Jimny Problemleri ve Modifiye Hayallerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Wraith Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,561
Ynt: Jimny Problemleri ve Modifiye Hayallerim

Daha önce suzuki kullanmıştım 6 sene kadar.Çok başarılı ve sevdiğim bir araçtır.
Bende nasıl olsa bir etkinlikte karşılarız enine boyuna tartışırız konuyu diyecektim.;D

abs fren merkesi her koşulda ( kaygan ya da kuru farketmez ) fren mesafesini uzatır...

avantajı kızaklama yapmayarak fren esnasında direksiyona yol vermektir...

ama ne yazıkki bir çok sürücü bu hataya düşer "benim aracımda abs var. şap diye durdum" der ama işin aslı öyle değildir...

ABS nin en önemli ve birinci sıradaki + sı aracın kontrolünü kaybetmememizi sağlamasıdır.

Frenleme mesafesine gelince,ABS
Bence kızak frenle-kontrollü fren durma mesafesi arasındadır.
bunla ilgili bir çok test verisi olmalı bir bakayım bulabilecekmiyim.

böylece kızaklayan bir araçtan daha kısa mesafede durdururmu onuda öğrenmiş oluruz.;D

nazifayvazoglu' Alıntı:
8-9 km hızda araba firenle duracak sevide ise rampa var demektir.rampada firene bassanda tutmaz basmasanda aşağıdakilerine Allah kolaylık versin.Düz yolda bu hızda zaten kaymaz çamurda da olsa.20-30 km deseniz mantıklı.

Nazif Bey,

ABS'nin arazideki dezavantajı zaten durma aşamasında, yüksek eğimli bir yerde araba durmak üzere iken zemin kaygan ise ABS tutup bırakarak frenleri kontrol etmeye çalışır ancak Jimny'de her tekerlekte bulunan ABS sensörü sayesinde düşük hızdaki ABS devre dışı bırakılır.
Ayrıca 20-30 km hızlar zor geçişlerdeki off road için hız sınırını 2'ye 3'e katlamak demektir.

Selamlar,

Alper Zümrüt,

Önder beyin yazdıkları çok doğru.
ABS kızaklamanın önlenmesi ve aracın direksiyon hareketlerine cevap vermesini sağlayan, bu sayede önünüzdeki engelden kaçmanıza yardımcı olan bir sistemdir.
ABS de aracın fren mesafesinin uzaması konusunda ise aynı araçla ve aynı noktadan frenleme yapılarak iki deneme yaptık, aracın ABS sistemi devredeyken fren mesafesi önemsenmeyecek derecede artmakta , fakat kızaklayan araca yön verme şansınız olmadığı için engele çarpmanız kesinleşmektedir.
tabii bunlardan daha önemlisi , fren mesafesi ; aracınızın lastik durumuna , diş derinliğine , lastiğin ömrüne , hava koşularına ve yol koşullarına bağlıdır.
Savaş BOYRAZ

dronder' Alıntı:
abs fren merkesi her koşulda ( kaygan ya da kuru farketmez ) fren mesafesini uzatır...

avantajı kızaklama yapmayarak fren esnasında direksiyona yol vermektir...

ama ne yazıkki bir çok sürücü bu hataya düşer "benim aracımda abs var. şap diye durdum" der ama işin aslı öyle değildir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Geri