jeep cj8- cj7'ye nasıl cevrilir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cicocum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,063

cicocum

Ana Kamp
kupa sadece arkadanmı kesilecek ya da ortadanda kısaltılacakmı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

Etiketler
Ynt: jeep cj8- cj7'ye nasıl cevrilir

kusura bakmayın yazmayı unutmusum.

bunun maliyeti ne olur.

memlekette cj7 bulmak zor.ben bu yolu dusunmustumda mantıklımı sizce?

Merhabalar;

Çok fazla bilgim olmamasına ve sadece 2 aydır bu forumu takip etmeme rağmen, bu forumdan edindiğim bilgiler ışığında;

>> cj-8 den cj-7'ye dönüşüm yapmanız için, cj-8'in hem arkasından hem ortasından kesmeniz gerekecektir. Aşağıda iki ayrı araca ait resimler mevcut. Görüldüğü üzere cj-8'in kapı ile arka lastik arası mesafesi ve arka lastik ile arka tampon arası mesafesi cj-7 den çok uzun...

>> Bu dönüşüm için tavsiye edilen(gezenbilir forumunda okuduğum kadarıyla), cj-7'ye ait sağ ve sol(orijinal) yan parçaları temin edip onlara oranlayarak kesip biçmek.

>> Maliyet konusunu ise bilemiyorum, ben de bu topikten takip edeceğim.

Saygılar, kolay gelsin...[attachment=1][attachment=2]

81cj-8-2.jpg

cj-7-lg.jpg

Cj-8 in aks genişliği cj-7 den yaklaşık 15 cm daha geniştir. Yani 8 den 7 ye dönüş yaptığınızda orjinal 7 lerden farklı olarak 15 cm daha geniş akslı bir araca sahip olacaksınız. Maliyet olarak hardtop ya da soft top u dikkate almazsak 4000 TL civarında kesme-kaporta ve boya işleri yapılabilir sanıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR