İtiraf...!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 602
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,830
Ynt: İtiraf...!

ilkakdeniz' Alıntı:
öyle olsun da benim dediğim gibi olmasın arkadaşlar
dost zor kazanılır kolay kaybedilir..

çok haklısın ama hiçbirimizin egosu yok en azından bende yok ;D

jeep dediğin lr dediğin ne ki...

biri amerikan sömürgeciliği diğeri ingliz kraliyeti

ben hiçbir maddi değer için insan kalbi kırmam yada kırmamak için elimden geleni yaparım...

amacımız burada biraz bilgi vermek birazda stres atmak attırmak

zaten off-road yaparkende tek amacımız beraber olmak ve iyi vakit geçirmek...

bu biraz fb - gs rekabeti gibi...

herkes fbli yada gsli olursa ne rekaber olur nede heyecan kalır

şuana kadar haddimi aşıp birini kırdıysam özürdilerim amacım asla bu değil...

şimdi kızmaya ve kızdırmaya devam ;D

Etiketler

Okuyana birşeyler öğretmeyen, bilgi aktarmayan bir hal aldığını düşünüyorum.
Biraz içinde teknik ve tecrübeye dayalı paylaşım olursa daha faydalı olur bu tartışmalar.

Zaten ben bıraktım bu işeri, TATA (landrover) dan telefon geldi beni LR ın CEO su yapmak istiyorlarmış.

6 aydır tartışıyoruz, Jeep sahipleri (CJ Sahiplerini Tenzih ederim Göktuğ, Sami, Orkun, Uğur vb. arkadaşalardan çok şey öğrendim) sakız gibi "en iyisi bizimki" ," Büyük motor", "dana 44" , "büyüklastik" , akor tutmayan gitar gibi sürekli denenmiş yeni çekiş sistemleri ben başka birşey öğrenemedim , bide güzel fotoğraflar la çamura giren jeep videoları var hepsi bu.

Arkadaşlar hiç okumuyormusunuz allahınızın aşkına biraz teknik bilgi istiyoruz, neden en iyisi ? , nasıl en iyisi ? helezonlar nereye bağlanıyor?, dingilleri tutan nedir?, Dahice veya diğer araçlarda olmayan ne uygulamışlarki başarıya ulaşmışlar?, varmı bilgisi olan? herhangi paylaşacağınız birşey?

Hangi araçları denediniz nesini beğendiniz nesini beğenmediniz ? hangi koşullada hangileri daha avantajlıdır, Kullanma tekniği bazı şeyleri değiştirebilirmi? Arazi aracından beklentiniz nedir? Bir Sorento ile Cherokee arasında ne tür farklar var (yürüyen aksam ve aktarma organları açısından) ? yada diğer arazi araçlarıya?

Hep bu noktaya tartışmayı kaydırmaya çalıştım , güzel bir dökümanda hazırmıştım dün gece sildim attım. Hiçbirşey okumayın , öğrenmeyin, araştırmayın, aynı telden sazınızı çalmaya devam edin.

Ben sadece sizlerin tezlerinizin doğru olup olmadığını öğrenmek için bile boşkaldıkça yüzlerce binlerce sayfa jeep dökümanı okudum.

Ama şunu öğrendim bu tartışma bana pek birşey katmıyor , hep vermektende sıkıldım. Şakalaşarak moralim düzeliyordu anladımki oda ancak anlayana yapılıyor, bazen şaka yapmamak en iyisi, işlerimde çok yoğun müsade ederseniz bir süre sessiz kalmak bu tartışmadan uzak durmak istiyorum.

Saygılarımla

Markaların artıları ve eksiklikleri tartışılacağına olay marka fanatikliğine dönüyor.
Bol espirili güzel tartışmalar çıktığı gibi işin dozajının da kaçtığı anlar oluyor.

Hangi araçları denediniz nesini beğendiniz NESİNİ BEĞENMEDİNİZ ? hangi koşullada hangileri daha avantajlıdır, Kullanma tekniği bazı şeyleri değiştirebilirmi.
zayıflıklarına karşı nasıl önlem alırız
sorularına cevap bulmak bence en doğrusu.

alıntı benim mesajımdandır...

tarihe lütfen dikkat etdin...

benim ne yazdığım değil sizin ne anladığınız önemli...

teknik bilgiler sorulduğu zaman bilgim dahilinde her zaman yardımcı oldum...

ama siz 39 v8 motordan bahsederken 2.5 düz dizel veya benzinli modeli aynı kefeye koyan yine defendercılar oldu...

ayrıca bu konularda 2 hafta önce yazdığım mesajdan alıntıdır...

ama benim bu mesajımdan sonra lr hakkında teknik bilgi artı ve eksileri değil daha çok "cherokee cadde arabasıdır defender safkan arazi aracıdır" sözleri oldu...

6 aydır tartışıyoruz, Jeep sahipleri (CJ Sahiplerini Tenzih ederim Göktuğ) Yavuz abi sen hangi sayfaları okdun bilmem ama dersini iyi çalışmamışsın ...

1. Jeep dışında başka amerikan üretici yokmu bilmiyorum belki farkında deilsin ama var ve çoğu aynı parçaları kullanır ...
2. Büyük lastik herzaman daha iyidir diş araları kolay dolmaz ve engelleri aşması aracın esnekliği artar
3. Büyük motor sana başka araçları çekme ve o koca lastikleri çevirme imkanı sağlar ...
4. Dana 44 Ağırlık sağlamlık parça ve modifikasyon için en iyisidir iz açıklığı ne çok fazla nede azdır diğer amerikan diff lere göre..
5. O denenmiş çekiş sistemleri dediğin artık azalan offroad ihtiyaçları ve artan maliyetlerden değişmiştir...
6. Tek parça diff herzaman daha sağlam ve bağımsız helozon a döndiüğünde daha esnek açılara sahiptir ...
7. Tabi bu dediklerim aracı yol aracından offroad aracına çevirir ... (O yeni sistemler bunun için tercih edilir hani bakkala gidip gelenlere yada yaylada gezenlere)

Ha şimdi anlamadığınızı sorun yardımcı olalım bu adamlar gücü sağlamlığı ve sonsuz modifikasyon imkanı olan araçlar üretmişler onun için hindi gibi kabarmaya gerek yok sırayla sorun her açıdan destek verelim ...

Amerikanı neden seçtiğimizi defalarca anlattık yavuz bey anlamadığınız kısmı bi söleyinde 10 saat niye tercih ettiğimizi anlatmayalım anlatmakla bitmez ..

Hiçbirşey okumayın , öğrenmeyin, araştırmayın, aynı telden sazınızı çalmaya devam edin. Demişsiniz Dikkat edin ergenekondan sizide almasınlar bütün amerikancıların özel hayatını incelemeye aldınız heralde kameralarla falan .. Kimin ne bildiğini bilemessin yavuz abi ne sordunda sölemedik ??

Yüzlerce binlerce sayfa jeep dökümanı okudum. Demişsiniz ne bu hırs fazla okumaya gerek yok... Reel e dönelim buyrun trial a !

"Ama şunu öğrendim bu tartışma bana pek birşey katmıyor , hep vermektende sıkıldım. Şakalaşarak moralim düzeliyordu anladımki oda ancak anlayana yapılıyor, bazen şaka yapmamak en iyisi," demişsin yavuz abi sen anlamak istemedikten sonra ne kadar anlatsakta boş ? Şaka yapıp şaka yapılınca alınıyosan şaka yapmıyacaksın yapacağın kişiye özelden yapacaksın! Ha yavuz abi verdiğin kısmı kaçırmışım özür dilerim ben göremedim...

" işlerimde çok yoğun müsade ederseniz bir süre sessiz kalmak bu tartışmadan uzak durmak istiyorum. " Bu cümleyi ikidir yazıyosun abi ama eksik kalmıyosun Öle taş atıp kaçmak olmaz ya varım de ya yokum ?

Hani olay jeep sahibi olmayan konuşmasınsa bizimki 4x4 ten sayılmıyosa bide jeep alayım istersen yavuz abi ...

Saygılar Sevgiler Büyüklerimin Ellerinden Küçüklerimin Gözlerinden Öperim ...

Selamlar,
başlığı şimdik gördüm.. Ve aynı başlığın altında 2 tür yazışma gidiyor..

a) "Land Rover iyidir.. yok Jeep iyidir" diye yazıp duranlar.. Bana sorarsanız.. Artık yazışma bu hale geldikten sonra önemi yok
b) "Bu işin tadını kaçırdınız artık" diyip duranlar.. Bence çok doğru yazıyorlar..

Aslında konu son derece samimi, dostça bir şekilde açılmış.. Doğru/Yanlış/Yanlı/Eğri ayrı konu ama samimi olarak niçin bıu kadar "ısrarcı/iddiacı/kırıcı" hale geldiğini anlayamıyorum. İsteyen Jeep alır, isteyen Land Rover alır, ister Suzuki alır, mali durumu iyi olan modifiye eder, olmayan etmez, canı isteyen yarışır, istemeyen yarışmaz ama söyler misiniz "bu kırıcı iddiacılık niye?" .. Tatlı , tatlı yazışmanın, tartışmanın, biraz "iğnelemenin" çok güzel ve eğlenceli olduğunu hep düşünürüm ve uygun olduğunda ben de yaparım ama sizce yukarıda okuduklarımız bu siteye yakışıyor mu? bence "HAYIR"..

tabii yukarıdakiler benim şahsi fikrimdir, burası "özgür" bir ortamdır.. herkese iyi haftalar dilerim, reha

Reha bey'e katılıyorum. Bizler yani Gezenbilir'e yeni katılanlar için tartışmalar , münazaralar ve şakalaşmalarla bilmediğimiz çok şey öğrendik.Ben şahsen bu tip atışmaların bile adab-ı muaşeret sınrları içinde olduğu için seviniyor hatta bazen gülüyorum... Gezenbilirde kendi konumda bende birşeyler yazmaya haddim olmadan çalışıyorum.Teknik konularda bizlere yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor , mutlu ve sağlıklı günler diliyorum..

yakında defender piyasası tavan yapacak beyler
defenderi olmayanlar biraz acele edelim..!

onların yarısından fazlası yedek parça olacak diğer yarısınıda benim gibi defender sevdalıları alacak başka bir sebebi yok
ve modifiyecilerde bu işle ilgilenecek

Aranızda en gencinizim belki, saygısızlık etmeden düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Konuyu uzatıyormuş gibi de bir izlenim bırakmak istemyiorum, ama bunu defender yapamaz demenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bir kıyaslama yapılıyorsa, fiyatına, standart halindeki performansına, max derecede modifiye edilinceki performansına ve sürücüsüne göre yapılması gerektiğine inanıyorum. Bunu defender yapamaz dediğinizde hangi defenderı kastettiğiniz belli değil, V8 takılmış, yükseltme kitli, çamur lastikli, diff-lock lı vs vs donanımlı bir Def90 ve onun hakkını verecek bir sürücü videodaki yerden geçemez mi sizce?

Sonuçta bunu yapamaz dediğiniz şey; örnek olarak veriyorum bir pc oyunu için bu işlemci açar, bu işlemci açamaz demek gibi bir şey değil..

Sizler gibi arazi tecrübem yok, öğrenciyim ve 41 yaşında bir LR kullanıyorum ve bu söylediğimi bir marka bağımlılığından çok, bu arabalara neyi yapamayacağını söylemenin bana mantıksız geldiğini düşünüyorum