<div class="bbWrapper">Şu sözlerinize katılmamak mümkün değil...<br />
<br />
Sadece kamp alanları değil, piknik alanları da aynı değil mi!<br />
<br />
Her bir grup/fert, kendi çöpünü poşete koyup yanında götürse, bir tek çöp kalmaz. Ama öyle olmuyor, herkes (çocuğunun bezi dahil) ortaya atıp gidiyor ve o güzelim kamp/piknik alanları çöplük haline dönüyor.<br />
Hele bir de o bölgenin belediyesi biraz tembelse, rezillik diz boyu oluyor...<br />
<br />
Daha da ilginç olanı, aynı insanlar, aynı noktaya bir dahaki gelişlerinde "ne bu pislik" benzeri serzenişte bulunuyorlar ya, gülmekten yerlere yatıyorum o an... "Daha dün kendin bıraktın o pisliği be vatandaş, kendi pisliğini de mi tanımıyorsun!"<br />
<br />
Eskiden kamp/piknik yerinden ayrılırken kendi çöplerimin üstüne bir kaç tane de diğer kalan çöplerden de alıp çöpe atardım.<br />
Bir süredir "Yeter kardeşim, milletin çöpçüsü de benmiyim" düşüncesine kapılıp, sadece kendi çöpümle ilgileniyorum...<br />
<br />
Eğitim şart mı! Evet eğitim şart, bugün bir çocuğu eğitmeye kalksak ancak en erken 20 sene sonra verim alabiliriz. O da toplumun bozuk unsurlarından etkilenmezse...<br />
Peki arada kalanlara ne yapacağız. "Adab'ı muaşerat" kursları açık, katılma zorunluluğu mu koyacağız!<br />
Ben çalıştığım iş itibariyle minibüs ve taksi esnafıyla muhattab olan, onları bazı konularda eğitmeye çalışan iş arkadaşlarım var. Anlattıklarını bir duysanız...<br />
<br />
Neyse, biraz hassas olduğum bir konuda başlık açtınız, ben de kendimi tutamadım...</div>