Ynt: Jeep Wrangler 2.5 4' Lift Kit Ve 32' Lastik Yardım
Daha simdi gordum bu basligi, butun sorulariniza yardimci olmaya calisiyim. Ben kendi aracimizi amerikadan getirdim. 2.5'' suspension lift kiti, ve 32'' cooper stt lastikler var uzerinde yarin sabah resimlerini ceker koyarim bir fikriniz olur.
Yukseltme kiti taktirmayi dusunuyorsaniz daha spesifik aciklamalisiniz, body lift mi veya suspension lift mi istiyorsunuz? cunku sadece takoz koyma ile veya helezon takma ile is bitmiyor daha aci bir hale geliyor haberiniz olsun.
2'' uzerinde suspension kiti takarsaniz sanzumani en az 1 inch indirmeniz veya motoru yine 1'' kaldirmaniz gerekir yoksa saftta titremeler baslar ve 6 aya kalmadan safti, istavrozu daha kotusu difrensiyelin icinde ayna, mahruti yi dagitirsiniz. Simdi bunu onlemek icin, 2'' uzerinde suspension kiti alirsaniz, track bar relocation bracket denilen parcayi, hatta durumunuz musait ise adjustable yani ayarlanabilir track bar almalisiniz. cunku yukseltme kitini taktiginizda goreceksiniz arka dingil sag trafa, on dingil de sol tarafa kayacak. Arac ta komik , rahatsiz ve araca zarar veren bir durum ortaya cikacak. 32'' lastikleri taktiginizda aracinizin performansi cok dusecek ve ayni zamanda direksiyon da bir damping yani vurma hissi ortaya cikacak ve en sonunda 50km ile giderken manyak gibi sallamalar baslayacak bir kac ay icinde, bunun adi da unlu ''death wobble'' dir. Bunu engellemek icin de butun rot baslarini HD yani agir hizmet olanlar ile degistirmeniz ve control arm denilen parca turkce herhalde alt ve ust tabla deniliyor bu parcalarin icindeki takoz lari degistirmeniz gerekecek. En son olarak 3.73 disli oranini yukseltmeniz gerekir 4.80 civarina cikartirsaniz, 2.5 motoru biraz daha az zorlarsiniz.
Aussie locker dana 30 icin yani (on dingil icin) elimde sifir var kendi aracim icin daha yeni amerikadan getirmistim. size amerikada aldigim fiyattan verebilirim. $270 bu fiyata bu parcayi turkiyede bulma ihtimaliniz 1 milyon da 1 dir. Satma sebebimi merak ediyorsaniz onu da soyleyim, amerika'da otomobil hurdaligi isindeyiz ve orda stoklarimiza daha yeni dana 44 difransiyel girdi bende turkiyye yollatim bir iki hafta sonra burada olacak yani ondeki dana 30 u bosa cikartiyorum dogal olarak bu kis kullanmayi dusundugum aussie de bosa cikti.
Eger baska bir sorunuz varsa lutfen sorun elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Bu arada parca konusunda sormustunuz galiba , turkiyede parcalar bol degil ama bulunuyo.