Kamikaze Düğümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huzzik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,915
Ynt: Kamikaze Düğümü

Merhaba arkadaşlr bahsettiğim hırsız düğümü, aşamaları kendim fotoğrafladım.

DSC_0001.jpg

Etiketler

Halkayı geçirip diğer taraftan sıkıyoruz. Bu sefer sıktığımız tarafı halka yapıyoruz ve diğerinden sıkıyoruz. Bu şekilde en az sekiz sarım yapmalısınız.

DSC_0013.jpg

DSC_0015.jpg

DSC_0016.jpg

DSC_0017.jpg

Bu şekilde sekiz sarmal yapıp düğümü tamamlıyoruz. İnişi en son elimizle sıktığımız iple yapıyoruz.

Düğüm gayet güvenli. İniş esnasında ipin açılması ile ilgili bir tehlike yaşanması için, boşta ki ipe ayrı ayrı 8 kere kuvvetlice alımak gerekiyor. Zaten inişi tamamladıgınızda ipi sökmek için iki ipede ayrı ayrı asılmanız gerekiyor. (inek sağar gibi düşünün )

Ama bence malzeme bırakmamak değil. güvenli olanı yapmak daha önemli. ( son halkaya karabina takılarak güvenlik sağlanır ama bu efer ipi alamazsınız ) :smiley::smiley:

DSC_0021.jpg

DSC_0022.jpg

DSC_0025.jpg

DSC_0019.jpg

Bu şekilde yaptıktan sonra zaten ipi çift kat yapmış olursunuz, ipi çift kat yaptıktan sonra düğüm atma gereği neden duyuyorsunuz anlayamadım. İniş için zaten temel eğitimlerde bu öğretilir, ipi emniyet noktasından geçirip tam ortasından aşağı salarsınız ve iki ipi birden iniş malzemesinden ( sekizli vs.) geçirip inersiniz!! Merakımdan soruyorum, Siz kurtarma sırasında hangi durumlarda bu düğümü kullanma gereği duyuyorsunuz?
İp tekniklerine yeteri derecede hakim olmayan hiç kimsenin bu düğümü kullanmasını önermiyorum. Bilenler zaten kullanmaz. Dağcılıkta eğitimlerde verilen en temel mantık "maksimum emniyet " anlayışıdır, bu düğüm bunu ne yazık ki karşılamıyor.

Siz eniyisi, yazdıklarımı iyi okuyun, konu başlığını bir kere daha hatırlayın.
Bunu neden yazdığımı anlarsınız.
Bu düğümün Dediğiniz gibi bilinmesinde fayda var .
Ayrıca güvenli olması için ne yapılabileceğinide yazdım.
Bilgi işte dursun bir kenarda.

meseregan' Alıntı:
Sefa Bey siz düğüm atılmamış çift pile inmenin daha güvenli olacagınımı söylüyorsunuz ?
Emniyet noktasından geçirilen ipi, iniş aletine geçirip purisikle inişin ne tür bir sakıncası varmış? anlatırsanız emin olun bilgilenmiş olurum.

Ayrıca denemeden karar vermmelisiniz. Hele şiz şu düğümü bir yere atın ve çözmeyi deneyin bakalım. hatta ipin çekerince deneyebilirsiniz.
çözülen her bir düğümde ağırlık merkezinin yeri değiştiriyor.Yani boştaki ipe dolu ipin agırlığından daha fazla bir yük binmediği sürece bu düğüm açılmaz.

Saygılar.

assuva' Alıntı:
Emniyet noktasından geçirilen ipi, iniş aletine geçirip purisikle inişin ne tür bir sakıncası varmış? anlatırsanız emin olun bilgilenmiş olurum.
İki ucundan biri güvenli olmayan ve bağlanıldığında, hele de bir olağandışı durum geliştiğinde, karıştırılma olasılığı olan bir düğüm atma tekniği dağcılıkta ve/veya tırmanışta kullanılmamalıdır, ve Sizinin de bunu ne şekilde olursa olsun lanse etmemeniz gerekir.
Sorumun yanıtını hala almak istiyorum.

meseregan' Alıntı:
sDolu iple boş ipi birbirine karıştıracaksanız, işiniz zor sizin.
Bu yazdığınıza da yanıt vermeden geçmeyeceğim, bilmelisiniz ki dağcılığın tüm emniyet kuralları kanla yazılmıştır, her kaza, ölüm, yaralanmanın sonrasında analitik bir gözlem yapılarak açık kapının nerede olduğu değerlendirilir, ve gerekirse o güne kadar güvenli olduğu düşünülen bir sistemden vaz geçilir, yenilenir. Sizin sorgulamanız ve değerlendirmeniz gereken benim anlayışım değil, bunlardır. Unutmamalısınız ki herkesin bilgi almakta olduğu bir yere yazıyorsunuz. Ola ki "Dolu iple boş ipi birbirinden ayıramayan" benim gibi insanlar da okuyabilir, öyle ya..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR