Kaçkarlar Zirve Tırmanışı (Ağustos 2003)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,455

erthem

Moderatör
Mesajlar
2,379
Tepkime Puanı
16
Yer
Ordu
KAÇKARLAR ZİRVE TIRMANIŞI


ROTA :Klasik Kuzey Rotası

TARİH 18-25/08/2003

EKİP Yücel ELİBÜYÜK, Oğuzhan APAYDIN

ZORLUK DERECESİ III - IV

HAVA DURUMU Açık,Tüm gün yoğun sisli, sabah ve akşam saatleri hafif rüzgarlı.

KAR DURUMU Yaz tırmanışı olduğu için kar yoktu.

TEKNİK MALZEME Kazma 2, kask 2,

KAMP MALZEMESİHANNAH EXTREM 1 adet çadır, tulum 2, çanta 2, primus ocak 1500cc yakıt, pişirmeseti 1 tk, ilkyardım seti 1 ve kişisel malzemeler.

YİYECEK Zirve maksatlı gidildiği ve 5 gün kalınacağı için yiyecekler fazla alındı, kahvaltı için krem peynir, zeytin ezmesi, bal diğer öğünler için, makarna, bulgur,garnitür.

GİYİM Standart giysiler, yanında şort atlet gibi yazlık giysi alınabilir, sis ve sisle beraber inan çiğ yoğun bir ıslaklık veriyor soluyan ve çabuk kuruyan giysiler tercih edilmeli.

ULAŞIM
Ankara-Rize arasını 15 saat gibi bir sürede Metro firması ile kat ettik Rize den Ayder minibüsüne binip Ayder de indik (dikkat 8 den önce orada olmalısınız) buradan yukarı kavron yaylasına araç sıkıntısı olduğu için geri kalan yol tabanvay, önce kaler düzü, aşağı kavron ve yukarı kavron, 4,5 saatlik bir yol,buradan öküzçayırı veya derebaşı mevki kamp alanları bir 4,5-5 saat daha çekiyor.

Tırmanış Özeti Yola çıkışımızın 2.ci gününde kamp alanımız da ilk gecemiz yoğun sis altında geçti 3,gün anca dağı ve rotayı görebildik, buzul göllerini ve Kaçkar büyük ve küçük buzulun resimlerini çekebilmek için Lanetleme geçidini tırmanıp Mezovit tepeye çıktık Buzul göllerinin resimlerini çektik dönüş yine yoğun sis altında oldu, kamp alanında bulunan yerli halktan bazı dostlar zirve için tırmandılar fakat hava müsade etmedi yukarılar açıkmış ama yolu şaşırmışlar. 4, gün gece havanın güzel olması ile saat 6:10 da yola çıktık bizden önce çıkan Tedak ekibini küçük buzulun önüne geldiğimizde kapıda gördük onlar kapıyı aşıp zirve için sırt rotasına girdiler bizde kapıya doğru yükseldik.8:50 de kapıyı aşmış en zor etabı bitirmiş ama yoğun bir sis içinde kalmıştık, rota başında bulunan bivak alanında sisin dağılmasını bekledik. 2 saat 15 dakikalık bekleyişin ardından sisin dağılmasını beklemekten sıkılıp durumu değerlendirdik rota gözükmüyordu ve yukarıdan inen dağcılar vardı ? Riske girmeden inmeye karar verdik ve o esnada önümüze çıkan dağ keçisin fotoğrafını çektik. (ama istediğimiz gibi çıkmamış) ve inişe başladık o günü de dinlenerek geçirip ertesi sabah dönüş için kampı toplayıp geldiğimiz yolu geri dönüşe başladık.

Alıntıdır
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst