Kamp Aracı Olarak Panevan Yada Römork

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,540

bberksan

Kamp II
arkadaslar
bri yerli bir de eski avrupa cekme karavan sahibi olup kullanmis biri olara gördüğüm bu işi ekonomik butce ile yapmak icin cok meraklı ve bol vakit sahibi olup eli işe yatkın olmak gerekiyor ve tabiiki sağlam bir sinir sistemi. benim gibi bunların hemen hemen hiçbirine sahip değilseniz ve esas amacınız karavancılık değilse (senede 15-20 gun tatil yapma imkanım yok) ve ben,m gibi hafta sonu kampları kaçamakları yap ak istiyor ve buraya atv motosiklet turu oyuncaklarınızı da götürmek istiyorsanız... ÇOK DÜŞÜNDÜM BU KONUDA size danışmak istedim.
1, SEÇENEK : 10-15 milyara kapalı kasa izoleli bir römork . arkadan rampalı içten içe 1.6 x 3 x 1,85 yükseklik. sağ. ve sol duvara 60şar cm genişlikte 2şer raf. bunlar katlanıp duvarla bir olacak istenildiğinde altları açıp oturma alanı yada üsteleri de açıp 4 kişinin yatabileceği ranzaya donusecek. içinde hiçbir sabit lüks dusunmuyorum. pencere bile olmayacak. belki bir vebasto yapabilirsem ufacık bir soba (Su semaverler varya onunla ısıtabilriö belki tabi bir de baca yapmak lazım....) musluklu bidon portatif tuvalet katlanır sandalyeleri içine atıp kamp alanına intikal edilecek. dışında yanda bir tente sistemi, tuvalet olarak da bir tuvalet cadırı taşıyıp kamp alanında kurup içine porttif tuvalet yerleştirip belki duşu da torba sistemi ile bu çadırda yapabiliriz. Yani kamp alanında çadır kurmak hariç çok fazal bir farkı olmayacak ama daha guvenilir gun icinde yuruyus gezilerde yagmalanma riski daha az. atv motoaiklet taşınabilir.
2. secenek . 20 milyar civarına 8-10 yaşında bir panelvan alıp römork yerine bunu kullanmak. aynı şekilde içini yaptırmadN rçömork gibi kullanmak dezavantaj yıllık 2 milyar civarı sigorta bandrol muayene , aküsü bitti suyu Aktı yattıği yerde çürüdü yolda kaldı bozuldu kliması yok yolcular için konforsuz ve güvensiz.

evet biliyorum 30-40 ver kendi çapında yapılı panelvandan çevirme karavan al diyeceksiniz...içinde ciddi derecede lüks ve donanım da var. ama o donanım bozuluyor akıyor kokuyor. panelvan ın işletme masrafları bozulma riski güvensiz ve konforsuz seyahat var. ayrıca içleri çok klostrofobik 4 kişi yaşamak zor başka hiçbir işe yaramaz. içinde atv taşımak imkansız motor belki arkada taşınabilir...
ne dersiniz arkadaslar az bi omuz atabilirmisiniz?

Etiketler
Ynt: Kamp Aracı Olarak Panevan Yada Römork

Cevapları çok fazla ve herkesin zevkleri farklı farklı,seçimi siz yapacaksınız.
Offroad şertlarına uygun çekme bir karavan size uygun gibi,sitede örnekleri var...

Daha önce incelemişte olabilirsiniz,buna benzer,motosiklet,atv de tasıyabılecegınız bırsey olabilir...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79290.0

arif abinin şahesirini zamanında ağzımın suları aka aka okudum ama ben oyle bir karavan yapmayı bir tarafa bırakın bakmayı bile beceremem. o kadar cok ayrıntı ve detay var ki uğraşılması gereken senede 3-5 kere kullanacağım bi alete o kadar emek vermek istemiyorum istesem de zamanım yok. ben konfor delisi degilim basit seyler bana yetiyor musluklu bidon buz kutusu isimi goruyor. Ayrıca cekme karavanda motor atv tasimak mumkun degil (cok pahalı yabancı karavanlarda boyle opsiyonlar vAr ama fiyatı.....
soyle bisey aradigim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-romork-kompozit-kapali-romork-180116515/detay/

ama diğer yandan da tum dezavantajlarına ragmen bir panelvan mı alsam diyorum

romork icinde yatma tecrubesi olan varmı?
ben panelvan icinde cok yatttım kampet kuruyordum icinde esyalarım piknik tupum semaverim buz kutum 3 motor tasiyordum iki kisi yatiyorduk icinde gittigimiz yerde (genelde yaylalar) 10 kişiye (cadır tayfası) yemek cay hizmeti veriyorduk.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.