itinayla ayna mahruti öğütülür

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cokopirens Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,740

Etiketler

Ynt: itinayla ayna mahruti öğütülür

Olaya ilişkin bir açıklama yapmamışsınız."Acaba fotoğraf biryerden alıntımı?" diye düşündüm fakat altındaki gazete Türkçe olunca kendinizin çektiğine karar verdim.
Şayet sizin aracınıza ait ise öncelikle geçmiş olsun diyorum.Sağlık olsun bunlar, yerine gelir.
Genelde insanların araçlarındaki kimi kusur yada aksaklığı gizlemek gibi bir tutum sergilediği ortamda ben aksini yapıp kendi 1980 CJ 5 'imin ön diferansiyel hem ayna ve hem de mahrutisinde 1-2 dişin uçlarında kırık olduğunu itiraf ederek sizin bu diferansiyele ne olduğunu gerçekten merak ettiğimi eklemek istiyorum.
Ben jeep'i aldığımda o kırıklar vardı,fakat on yıla yakın zamandır hiç bir sorun çıkarmadı ve o haliyle kullanıyorum.
Benden önce resmi kurumda kullanan şoforun onu o hale hangi sebepten getirdiği bilgisine ulaşmaya çalıştım fakat bu mümkün olmadı.
Şimdi sizinkini görünce" acaba nedenler benimkinin geçmişteki yaşadıklarını anlamama ışık tutabilirmi?" diye düşündüm.
Benimkinde aldığımda ön diferansiyel havalandırması üzerinde yoktu ve yerine bir civata takmışlardı .Kişisel varsayımım,birşekilde bu havalandırmanın yerinde olmayışından dolayı içeriye belki bir su geçişi yada derince çamur ortamda taş benzeri cisimlerin girmiş olacağı şeklinde olmuştu.Ya da yine havalandırma deliğinin hepten açık kalması sonucu ciddi anlamda yağ kaybettirip bu duruma sebep olacağı idi fakat o zaman aşırı ısınmadan meydana gelecek yanma türü izlerin ayna ve mahruti yüzeyinde dikkatimi çekmesi gerekirdi ki böyle bir durum yok.
Sadece dediğim gibi 1-2 dişin uç kısımlarında ve bugüne kadar da bana ayrıca hiç sorun çıkarmamış olan kırık var.
Ben bu havalandırma sorununu daha aldığım ilk günde gidermiştim.
İşte sizin hikayenizi bu nedenle merak ettim.
Tekrar geçmiş olsun.

valla ağalar bende bi anlasam nasıl olduğunu size anlatıcam ama bende bilmiyorum inanın. içini açtığımızda dükkanda bi kaç kişi daha vardı. herkesin anlık tepkisi fiyuuu bu ne a... şeklinde oldu ;D
bu hale nasıl gelir fikri olan varmı acaba. hayır kronik bi sorun varsa tekrar başımıza gelmesin bari. ulan dedik acaba arka ve ön farklımı, baktık aynı oran. arta dif de açtık tertemiz, kırk yılın başında kullanılan ön taraf nasıl parçalandı bi türlü anlamadık

apo dayı zaten sana sordu Ahmet usta dün, haber bekliyoruz senden :smiley:

cokopirens' Alıntı:
valla ağalar bende bi anlasam nasıl olduğunu size anlatıcam ama bende bilmiyorum inanın. içini açtığımızda dükkanda bi kaç kişi daha vardı. herkesin anlık tepkisi fiyuuu bu ne a... şeklinde oldu ;D
bu hale nasıl gelir fikri olan varmı acaba. hayır kronik bi sorun varsa tekrar başımıza gelmesin bari. ulan dedik acaba arka ve ön farklımı, baktık aynı oran. arta dif de açtık tertemiz, kırk yılın başında kullanılan ön taraf nasıl parçalandı bi türlü anlamadık

apo dayı zaten sana sordu Ahmet usta dün, haber bekliyoruz senden :smiley:
Buna "Kronik bir sorun" demek pek yerinde olmaz.Ancak diferansiyel de ayna veya mahruti yada her ikisinde birden kırılma olaylarını daha önce başka AMC CJ serisi jeeplerde de gördüğümü söyleyebilirim.İşte Willys ve Willys-Kaiser dönemi jeeplere herzaman daha fazla ısınma sebebim biraz da bu tarz sorunlara uzak oluşlarından ve çok mükemmel bir metalurjik standarda sahip olmalarındandır.
Fotoğraflara baktığımda benimkinde olan kırıklarla sizinki arasında ciddi bir fark var.Bu hasar anlaşılmadan önce "Ötme" dedigimiz türden bir ses varmıydı?
Ya sizinki de içeriye bir parça aldı ve ne olduysa birden oldu yada bu durum haber vere vere geldi.
Aklıma gelebilenleri sırasıyla sorayım;
1. Ön ve arkalarda farklı marka,desen ve farklı miktarda aşınmaktan ileri gelen dış çap farkı oluşmuş lastik mi kullanıyordunuz ve bu durumda sert zemin üzerinde 4x4 yolculuk mu yaptınız?
2.Kendinizce bir nedenden ötürü devir oranı farklı bir diferansiyele geçmek isteyip,ayna ve mahruti satın alıp kendi kovanı içerisine bir tamirhanede bunlarımı taktırdınız?( Diferansiyel ayarlamak her ustanın harcı deyildir ve ya kısa sürede buradaki gibi kırar yada bir süre ses yapıp dişlileri bitirir)
3.Uzunca bir süre sac kapakları hiç açıp içerisini temizlemeden ve yağlarını değiştirmeden fakat yanı sıra bolca çamurlara girip ,ayrıca su geçişleri mi yaptınız?
4. Kapağı açtığınızda kendi kırık parçaları dışında dikkatinizi çeken bir başka cisim yada araya girmiş olabilecek gibi görülen bir parça dikkatinizi çektimi?
Şayet nedenler üzerinde daha net bir bilgi yada kanaat ortaya çıkar ve paylaşırsanız memnun oluruz.
Tekrar geçmiş olsun.

yok kronik derken, mesela sizin ilk maddede dediğiniz gibi bi hata sonucu olduysa, tekrarlarmı acaba demek istedim. o yüzden korkuyorum. o dediklerinizden hiç birini yapmadım valla... neyse şimdi yeniden ayna ve mahruti aldık ptesi takıcaz. bakalım ne olucak, umarım sorun olmaz

BENCE ŞU FOTOĞRAFTAKİ OLAY AYNA MAĞRUTİ AYARI BOZUK...........AYNA MAĞRUTİDEN UZAK KALMIŞ FAZLACA BOŞLUK OLUŞMUŞ YOKSA KİMSE O AYNAYI O HALE GETİREMEZ :-X :-X :-X :-X :-X

kesin ve net söyleyebilirimki kasıntıdan olmuştur olay. bagadaki bilya bozuldu kırıldı yada maruti bilyalarından birinde dağılma bozulma söz konusu. saygılar...

huseyin43' Alıntı:
kesin ve net söyleyebilirimki kasıntıdan olmuştur olay. bagadaki bilya bozuldu kırıldı yada maruti bilyalarından birinde dağılma bozulma söz konusu. saygılar...

başka sebep kalmıyor zaten mantıklı... bu arada ayna ve mahruti en ucuz takım olarak 800'e buldum

Benimde daha evel başıma böyle birşey gelmişti 1980 model cj 6 da 14/43 amc 20 difransiyel kapağından yağ damlatıyor diye açtığımda ne göreyim ayna dişlisinin çoğunun kırık olduğunu gördüm ama arkada herangi bir ötme yoktu sadece boşluk vardı sadece vuruntu yapıyordu aracı aldığımda arka lastik 235/7515 önlastik ise 245/70 15di arka lastik LT tipi olup 1.5 2 santim büyüktü ben ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

abdi' Alıntı:
Benimde daha evel başıma böyle birşey gelmişti 1980 model cj 6 da 14/43 amc 20 difransiyel kapağından yağ damlatıyor diye açtığımda ne göreyim ayna dişlisinin çoğunun kırık olduğunu gördüm ama arkada herangi bir ötme yoktu sadece boşluk vardı sadece vuruntu yapıyordu aracı aldığımda arka lastik 235/7515 önlastik ise 245/70 15di arka lastik LT tipi olup 1.5 2 santim büyüktü ben ondan kaynaklandığını düşünüyorum.
Bu tarz bir problemin ana nedenlerinden birtanesi budur.Şayet araç üzerinde SR4 gibi çok zayıf bir şanzuman olsaydı belki diferansiyel öncesi ilk şamar orada patlardı.
Bu nedenle her 3-4 bin kilometrede bir lastik rotasyonu çok önemli.Hele hele bir arazi aracına bırakın farklı çapta olmasını,farklı desen yapısına sahip lastik dahi takmak soruna açık bir davetiyedir.
Patlak verdiği yerler genellikle diferansiyel ve şaftlar olur.

Doğrudur bendeki orjinal şanzumanı sr4 idi 2 ile geriden atmasına düzen tutduramadık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler