Jeep XJ Şaft İçin Bilgi ve Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayhanayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,131

ayhanayhan

ARAMA KURTARMA m 05363764328459832..
Yer
..
arkadaşlar bu gün fark ettim doğrusu suziki vitara sı olan (mesut) arkadaşım fark etti benim kullandığım aracım jeep xj tabir edilen klasik 4000 cc araç araç sürekli 2 çeker isteğe bağlı bildiğimiz gibi içeriden 4 çeker seçeneklerine alıyoruz ..soruda burada bu araç iki çeker giderken ön şaftında defransiyelden dönmesi normalmi yani iki çekerdeyken ...suzikide öyle değil ön şaft boşa çıkıyor iki çekerdeyken benim aracımda sürekli ön ve arka şaft bağlı gibi hareket halinde bu 4 çekere geçince olması gereken bir şey değilmi.... bununla ilgili bilgi ve tecrübeyi paylaşırsanız sevinirim......

Etiketler
Ynt: Jeep XJ Şaft İçin Bilgi ve Yardım

Tekerlekler donduğü için, akslarda dönüyor. Akslar döndüğü için, Difransiyelde dönüyor. Difransiyel döndüğü için şaft dönüyor. Ama şanzımandan ön tarafın bağlantısı kesik olduğu için bütün ön çeker ekipmanları motor gücü olmadan, tekerlekler döndüğü için dönüyorlar.

Bu durumu ortadan kaldırmak için HUBS denien ön tekerleklerin göbeğine bağlanan, tekerlek ve aksı birbirinden ayırmaya yarayan ekipman kullanılırsa, tekerler serbest şekilde dönerek aksları dolayısıyla defransiyeli dolayısıyla şaftı gereksiz yere döndürmek zorunda kalmayacak...

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur..
İyi günler.

Ynt: Jeep XJ Şaft İçin Bilgi ve Yardım

diyecek bişey yok tamı tamına açıklanmışınız herşey net vede açık bir şekilde çıktı ortaya sağolun ama yeni bir sorun çıktı benim aracıma .hubs .. takılabiliyormu acaba bir çok araçta görmeme rağmen benim jeep imden kullanan kimsede ya görmedim yada dikkat etmedim bakalım araştıralım..tekrar sağolun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri