Ynt: İSTANBUL DEPREMİNİ BEKLİYOR
Arkadaşlar ben depremde deprem bölgesinde değildim, senelik izin için Trabzon - Beşikdüzü'ne gitmiştim.İzin dönüşü İstanbul Valiliği tarafından görevlendirilip deprem bölgesine gönderildik.Kendi müdürlüğümüze ait 11 kişilik minibüs ile 18 kişi doluşup göreve gittik.Ne elimizde telsiz, ne başımızda baret vardı.Bizlerden istenilen binaların az hasarlı, hasarlı, oturulamaz yönünde rapor vermemiz ve binaları harita üzerinde işaretlememizdi bizim hiç birimiz inşaatcı değildik bizler kadastro teknisyenleri idik.
Bu raporları X işaretleri belirliyordu.Düşünün halimizi.Verecek olduğumuz karar hem devleti, hemde depremzede yurttaşlarımızı çok fazla ilgilendiriyor ve bizleri en azından beni töhmet altında bırakıyordu.
İstanbul'da yüzlerce binaya önce oturulamaz, sonra değiştirilip oturulabilir raporu verdirildi özellikle resmi binalara.Kendilerini yetkili gören bazıları hiç karot almadan birçok binaya sağlam raporu verdiler ve bu arada inşaat teknikeri arkadaşlarımızın çizdikleri inşaat projelerine imza atan ve geçimi sadece bu olan bazı inşaat mühendisleri kendilerini deprem mühendisi olarak tanıtıp çok güzel nemalandılar.
Yaratıcımız birdaha o günleri yaşatmasın diyerek sadece avunuyoruz, yapılan hiçbirşeyin olmadığını hepimiz görüyoruz, işin garibi tutuğumuz partili bir belediye başkanını korumak için bile bile yalan konuşup şunları yaptılar diye sayıyoruz, saydıklarımıza kendimizde inanmıyoruz ya neyse,
Kalın sağlıcakla.