Ynt: Jeep'lerimizle Şehir Hayatında Bencil miyiz?..
Beatrix bu yazısının bi kısmını bu konuyu açmasına vesile olan cümlelerimin olduğu konuyada yazmış, o konu içinde yazdıklarımın burdada olmasını isterim:
----Hiç bu boyutuna kadar düşünmemiştim. Doğru... ( ne yaptılar eskiyi bilmiyorum ). Ama çöpleri felan çıldırasıya ayırdıklarını, ülkede, eyalette ve evde sigaraya aşırı karşı olduklarını biliyorum. Dostlarımız TR' de daha sigaranın yeterince yasaklanmadığı düşünüyor ve bu yüzden buraya gelmiyorlar. Protesto ediyorlarmış sağlıksız yaşamı. Bekleyecekmiş iyice yasaklanana kadar, 2 sene felan, öyle gelecekmiş. Bende buradaki yaşamsal stresten bi saat önce ne yediğimi unutuyorum. Adamlar çözmüş bi sürü sıkıntıyı GERÇEK GERÇEKLERLE ilgileniyorlar. Neyse bu uzun konu, bu başlıkta yeri değil galiba sanırsam Başka biyerde tartışıp fikir alışverişi yapmaca...-----
Benim bahsettiğim ülkenin o şehrinde koşullar çok ağır. Montreal' de kar o kadar çok ki, bizim Karsımız gibi. O koşullarda büyük olmasada bile en azından bi 4*4 araç; ihtiyaçlarını karşılamaları için şart. Peki, Kars' ta, Montreal' da 4*4 makina lazımda, İstanbul' da, Ankara' da, İzmir' de lazım mı? Gerçekten tartışılır ve hatta çok ciddi platformlarda tartışılıyor da.
Bence; yakıt tüketimi TARZIMIZDA, çevreye olan duyarlılığımızda tavizsiz ve göze batar şekilde örnek davrandığımızda bir sorun yok. Başka insanların özgürlüğüne, hakkına, geleceğine saygılı davranmak daha sivri olmamız gereken bir konu. Eleştrilen büyük hacimli makinalara sahip insanlar bu hassasiyeti daha fazla gösterdiğinde; çekilen aşırı dikkat sosyal duyarlılık babında pozitife dönüşecektir TE anlayan bulana aşkolsun.
Burada da okudum; çevremde de görüyorum, bırakın çevre bilincini, kullandığı araç bilincine bile sahip olmayan çoookkkk hede hödöö var.....
Hepimiz görmüyormuyuz.....
Koltuğun sol tarafında yerde taşıdığı sopayı kullanmayı çok iyi bilen insanımız, koltuğun sağında ki, vites kolunun yanındaki arazi vites kolunu/sopasını kullamayı bilmiyor. Onuda bırakın, arabayı alırken orjinal mi, değişeni, boya var mı diye anlama beceresine sahip insanımız ( sokaktaki herkes exper ), aracın içindeki yol bilgisayırını sadece depodaki yakıtla ne kadar gideceğini ölçmek için ayarlıyor veya ayarlattırıyor, yol bilgisayarının düğmesine parmağı değince değişen modunu bile bi kaç defa daha basıp eski haline getirmeyi bilmiyor, çalıştığım yere getiriyor, ekranda garip gurup yazılar çıktı, düzeltin diye, öğretmeye çalışıyorum, almak istemiyor....
Hayır; bu şartlarda bencillik yapmıyoruz, ama dikkat: b i z d e n bahsediyorum, o n l a r d a n değil.
Bizim sosyal hizmetlerimiz zararsız keyif hakkını bize ( B İ Z E ) verir.
Yapsak yapsak, araçlarımıza haksızlık yapıyoruz. Haski Antalya' da, Bodrum' da beslenmemeli, Kangal' da evde olmaz.....