Kabatepe Orman Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,505

sisdagili61

Zirve
Yer
Beşikdüzü, Trabzon ve Çanakkale
Merhabalar,
Çanakkale de yaşıyoruz ya mevsimde güzel günübirlik denize gitmeye karar verdik, bir komşumuz ısrarla Kabatepe Orman Kampına gidelim çok güzel dedi ve bizde kabul edip sabah saat 09.00 gemisiyle 29 lira karşılığında Eceabat'a geçtik biraz alışveriş yaptık saat 10.30 gibi kamp alanına araç başı 16 lira verip girdik. Bizden önce pek kimse gelmemişti yerimizi bulup düzenimizi kurduk. Kumsal tamamen dalgaların attığı yosunlarla kaplanmış, duşların olduğu yer ve soyunma kabinleri temiz olmasa bile idare eder. Askıların yeni olduğu belli olsun diye ambalajları dahi sökülmemiş. Tuvaletler idare eder suları akıyor sabun filan yok.
Başı boş bırakılmış köpekler irili ufaklı (iyi cins olanı da varmış arasında birisi öyle söyledi ben anlamam) insanları rahatsız ediyor bazı çocukları korkutuyor.
Ortada bir dere var denize çıkışı kapalı bilen arkadaşlar bilirler Haliç ve İzmir körfezi eskiden nasıl kokardı nostalji için birebir.
Sinek, sivrisi ve kara sineği, yabani arı ve diğer böcekler, bizim ekipten birkaç arkadaşı arı soktu biraz şişti ve geçti, beni bir şey ısırdı kara sineğe benziyordu hem şişti, kaşınıyor, sancısı var.
Görevliye sordum "arkadaş burayı işletenler kimdir düzenleme ve ilaçlama yapmayacaklar mı" bana dediği "abi burayı İstanbul'dan birileri almış şimdiye kadar hiç bir şey yapmadılar" oldu.
Eski yıllarda büfe varmış kapatmışlar harabe halde bekliyor. Yan masamızda konuşanlardan duyduğum eskiden alkollü içki satılıyormuş şimdi yokmuş, beni hiç ilgilendirmiyor satılıp satılmaması. O masada dahil içki içilen masa görmedim belki başka tarafta vardır.
Çadır kamçıları vardı kalabalıktılar alanı gezdim herkes halinden memnundu oralarda koku yoktu ormanın içindeydiler. Çadır kampçıları eskiden daha fazla olurmuş öyle diyorlar.
Çadır için gecelik 20 lira enerji için 7,5 lira toplam 27,5 lira alıyorlarmış (çalışan elemanın söylediği) benim aracımın giriş ücretini arkadaşım ödedi verdiği 16 lira için makbuz alıp almadığını bilmiyorum, para üzeri alıyorken gördüm.
Kısaca işletmeciler (benim kendi kanaatimdir) parayı alıp hizmet vermemeye karar vermişler.
Ben bir daha kesinlikle gitmem, sorana gitmeyin derim.
Belki çadır kampçılarına hizmet veriyorlardır orayı bilmem.
Bence gidilmemesi gereken yerlerin arasında, bir ilaçlama dahi yapmamışlar. Bilmiyorum fakat bu tür yerlerde ücretli de olsa acaba sağlık hizmeti olması gerekmez mi. Ayağım hala sancıyor, şişti zonkluyor.
Mesela cankurtaran yoktu, görmedim değil gerçekten yoktu.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Ynt: Kabatepe Orman Kampı

Korku filmi senaryosu gibi yazmışsınız, okurken gerildim. Hikayenin sonunda daha kötü şeyler kurgulamıştım kafamda ama iyi bir ayak zonklamasıyla kurtulmuşsunuz. #dirensisdagili61. Geçmiş olsun.

Merhabalar,
Bu tür yerleri yıllardan beri iyi bilirim. Orman camiasına hiç uzak değilim.
İşinin erbabı olmayan kişilere hiç iyi bakmadım.
En büyük hatam çevreyi fotoğraflamamak oldu. Önümüzdeki günlerde gidip o işlemi gerçekleştireceğim.
Eğer düzelme olmuşsa buradan bilgi vereceğim.
Olumsuzluğu bildirip, düzelmiş halini bildirmemek yakışmaz.
Direnme işine gelince ben sıramı savdım, zamanında çok direndim. Ankara sokaklarını az arşınlamadık arkadaşlarımızla 78-79 yıllarında. Artık başkaları dirensin, bu arada sırası gelince üzerime düşeni eksiksiz yerine getiririm.

Merhabalar,
Şimdi Kabatepe Orman Kampı sitesine girdim.
Bölgeyi anlatan fotoğraflarla benim gördüklerim arasında hiç ilgi ve alaka yoktu.
Fotoğraflarda kumsal görünüyor, özellikle limana yakın bölgede.
Kamp planı yazan yeri tıklayın çıkan fotoğraf makinesini tıklayın, göreceğiniz yerde oturduk ve kesinlikle fotoğraftaki gibi değildi. Her taraf yosun kümeleriyle doluydu. Birde duşların fotoğrafları ver belli ki çekim için temizlenmiş, keşke her zaman öyle olsa.
Yine de dediğim gibi bir süre sonra gidip fotoğraflayacağım, düzelmiş se yeni halini buradan paylaşacağım.

Niyazi abi merhaba. 20 yıldır o taraflara tatile gidiyorum genelde alışverişimi de limandaki marketten yapıyorum, dediklerinde çok haklısın eskiden orman kampının havası çok farklıydı şimdi ticarethane mantığıyla işletilir hale gelmiş. Düzen yok tertip temizlik yok ilgisiz çalışanları var vs.vs. :(
Yarın (kısmetse) 2 araç (2 aile) yine o tarafa anzak koyu civarlarına kendi çadır kampımızı kurmaya gideceğiz. kısmet olurda gidersek ve oralarda olursanız tanışmak birer kahve içmek isterim.
Saygılar.
Derya TURAN

Yazdıklarınızı okuyunca sizin adınıza üzüldüm. Umarım buraya yazdıklarınız işletmecinin kulağına giderde çeki düzen verir kamp alanına.

Bu sayfanın linkini yolladım e-postalarına.

Bakalım nasıl dönüş yapacaklar.

dturan' Alıntı:
Niyazi abi merhaba. 20 yıldır o taraflara tatile gidiyorum genelde alışverişimi de limandaki marketten yapıyorum, dediklerinde çok haklısın eskiden orman kampının havası çok farklıydı şimdi ticarethane mantığıyla işletilir hale gelmiş. Düzen yok tertip temizlik yok ilgisiz çalışanları var vs.vs. :(
Yarın (kısmetse) 2 araç (2 aile) yine o tarafa anzak koyu civarlarına kendi çadır kampımızı kurmaya gideceğiz. kısmet olurda gidersek ve oralarda olursanız tanışmak birer kahve içmek isterim.
Saygılar.
Derya TURAN
Niyazi Abi 2nci araç biziz :smiley: inşallah nasip olur görüşmek.

Merhabalar,
Emre kardeş, buna kati olarak inan aklımdan 2. araç sizin olacağınız geçti.
Fakat belki başka biridir diye sessiz kaldım. Geldiğinizde haberim olsun size hoş geldi ne geliriz, ardından sıra size gelir iade i ziyaret yaparsınız.
Kapımız her zaman açıktır söylemeye gerek yok Derya beye ve tüm dostlara duyurulur.
Telefonumu özelden yazıyorum.

Bizde eşimle pazar günü İstanbuldan İzmir istikametine yola çıkıyoruz.
Niyetimiz 3-4 gün kamp yaparak gitmekti.
Duraklardan biriside Kabatepe olacaktı.
Deneyimlerinizi paylaştığınız için sonsuz teşekkürler Niyazi bey.
Üstüne para verselerde gitmem artık o mekana.
Şimdi acil olarak o bölgede temiz ve işini ciddiye alan kişilerce işletilen bir kamp alanı bulmama gerek.
Aksi takdirde Çanakkaleye geçip bölgeyi pas geçiyor olacağım.
Tavsiyelere açığım.
Emre bey bölgede ne kadar kalacaksınız?
Belki güzergah üzerinde karşılaşabiliriz?

AKİVA' Alıntı:
Şimdi acil olarak o bölgede temiz ve işini ciddiye alan kişilerce işletilen bir kamp alanı bulmama gerek.
Tavsiyelere açığım.
Bölgede orman kampı haricinde başka kamp alanı yok maalesef. Kabatepe den 7 km ileride alçıtepeye doğru kum motel var ancak karavan haricinde kabul etmiyor. Biz (Emreler ve benim aile) bireysel olarak sahilde kamp kurmayı planlıyoruz. şuan için düşüncemiz 10 gün civarında kalmak ancak 3küçük çocuğumuz olduğu için kesin programımız yok. Bölgede 2şer gün değişik yerlerde kamp da yapabiliriz, uygun bir yer bulup 10 gün de kalabiliriz.

AKİVA' Alıntı:
Tavsiyelere açığım.
AKİVA' Alıntı:
Tavsiyelere açığım.
Maalesef bolgenin genel sorunu ihtiyaclari karsilayacak kamp alanlarinin bulunmamasi. Genel olarak yarim adanin tumunda bu sorun mevcut. Kabatepe orman kampi disinda munferit konaklamalar mevcut. Birde hayal meyal hatirliyorum ama eceabat istikametinde eceabat a varmadan sabi bir yer vardi ama yanlis bilgi vermek istemem. Derya zaten topic acacakti konaklamamiz ile ilgili vaktiniz olursa bir yol kahvesine vekleriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.