Jeep LM (1956) Konusunda Yardımcı Olur musunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan furkankaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,887

Ynt: Jeep LM (1956) Konusunda Yardımcı Olur musunuz?

http://www.sahibinden.com/gorulmeye_deger_sorunsuz_eski_gorunumlu_jeepWQQaXQQ10513940WQQpXQQdisplayitem bu araçla ilgili düşünceleriizi belirtirseniz sevinirim

her aracla uzun yol yapa bilirsin sonucta arac mekanigi bakımlı olsun yeter ayrıntılarda takılmıyorsan arazi aracınla uzun yolda 80km ortalama hızla uzun zaman giderim diyorsan sorun olmaz benim sana tafsiyem üstü kapalı bir arac uzun yol da istiyorsan

Şimdi benim verdiğim bir ilana bu tarz bir yorum yapsalar hoşuma gitmez. Herkesin aracı kendisine güzeldir. Genel olarak konuşmak gerekirse orjinal motor ve şanzımanı değişmiş araçlar nasıl yapıldığına göre sorunsuz ya da sorunlu olabilir. Cj nin en güzeli kendi motorudur.

furkankaya' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/gorulmeye_deger_sorunsuz_eski_gorunumlu_jeepWQQaXQQ10513940WQQpXQQdisplayitem bu araçla ilgili düşünceleriizi belirtirseniz sevinirim

bu aracı biliyorum eski sahiplerinden biri de ayrıca yakın tanıdığım

bu araç willys veya bi CJ değil o hint malı mahidra.
97 modeldir ve üzerinde peugeot dizel motor var. arazi performansını bilmiyorum kullanıcısına sorsanız 60derece eğime de çıkar der kullanıp görmek lazım

jeep meselesine gelince uzun yol yapmak istiyorsan soylenenler gibi aracın gerçekten iyi durumda olmalı 1950-60 model araçlarla uğraşmak yerine lada niva tavsiye ederim. ancak anladığım kadarıyla sana Jeep virüsü bulaşmış wllys yerine CJ al derim kaportaya aldanma motor şanzıman diferansiyeller çok daha önemli araca bakarken kriterlerin bu olmalı bence.

CJ güzeldir görünümü hoştur tabir yerindeyse içi seni yakar dışı görenleri yakar ;)

ayrıca tatlı beladır unutma bu dediğimi alıp kullandığında anlayacaksın şimdiden alacağın araç hayırlı uğurlu olsun

Ynt: Jeep alma (1956) Konusunda Yardımcı Olur musunuz?

yardımların için çok sağol birkaçtane cj buldum ve görüşüyorum ama ne kadar herkes orjinal al desede ben dizel motorlu almayı planlıyorum herkez nekadar onla uzun yol yapamazsın desede ben şahit oldum trabzondan istanbula kadar 2500cc dizel cj ile birlikte geldim ve ne o beni yavaşlatı nede ben onu dizel konusunda teredütlerim vardı ama artık hepsi yok oldu inşallah kıza süre sonra bende bir cj sahibi olucam

ben lpg ile 3,5 sene kullandım dizele çevirmek benim ve babamın kafasından geçmişti

yasa gereği bu yasaklanınca orjinal motoru üzerinde kaldı

iyi ki de kalmış çünkü o motorun sesi homurdayışı bile ayrı bi zevk veriyor

hocam CJ 6 bence daha farklı konumda

güzel ülkemde (tam hatırlamıyorum sayıyı ama) en fazla 20 adet orjinal CJ7 var geri kalanlarında çoğu CJ 6 kesmesi o yüzden cj6 için listenin altına bunu ekleyelim ;)

kesilip biçilip CJ7 yapmak için ..... CJ-6

bilmiyorum dizel motor sorun çıkarırmı ama ruhsata işli diyo almayı düşündüğüm aracın sahibi ruhsata işli olduktan sonra kanunen bir sorunun olduğunu düşünmüyorum ben

ruhsata işli ise problem yok benim kastettiğim yasa şimdi benzinli motoru atıp yerine dizel takmak istenildiğinde izin verilememsidir. eskiden dizele çevrilmiş kullanılan çok CJ var özellikle karadenizde

nekadar vardır dizel i bilmiyorum ama dizel cj satan çok az dizel bi cj istiyosan pek seçme şansın olmuyo eldekilerden birini seçmelisin

furkankaya' Alıntı:
nekadar vardır dizel i bilmiyorum ama dizel cj satan çok az dizel bi cj istiyosan pek seçme şansın olmuyo eldekilerden birini seçmelisin

sende aracı sadece arazide kullancaksan dizele gerekte yok dizelin bakımları falan daha masraflı zaten lpg ile de yakıttan ekonomi yapılabiliyo

hem 6 silindirin sesi yakıtı hatırlatmıyo bile ;) benzinliklerde kötü oluyosun (çünkü binek araçla yakıtı kıyaslayınca ;) )
ama marşa basınca unutuyosun emin ol

tabiki atrı bir tadı vardır ama ben binek olarakta kullanıcağım için dizel tercih ediyorum (eminim sonra pişman olup orjinal motor taktırıcam ama sanırım geçmiş olucak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR