Jeep LM (1956) Konusunda Yardımcı Olur musunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan furkankaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,886
Ynt: Jeep LM (1956) Konusunda Yardımcı Olur musunuz?

ben cj ile en uzun 400+ 400 km yol yaptım çok keyifli bi yolculuk oldu anısı terter zamanım v imkanım oldugu sürece aracıma güvendigim için uzun yola gene çıkarım önemli olan cj ile yaşamak dinlemek cj yi

ben kısmets 1300 km yapmayı planlıyorum. tabi araç bulabilirsem

makine güzel olsun 1300 de 2300 de yaparsın ama makine önemli bakımkı bi araç olmalı yoksa
300 km den sonrasını çekicide gitme ihtimalin var çok yüksek keyif çileye dönebilir

furkankaya' Alıntı:
ben kısmets 1300 km yapmayı planlıyorum. tabi araç bulabilirsem

Furkan bence bidaha düşün, Sen LM 1956 deyince anlamam demiştim, CJ den biraz anlarım, 1300 km ancak çekiciyle yapılır. ;D

size katılmıyorum önemli olan makina bakımlıysa 2300 de yapar 5000 de neden yapmasın açıklarmısınız ?????
zaten keyif ve gezi için yola çıkarkan süre kavramı olmaz geze geze gideceksin ne sıkıntı olur sizce ??

bence aracının isteklerini karşıladıktan sonra sorunsuz çalışmasını sağlayıp bakımlarını sık sık yaptıktan sonra sen nereye gitmek istersn aracın seni oraya götürür.

Furkan Tek araba olarak düşünüyor, Diyelimki istanbulda oturuyorsun, Afyonda acil bir işin çıktı ailenle acil olarak gideceksin tek arabanda CJ, eğer bununla gidersen boşanma sebebi olur. Gezmek için giderceksen 5000 - 100000 farketmez öyle yada böyle gidersin ama süre koyarsan çin işkencesine dönüşür.

zaten süre koyarak cj ile yola çıkarsan vay haline bu konuda katılırım bak size
ama geze geze konaklayarak gitmek için yaşanması gereken bi duygu bence
bilmem nasip olurmu ama bende memleketim rizeye gitmek isterim mesela ama isterim sadece o kadar senelik iznim olmadıgı için sadece isterim :smiley:))

furkankaya' Alıntı:
bence aracının isteklerini karşıladıktan sonra sorunsuz çalışmasını sağlayıp bakımlarını sık sık yaptıktan sonra sen nereye gitmek istersn aracın seni oraya götürür.

Furkan, Arazi ve düz yol (uzun yol ) arasındaki çizgi çok incedir, birine nekadar yaklaşırsan aracını diğerinde kullanmak zorlaşır, arazi için hazırlarsan düzyolda gitmez, Düz yol için hazırlarsan arazide gitmez, kaldıki düzyolda kullancaksan niye arazi aracı alasın? 3-5 misli yakıt harcayasın ve masraf edesin, bagaj ve pakryeri sorunları yaşayasın?

Selamlar

benim normal kullandığım bi aracım var zaten ben sadece araziye çıktığımda daha özgür olmak istiyorum aracımın beni kısıtmamamasını tam tepeye ulaşmışken geri dönmek zorunda bırakmamasını istiyorum o yüzden tek araç olarak düşünmeyelim

furkankaya' Alıntı:

Furkan hayırlı olsun ben senin hevesini kırmayayım, almadan öce mümkünse şehir içinde bir 100 km kullanmadan, bir bilene göstermeden alma.

Selamlar

Anlaşılan cj nin cazibesi sizi etkilemiş. O zaman doğru aracı almak önemli. İlk olarak modelden başlayacağım. Kesinlikle 78 ve sonrası cj leri tercih edin derim. Diğerlerinden farkları ön frenlerin disk olması şanzımanın 4 ileri olması ve daha yeni olması. Ama 78 öncesi cj ler kötü anlamında söylemedim. Avantajlı başlarsınız o kadar. Model olarak da CJ-7 yi öneriyorum. Hem arazide başarılı hemde iç mekanı cj-5 lere göre daha geniş. Yapılı bir araç mı yoksa ucuz bir araç alıp yapmı derseniz, ben kaportası, motoru ve şanzımanı düzgün çıplak bir araç alıp, kendi zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre eklemeler yapmayı uygun görüyorum. Ama bu toplu bir araç almaktan maliyetli olacaktır. Alacağınız aracın önceden off-road için kullanılmamış olması masraflarını azaltabilir. Bayandan temiz bulun bir tane diyeceğim ama cj için böyle bir şansınız yok sanırım. Ama asfalt cj leri her zaman daha az yıpranmıştır. Birde ucuz diye gidip 4 silindirli willys türünde cj ye benzeyen araçlardan almayın. Ne yakıttan tasarrufunuz olur ne de arazide istediğiniz gücü bulabilirsiniz. Devamlı hararet yapan 2 ayda bir conta yakan 1. viteste bağırıp 2. viteste gaz yemeyen, satışı da zor olan bir üvey evlat edinirsiniz o kadar. Sağlıklı ve güzel toplanmış bir cj ile uzun yol yapmak diğer araçlardan farklı değildir.Son bir yılda yaklaşık 8000 km uzun yolda kullandım. Üstelik bunun 2bin km si 35 lastiklerle oldu. Düzgün bir ön düzeni olan cj uzun yolda sizi yormaz. Hız konusunda çok rahat 120 km nin üzerine çıkabilirsiniz. Ama ne kadar araziye yaklaşırsa cj, o kadar asfalttan uzaklaşıyor. Şimdilerde şasisi yerden 60 cm yüksek cj ile uzun yolda 80 km/h ortalama hızla gidebiliyorum. Çok severseniz çok para harcıyorsunuz, arazide yapabildiklerini gördükçe neden daha iyisi olmasın diyorsunuz. Dur demesini bilirseniz cj sizi mutlu eder. Ama yine de az bütçeye yürüyecek bir araç değil. Lada yada vitara göre kıyaslandığında en az 2 kat pahalı.

yardımın için teşekkür ederim. ben birtane buldum ama emin değilim bide sizinle paylaşmak istedim http://www.sahibinden.com/1964_villys_bu_fiyata_kacmaz_WQQaXQQ10090461WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
Kayra açık

Çevrimiçi üyeler

Geri