arkadaslar
bri yerli bir de eski avrupa cekme karavan sahibi olup kullanmis biri olara gördüğüm bu işi ekonomik butce ile yapmak icin cok meraklı ve bol vakit sahibi olup eli işe yatkın olmak gerekiyor ve tabiiki sağlam bir sinir sistemi. benim gibi bunların hemen hemen hiçbirine sahip değilseniz ve esas amacınız karavancılık değilse (senede 15-20 gun tatil yapma imkanım yok) ve ben,m gibi hafta sonu kampları kaçamakları yap ak istiyor ve buraya atv motosiklet turu oyuncaklarınızı da götürmek istiyorsanız... ÇOK DÜŞÜNDÜM BU KONUDA size danışmak istedim.
1, SEÇENEK : 10-15 milyara kapalı kasa izoleli bir römork . arkadan rampalı içten içe 1.6 x 3 x 1,85 yükseklik. sağ. ve sol duvara 60şar cm genişlikte 2şer raf. bunlar katlanıp duvarla bir olacak istenildiğinde altları açıp oturma alanı yada üsteleri de açıp 4 kişinin yatabileceği ranzaya donusecek. içinde hiçbir sabit lüks dusunmuyorum. pencere bile olmayacak. belki bir vebasto yapabilirsem ufacık bir soba (Su semaverler varya onunla ısıtabilriö belki tabi bir de baca yapmak lazım....) musluklu bidon portatif tuvalet katlanır sandalyeleri içine atıp kamp alanına intikal edilecek. dışında yanda bir tente sistemi, tuvalet olarak da bir tuvalet cadırı taşıyıp kamp alanında kurup içine porttif tuvalet yerleştirip belki duşu da torba sistemi ile bu çadırda yapabiliriz. Yani kamp alanında çadır kurmak hariç çok fazal bir farkı olmayacak ama daha guvenilir gun icinde yuruyus gezilerde yagmalanma riski daha az. atv motoaiklet taşınabilir.
2. secenek . 20 milyar civarına 8-10 yaşında bir panelvan alıp römork yerine bunu kullanmak. aynı şekilde içini yaptırmadN rçömork gibi kullanmak dezavantaj yıllık 2 milyar civarı sigorta bandrol muayene , aküsü bitti suyu Aktı yattıği yerde çürüdü yolda kaldı bozuldu kliması yok yolcular için konforsuz ve güvensiz.
evet biliyorum 30-40 ver kendi çapında yapılı panelvandan çevirme karavan al diyeceksiniz...içinde ciddi derecede lüks ve donanım da var. ama o donanım bozuluyor akıyor kokuyor. panelvan ın işletme masrafları bozulma riski güvensiz ve konforsuz seyahat var. ayrıca içleri çok klostrofobik 4 kişi yaşamak zor başka hiçbir işe yaramaz. içinde atv taşımak imkansız motor belki arkada taşınabilir...
ne dersiniz arkadaslar az bi omuz atabilirmisiniz?