Ynt: İstanbulda Bisiklet ile Yapılabilecek Kısa Doğa Turları
Eğer amaç günü birlik şehir içi gezintileri ise, özellikle anadolu yakasında sahil yolundan başka alternatif olarak kartal aydos parkuru gezilebilir. Ama eğer amaç doğada da gezmek ise özellikle ömerli barajı çevresi, eski şile yolu, ,riva şile arası, dağ bisikleti ile darlık barajı tepe parkuru, şile-ağva sahil yolu parkurlarından, avrupada ise çiftalan ve kilyos tan bahsedilebilir. yine günü birlik kısa mesafe bisiklet turlarından yakın şehilerlde karamürsel - iznik gölü, yalova - çınarcık - armutlu arası tercih edilebilir.
Hepsi farklı zorluklarda ve keyilfli yollardır, Baştan söylenmemiş ama ben burada eklemek istiyorum, bisiklet sürmek eğlenceli zevklidir ancak asla konforlu bir şey değildir. Parkur meselesi bisiklet sayısı çoğaldıkça zorlaşır en tatlısı kafanıza göre 2 bisiklet 3 bisiklet takılmaktır.
Bu hafta sonu pendikten bayramoğluna kadar tuzla da köfte yemeli gidiş dönüş sahil turu atmayı planlıyorum aşağı yukarı 50 km bulabilir. katılan olursa pazar saat 08:30 gibi pendik marina dan hareket edeceğim. tahminen en az 2 bisiklet oluruz.
Ben bu parkurları bahar yaz ayları içerisinde 4 arkadaşım ile birlikte yapacağım. Planları yapıldıkça burada da yazarım.
Hepinize keyifli yollar.