Jimny veya Vitara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKKIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,220

HAKKIM

Kamp I
Yer
ANKARA
selamlar,
aranıza yeni katılıyorum,,
forumları 1 aydır inceliyorum çok hoşuma gitti,
ismim HAKKI ankara da yaşıyorum ve 30 yaşındayım,
tam bir doğa ve offroad hayranıyım,
4 çeker bir araba almak üzereyim ama çok karasız kaldım,
forumdaki daha önceki messajlarıda okudum ama,,
vitara mı jimny diye sormak istiyorum,
aslında 2006 2007 model ikinci el jimny almak istiyorum,
ama aracın küçüklüğü (ben,eşim ,biri 1 yaşında diğeri 5 yaşında iki çocuk için),ve şehir içindeki performası beni biraz korkutuyor bi yandanda hem yeni hem güzel ve offroad icin çok uygun diyorum,
diğer taraftanda vitara büyük diyorum ama sonuçta 2000 ,2001 model araç ve kilometrelere bakıyorum 160 -170000 km den aşağı yok,
sizce ne yapmalıyım ..............................

Ynt: Jimny veya Vitara

Benim için yakıt en önemli etkendi ve 1300 motorlu jimny de karar kıldım. Geçtiğimiz hafta ölçtüğümde şehir dışı 23 kuruş yakıyor.
Arka koltuk için inmesi ve binmesi kolay. Küçük olması, araçın parçalarının birbirini daha sımsıkı tutmasını sağlıyor. 2005 model 4 yaşını doldurmak üzere olmasına rağmen, tek bir yerden ne sorun yaşadım nede ses var.

Ertuğ' Alıntı:
Benim için yakıt en önemli etkendi ve 1300 motorlu jimny de karar kıldım. Geçtiğimiz hafta ölçtüğümde şehir dışı 23 kuruş  yakıyor.
Arka koltuk için inmesi ve binmesi kolay. Küçük olması, araçın parçalarının birbirini daha sımsıkı tutmasını sağlıyor. 2005 model  4 yaşını doldurmak üzere olmasına rağmen, tek bir yerden ne sorun yaşadım nede ses var.
Şehir içindeki performansından memnunmusun,
birde otomatik mi- düzmü tercih etmeliyim sizce,
rahatlık bakımından otomatik diyorum diğer taraftanda performans ve ekonomi manuel diyor
ama bilmiyorum

Evet seri ve atak. Şehir içi yakıtı ise 28 kuruş. Benim araçım manuel, otomatik fites hiç düşünmedim dediğin gibi performans ve ekonomi yüzünden.
Küçük harf kullanırsan ii olur.

Yakıt tüketimi açısından Jimmny ve Vitara birbirine yakın araçlar. Jimmny şehirdışı 6,1 lt/100km - şehiriçi 9,6 lt/100km, Vitara şehirdışı 6,5 lt/100km - şehiriçi 9,6 lt/100km.
Performans açısından Jimny 84 hp Vitara 98 hp.
İç hacim olarak Vitara daha büyük hele lpg montajı düşünülecek olursa vitara kesinlikle avantajlı.
Yenilik düşünülürse Vitara son 2003 model Jimmny ise hala üretimde olan bir araç.

Her iki araba da şehir, arazi performansları, kullanım açısından biribirlerine yakın.
Araba konusunda önemli noktalardan biri sizin beğendiğiniz olması.
Ben olsaydım 100 bin km üzerinde 5-6 yaşında bir araba tercih etmezdim.

Jimny daha yeni olduğu için daha keyifli olacaktır; cd çalar, abs, klima, standart donanımda var. Araziye girecekseniz sabit aks sistemi nedeniyle avantajları var. Ayrıca yorgun olmayan arabalar arazide daha dayanıklı ve daha az sorunlu oluyor.
Vitara'nın iç genişliği Jimny'den 15 cm dolayında daha geniş, bu aslında önemli bir fark.

Sonuç olarak iki arabanın özellikleri çok farklı değil, tanıdıklarınızda varsa veya Ankara'daki gezenbilircilerden yardım alarak ikisini de yanyana koyun hangisini beğenirseniz o modeli alın.

Şimdiden hayırlı olsun.

Selamlar,

Alper Zümrüt,

Aslında 3 kapılı 97 model vitaram var idi o zaman evli değildim yetiyordu,
iç mekan olarak 3 kapı vitara ile hemen hemen aynı herhalde değilmi?

Arkadaşlar bi sorum daha olacak,
bugun internette gezerken,20-22.000 ytl civarı
2004-5-6 model 1,6 3kapı grand vıtaralar gördüm,
kafam iyice karıştııı

Jimny'de lpg tüketimi

2006 model Jimny'mde BRC sıralı sistem var. 100 km.de (şehir dışı), 10lt.nin altına düşmedi; servisin tüm ayarlarına karşın. Bilgisi olanların ilgisini beklerim.

Hakkım kardeş ben arabaya malzeme koymıcam iç hacim bana yeter dersen jimmy olabilir yok ben dağa bayıra kampa gidicem dersen biz 3 kişi kampa gittiğimiz zaman malzemeleri 5kapı vitaraya zor sığdırıyoruz.
HAKKIM' Alıntı:
Aslında 3 kapılı 97 model vitaram var idi o zaman evli değildim yetiyordu,
iç mekan olarak 3 kapı vitara ile hemen hemen aynı herhalde değilmi?

Benim Jimny nin LPG tüketimi normal değil zaten, sorun çok tüketmesi. Küçük motor olduğundandır diye bir yorum gördüm, doğru olabilir mi. LPG li Jimny kullanan yok mu?

Feratti' Alıntı:
2006 model Jimny'mde BRC sıralı sistem var. 100 km.de (şehir dışı), 10lt.nin altına düşmedi; servisin tüm ayarlarına karşın. Bilgisi olanların ilgisini beklerim.
BRC'nin ithalatçısı 2A şirketinin kapsamlı bir forumu var. Hem ithalatçı hem çeşitli bayiler oarada soruları cevaplıyorlar, onlara danışın. www.2a.com.tr

Feratti' Alıntı:

Merhaba. Jimny'nin aerodinamiği oldukça kötü olduğu için, ayrıca arazi aracı mekaniğine sahip olduğu için ve küçük boyuna göre biraz ağırca olduğundan hızdaki ufak farklar yakıt tüketiminde etkili; benzer boyuttaki yeni binek otolardan aynı şartlarda %20-30 fazla harcıyor. Ortalama hızınız 100-110 km/s gibiyse 10 lt LPG gayet normal. Ancak düzde, hatta rampa aşağı bile 90'ı hiç geçmez, rampa yukarı da zorlamazsanız, yani yeri geldiğinde 4. vites 60-70'lere razı olursanız, sanki her an yakıtı bitecekmiş gibi gaz pedalına dokunursanız ve bu tarzı saatlerce sabırla sürdürebilirseniz, bir de hava rüzgarsız ve ılık ise LPG'de 7 - 7.5 litreye düşmesi gerek. İyi sürüşler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR