Jimny Yükseltme ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,126

volkan_

Ana Kamp
Yer
KOCAELİ
2006 model jimny marka aracımı yükseltmek istiyorum.Ancak özel yükseltme kit leriniin pahalı olmasından dolayı geti tercih ediyorum tabiki usta gibi bir ustaya emanet ederek.Bulunduğum şehirde araştırdım yaparım diyenlerin bazılarını benim gözüm tutmadı bazılarıda 600-650 tl fiyat söylediler.

Söylenen fiyatlar bana fazla geldi.İstanbul yakınlarında bunu yapabilecek (usta gibi usta ) varmı? ve maliyeti ne kadar olur.?

teşekkürler

Etiketler
Ynt: Jimny Yükseltme ?..

maslak atatürk oto sanayi sitesinde nesimi usta var 21.sokakta GARAJ OFF ROAD nesimi aygün diye sorarsan gösterirler. gözün gibi emanet edebilirsin yarılarda arabalara serviste vermişti kendisi.

volkan arkadaşım sakaryadamı kocaelindemisin sana daha yakın usta adreslerı daha ıyı tarıf edılır ;) istanbul bostancı sanayıye gelebılırsen suzıkı grand oto derım ustaları cok ıyıdır ve fiatları normal abartılı degildir. ;)

jimny yükseltme ile ilgili size en yakın sakaryada murat usta var ona bir danışın ,grand oto iyi bir servistir bildigim kadarı ile off rod ile ugraşmıyor,maslak atatürk oto sanayi sitesinde aksıyon oto murat usta dogrusunu o bilr. parcaları zaten M.Becce den alıcaksınız onada danışsanız size bir yol gösterecektir.

bence becce kiti kullanmayın derim bir ustaya yay ile yükseltin derim. hem daha verimli hem daha konforlu

aracınızı kulanma amacınıza göre yükseltin internetten araştırın daha önce yükselten arkadaşlarla görüşün fikir alın derim ilk etapta takacagınız lastik ölcüsünü belirleyin aşırıya kacmayın

suzuki aksiyon derim bende offroad tipi suzukılerle en çok onlar uğraştığını için alışkınlar herşeye.
Yay ile yada get ile yada 4xfour art kiti ile de olsa suzukı aksiyon derim ben.

reis28' Alıntı:
aracınızı kulanma amacınıza göre yükseltin internetten araştırın daha önce yükselten arkadaşlarla görüşün fikir alın derim ilk etapta takacagınız lastik ölcüsünü belirleyin aşırıya kacmayın

Ustam araştırdım. 2" yeter diye tahmin ediyorum.30X9,5X15 federal takmayı düşünüyorum. Teşekkürler

yosunbusra' Alıntı:
bence becce kiti kullanmayın derim bir ustaya yay ile yükseltin derim. hem daha verimli hem daha konforlu

Süper yaklaşım için tebrik ediyorum.

Yıllarca off road yarışlarında yarışmış, Türkiye'de offroad kavramının bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi birisinin tecrübelerinin aktarılarak teknik ve bilimsel altyapılı olarak hesaplanmış ve kontrollü olarak üretilmiş sistemler ile herhangi bir ustaya herhangi bir yay ile yükselttiriyorsunuz ve hem daha verimli hem de daha konforlu oluyor.

Umuyorum ki o herhangi usta ve kullandığı yay 2 - 3 derecenin % 5 toleranslı kamber / kaster açılarını doğru hesaplar da hayati tehlike yaşamazsınız.

Arkadaşlar, lütfen teknik konularda yeterli bilgiye sahip olmadan fikir sahibi olmayalım, yapılan yanlışlıkların bedeli hayati olabilir.

Güvenli sürüşler,

Alper Zümrüt

Alps' Alıntı:
Süper yaklaşım için tebrik ediyorum.

Yıllarca off road yarışlarında yarışmış, Türkiye'de offroad kavramının bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi birisinin tecrübelerinin aktarılarak teknik ve bilimsel altyapılı olarak hesaplanmış ve kontrollü olarak üretilmiş sistemler ile herhangi bir ustaya herhangi bir yay ile yükselttiriyorsunuz ve hem daha verimli hem de daha konforlu oluyor.

Umuyorum ki o herhangi usta ve kullandığı yay 2 - 3 derecenin % 5 toleranslı kamber / kaster açılarını doğru hesaplar da hayati tehlike yaşamazsınız.

Arkadaşlar, lütfen teknik konularda yeterli bilgiye sahip olmadan fikir sahibi olmayalım, yapılan yanlışlıkların bedeli hayati olabilir.

Güvenli sürüşler,

Alper Zümrüt

Herkes kendi fikrini yazmakta özgür. buda benim kişisel fikrim kullanan ve pişman olan çok kişi var ayrıca sadece marka olmuş diye birini yüceltemeyiz ki siz önce marka takıntısını aşın sonra bu konuya yaklaşın

Tekrar ediyorum;

Lütfen teknik konularda yeterli bilgiye sahip olmadan fikir sahibi olmayalım, yapılan yanlışlıkların bedeli hayati olabilir.

Güvenli sürüşler,

Alper Zümrüt

Dünya üzerinde Offroad için hazırlanan araçların geneli özel olarak hazırlanmış, zor şartlar için güçlendirilmiş, kamber&kaster gibi ayarları ve testleri yapılmış özel yükseltme kiti kullanırlar, Skayjaker, Calmini,Four art gibi ilk akılıma gelenler.

Bu kitler aracın orjinal geometrisine yakın, ancak arazi ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli düzeltmeleri yapılmış, güçlendirilmiş araç ekipmanlarıdır. Ciddi ciddi offroad yapacaksak bu kitleri kullanmaktan başka seçenek yoktur. (Kendimiz imal etmiyorsak)

Ha hafif offroad koşullarında seyir yapacaksak, benim gibi doğa gezileri ve agır şartlar olmayan içerikli gezilerse amaç, yay altı get uygulaması da iş görecektir. Ancak yinde işi bilen tecrübeli ellerin yapması, kamber&kaster&toe in-out vs. açıların anlamını aracın alt yapısını ve mekanigini iyi bilen birinin elinden çıkmasıda şarttır.

Bu genel bilgilerin haricinde yazılarımızda kişi, kurum ve markaları hedef alan açıklamalar yazmamalı olayın genelini tartışmalıyız.

mehbet behce kendini kanıtlamış bir abimiz yaptıkları ve yapacakları off road camiasına cok şeyler katmıştır ve katmayada devam edecektir arac nekadar yol dışı kulanıma yönelirse o kadarda asfalttan uzaklaşır burdaki arkadaşın yapmak istedigi hafif yol dışı kulanım ve sınırlar dahalinde aracını yükseltmek bunu basit işlemlerle yaptıra bilir tabiki citti anlamda off road yapılacaksa kesinlikle profesyonel yardım almakta fayda vardır

yosunbusra' Alıntı:

Sevgili yosunbusra arkadaşım; Türkiyede off-road kelimesine kıyısından-köşesinden bulaşmış bir kişiye bile Mehmet Becce adını söylediğinde, sana kim olduğunu söyleyebilir.
On yıllarını off-road yaparak ve bu sporun sağlıklı yapılması için çaba harcayarak geçirmiş, Türkiye'deki ilk off-road derneği ISOFF'un da kurucularından olan bir kişiyi ve ürettiği ürünü bu şekilde itham edemezsin ve kötüleyemezsin. Mehmet Becce, Suzuki araçların parça ve modifiye sorunlarını büyük ölçüde çözmüştür ve ürettiği kitler yurtdışında da kullanılmaktadır. Bu bizler için övünç kaynağıdır.

yosunbusra' Alıntı:
Herkes kendi fikrini yazmakta özgür. buda benim kişisel fikrim kullanan ve pişman olan çok kişi var ayrıca sadece marka olmuş diye birini yüceltemeyiz ki siz önce marka takıntısını aşın sonra bu konuya yaklaşın

Fikir özgürlüğü başka şey, "çamur atayım, izi kalsın" başka...
Söylediğin sözleri belge ve dökümanları ile desteklemez isen, bu sözler döner tersine ve bir tokat gibi yüzünde patlar bilesin. :mad:

Marka takıntısı dediğin nedir?.. Türkiye'de Suzuki için başka kit üretimi mi var?..
Bizler salak mıyız, ya da bu yaşımızda bilgisiz miyiz, ya da çok mu paramız var, aracımıza öncelikle sağlıklı bir kit takalım diye uğraşıyoruz?.. ???

Ben sıze bu konuda salaksınız gıbı bısey soyledıgımı sanmıyorum ancak becce kiti hıc saglıklı degıl ben burda fıkrımı beyan ettım.Ben yayla yukselttım ve gayette memnunum.şimdide kare kasa alıcam ve onuda yayla yukseltmeyı dusunuyorum ve yıne asla ve asla becceye hıcbır seyını yaptırmam..Bu sizin kişisel takıntı ve alınganlıgınızdan ıbarettır..

Mehmet Becce'nin ürettiği kitlerin neresinin, hangi aparatlarının ya da tamamının neden sağlıklı olmadığını somut ve teknik, bilgi ve verilerle anlatmalısın.

Yoksa, "fikrim budur" demekle iş bitmez ve bu söylediklerin iftiradan öteye geçemez... ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,090
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR