğrultusunda hep beraber de planlama yapabiliriz sanırım.
 


herkese merhaba.
aranıza katılalı on dakika oldu :smiley: siteyi kullanmak konusunda da acemiliğim malumdur.
konu bayağı eskimiş olabilir lakin ilk dikkatimi çeken sayfa siz oldunuz.
 





26-27.Kasım , 3-4. Aralık , 10-11.Aralık tarihlerinden herkes uygun olduğu günü yazsın çoğunluğa uyalım derim.

önceden ayarlandıktan sonra Ben hepsinde müsaitim
 




Merhaba arkadaşlar 3-4 aralık banada uyar.Ben ilk etapta günübirlik olsun derim.hem tanışmış oluruz hemde ilerisi için daha uzun soluklu planlar yapabiliriz.
 



karamandere-çilingoz rotası (ağır), Hallaçlı cehennem çukuru(ağır), sefaalan-karatepe-kastro(orta), karamandere-kuşkaya-kurşungerme kemeri-gümüşpınar(orta), kıyıköy-iğneada kumdan ve longozdan(ağır) . Kıyıköy-poliçe-panayır iskelesi(orta)...Araçların durumuna göre bu rotalardan biri seçilebilir. Zorluk dereceleri; mevsime,yağışa ve zamanın acımasızlığıyla değişebilir. Etapların çamurlu ve orman içi geçişleri max 30 km civarıdır. 26-27 kasım güzel bir tarih. Çarşamba-perşembe ve cuma ıstrancalar sağanak gösteriyor. Haftasonu süpriz ve sert bir gezi olabilir.Uyarsa bende varım arkadaşlar.
 

evet arkadaşlar son durum nedir şimdi. Neye karar verdiniz. herkes fiktini söylemiş ancak somut adım atan olmamış. Karadüzen arkadaşımız gayet güzel rotalarıda vermiş gelim bu pazar yapalım bi etkinlik. Benimde hiç saha tecrübem yok ama elimizden geldiğince yaparız bi gezi. Çoluk çocuk zaten sıkıldı evde iyi olur temiz hava​
 

aile ile gezi olacaksa daha basit etaplara yönelebiliriz. Keşif amaçlı. Hem tarihsel hem doğa gezisi tarzında. Anastasius suru, roma su kemerleri, Evcik plajı ve kuşkaya tepesi gibi komple bir tur da olabilir.Ben aracı bu haftasonu bakıma alacağım, önümüzdeki haftaya uygun olurum en erken. Ama komple bir tur sıkabilir bunu da unutmamak lazım.Fazla yer görmek için hızlı hareket edip, asfaltta kullanacağız. Fikirleri alalım
 

Hocam 27 kasım banada uyar erkenden gidip günü birlik gezeriz başı sen çekersin Çatalca taraflarida olabilir.Aile ile mi gidilecek yoksa sadece erkeklermi olacak ona göre organize olup hazırlık yapalım.İlk deneyim olacak hayırlı geceler herkese.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

benim şahsi fikrim ailelerle hafif offroad tarzında, biraz asfaltın dışinda, güzel bir dere yatağı yada gölet manzaralı şöyle sarı yaprakların arasında sonbaharın tadını çikarmak olur. Gezi ağırlıklı ama piknik havasında. ha dersenizki erkek erkeğe çikalım önce keşif yapalım, onada uyarım.
 



Çatalca - Gümüşpınar köyü girişine gelmeden kavşak var. Buluşma noktası olsun. Bu yol; eski kırklareli-istanbul yolu olarak bilinir. Buradan kuşkaya'ya çıkarız.Su kemerlerini görmek isteyenler olursa ara yollara gireriz.Yok devam edelim denirse, karamandere'ye inişe geçeriz.Burada güzel bir kamplama alanı var. Yemekler yenir. İşte bundan sonraki yollar arasında tercih yapmak lazım. Herkesin offroad amaçlı yola çıkacağını varsayarsak; yolun darlığı , ağaçların kaportayı çizmesi, altını vurması gibi olasılıkları göze aldığını varsayıyorum.Burdan sonra ne yapacağımızı orada da kararlaştırabiliriz. İbrahim bey , ilk gezi olacağını söylemişsiniz, böyle şeyler sıkıntı olmaz umarım. Eğer olur diyenler varsa; daha hafif güzargahlar denenir. Önemli olan herkesin keyif alması. Sürünün peşine takılıp, tertemiz bir kaportayı çizik içinde bırakmak kimse istemez. Daha önceki gezilerde yaşanmış vakalar. Mesala yol gayet geniş ve keyifli giderken, bir anda daralmıştı, sıfır ford ranger alan bir abimiz ben buraya girmem dedi ve geri döndü. Tabi bu tüm gezinin tadını kaçırmıştı.Bu konuları aramızda netleştirirsek, gezi anında sorun yaşamayız. Herkesin ortak kararı ile hareket ederiz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,003
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

SON KONULAR



Geri
Üst