İstanbulda Bisiklet ile Yapılabilecek Kısa Doğa Turları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,232
Ynt: İstanbulda Bisiklet ile Yapılabilecek Kısa Doğa Turları

gezi olması durumunda bende katılabilirim. bilgilerimi tanışma platformuna yazdım.
mhmtonuk@gmail.com

Etiketler

İstanbulda bisiklete rahatça binilebilecek en uzun parkur pendik doğu mahallesi-bostancı ido arası (tabii benim bulabildiğim). yaklaşık 19 km. kız arkadaşımla hafta sonları orada bisiklete biniyoruz ve bir çok grup görüyoruz.

toplanmak için bende .demiştim.Meçidiyeköy fulya civarındadadır benim işyeri.Ayrca anadolu yakasında oturuyorum.Pendik ve kartal. İlk etapta etkinlik için bostancı pendik arası uygun.Ama toplanmak ve tanışmak için bir daha belirteyim bende toplanabiliriz.iyi muhabetler.

Eğer amaç günü birlik şehir içi gezintileri ise, özellikle anadolu yakasında sahil yolundan başka alternatif olarak kartal aydos parkuru gezilebilir. Ama eğer amaç doğada da gezmek ise özellikle ömerli barajı çevresi, eski şile yolu, ,riva şile arası, dağ bisikleti ile darlık barajı tepe parkuru, şile-ağva sahil yolu parkurlarından, avrupada ise çiftalan ve kilyos tan bahsedilebilir. yine günü birlik kısa mesafe bisiklet turlarından yakın şehilerlde karamürsel - iznik gölü, yalova - çınarcık - armutlu arası tercih edilebilir.

Hepsi farklı zorluklarda ve keyilfli yollardır, Baştan söylenmemiş ama ben burada eklemek istiyorum, bisiklet sürmek eğlenceli zevklidir ancak asla konforlu bir şey değildir. Parkur meselesi bisiklet sayısı çoğaldıkça zorlaşır en tatlısı kafanıza göre 2 bisiklet 3 bisiklet takılmaktır.
Bu hafta sonu pendikten bayramoğluna kadar tuzla da köfte yemeli gidiş dönüş sahil turu atmayı planlıyorum aşağı yukarı 50 km bulabilir. katılan olursa pazar saat 08:30 gibi pendik marina dan hareket edeceğim. tahminen en az 2 bisiklet oluruz.

Ben bu parkurları bahar yaz ayları içerisinde 4 arkadaşım ile birlikte yapacağım. Planları yapıldıkça burada da yazarım.

Hepinize keyifli yollar.

snm_3' Alıntı:
bu arada benim bisikletim yok nereden temin edebilirim. kiralayabileceğim bir yer var mıdır istanbulda.

Geçen yaz Bostancı sahilde Turkcell, aboneleri için ücretsiz kiralık bisiklet temin ediyordu. Umarım uygulama hala devam ediyordur :smiley:

Yazıma ek olarak şunu belirtmek istiyorum hafta sonu yapacağım gezi tamamen hava şartlarına bağlıdır, yağmurda özel araçla seyahatten bile hoşlanmam bisikleti düşünemiyorum bile.

Ben sitede yeni üyeyim başlık da bir hayli eski ama yine de yazayım: yaz başında anadolu tarafı boğazını gezmeyi planlıyorum.Kadıköyden anadolu fenerine kadar.ekipmanlarımı tamamlayabilirsem rotamı rivaya kadar uzatabilirim.
photo.php

rota budur.

Selamlar.Şartlar mümkün olurda ben de katılırım büyük sevinçle.

istanbulda kaçkarbisiklet - deltabisiklet - bike and outdoor bisiklet mağazaları ve dostları dönem dönem gezi ve yarış organizasyonları düzenliyorlar bildiğim kadarıyla

www.kackarbisiklet.com
www.deltabisiklet.com
www.bikeandoutdoor.com

sevgiler ...

konuyu sonuçlandırabilirseniz bende katılırım. buluşma işini..

Binkılıç tan itibaren Sultanlar Yolunu bisikletle takip edebilirsiniz. Sizi Gümüşpınar, Akalan, Boyalık, Dursunköy, Sazlıbosna üzerinden hiç asfalta girmeden doğa ile başbaşa İstanbul'a kadar getirecektir. Ortalama uzunluk 85 kilometre. Bisiklet ile bir günlük tur.
Yürüyerek, Trekking, ortalama 4 günlük bir tur.
Çatalca belediyesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. arge@catalca.bel.tr
Sazlıbosna köyünde konaklama imkanı mevcut. sazlibosnakoyu@hotmail.com

IMG_8420.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR