Kamp Donanımlı Otomobilim; Yücel (Yugun)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,818
Ynt: Kamp Donanımlı Otomobilim; Yücel (Yugun)

yaybek' Alıntı:
Erden abi eğer ben araba satıyorsam mutlaka eşe dosta haber verin çünkü arabada tamir edilmemiş bakımı yapılmamış hiçbir yer kalmıyor arabalarıma imkan dahilinde çokca titizlenirim benden araba alan hep dua eder,trasportere gelince evet abi arabam güzeldi :'( satarken çevremdeki çokca kişiye alın şu arabayı dedim ama kimse almadı ben arabayı sattıktan sonra keşkeler başladı ;)

Yusuf bun yazdıklarını okuyunca,benim şimdiki durumum aklıma geldi :smiley:

Yücel hocam ruhsatın hayırlı olsun Smiley Smiley Smiley

Haşmet Bey Teşekkürler...

Sayın cennet&yücel ruhsatınız hayırlı olsun. Maketini gördüğümümüz karavanınızada bir an önce kavuşarak gönlünüzce gezmenizi dilerim. Mutlu kamplar.

Sn. Centilmen, Güzel dileğiniz için teşekkürler, İnşallah diyorum.

Azminize hayran olmamak elde değil.
Eldeki imkanlar dahilinde amaca ulaşmak için gittiğiniz yolu takdirle kutlarım.
Bir dönem arazi işleri yaparken Renault gurubu araçları kullanırdık ve arazi uyumuna hayran kalmıştım.Adeta keçi Smiley

Teşekkür ederim. Aracımı seviyorum ve genel olarak memnunum, bir süre daha kullanmayı düşünüyorum, nasip olursa.

Yücel bey ruhsatınız hayırlı olsun

Teşekkür ederim.

Yücel Bey, çeki demiri ve ruhsat konusunda sizde benim geçtiğim yollardan geçerek prosedürü yerine getirmişsiniz.

Ben çeki demirini taktırdım, bir tane de çekme karavan bulmuştum hazır, ama maalesef dostumuz kararlaştırdığımız güne kadar bekleyemedi,

elindeki karavanı sattı. Canı sağolsun,elbet biz de bulacağız gönlümüze göre bir karavan.

Selamlar, sevgiler.

Sami Abi,
Karavan almayı düşünen birisi mutlaka önce çeki demiri taktırmalı,
Sonra araştırma sürecine girmeli.
İlana çıkan karavanlar çok hızlı satılıyor. Her şeyin hazır olması iyi bir karavan alabilmek için çok önemli.
Ben bir keresinde başoğlu 5'25 az tadilat gerektiren bir karavanı çok uygun fiyata alıyordum neredeyse,
Ben daha çekecek bir araç bulamadan saatler içinde gitti.

Sizde Romork azami ağırlığına ne yazdılar? Frenli azami ağırlığı mı Frensiz azami ağırlığı mı yazdılar,
Yoksa boş mu bıraktılar?

Selamlar,

Yusuf kardeşim, doğru söylüyorsun. Gün doğmadan neler doğar derler ya, o hesap benimki de.Hiç belli olmaz, bir gün buluruz
kendimize göre bir karavan.Üstelik şu anda öncelikli olan başka işlerimiz var halletmemiz gereken, daha sonra karavan kolay olacak.

Selamlar,sevgiler.

Yücel Bey,''Azami yüklü ağırlık '' bölümünde 1835 kg yazılı. Ama benim aracım 1400cc sanıyorum sizinki 1700cc, dolayısıyla da daha farklı değerler
sözkonusu oluyor.

Her 100cc motor hacmi 70 kg dan hesaplandığında çekebileceğim ağırlık: 980 kg oluyor yani.

Selamlar,sevgiler.

O değer aracınızın azami yüklü ağırlığı gibi geldi bana, 1835 olan,
Katar ağırlığından bu değeri çıkardığınızda azami romork ağırlığını bulursunuz zaten,
Eğer bulduğunuz rakam 980 ise Bu azami romork yüklü ağırlığı oluyor,
Bu 980 değerini ruhsatta ilgili bölüme yani azami romork ağırlığı bölümüne yazdılar mı?
Benim ruhsatımda diğer her şey yazdığı halde o bölümü boş bıraktılar.
Bir de sadece hacim ile hesaplanmıyor, Aracın ağırlığıyla ilgili formüller de vardı, Daha karışık bir hesap söz konusu,
Arka dingilin haddi bu bile hesaba katılıyor. Malesef trafikte kaldığı için ayrıntılı hesaba tekrar bakamıyorum.
Benim aracım 900kg frenli limite sahip yani sizinkinden 80 kg daha az. Eğer sadece motor hacmi olsaydı böyle olmazdı.

Sami abi Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin bizimde uzun bir zaman karavanımız olamayacak ama o hayalle yaşıyoruz bakalım belki bir gün güneş bizim için tekrar doğar ;)

Yusuf dediğin gibi,
Hayırlısını dileyelim,
Hiç belli olmaz bu işler,
Gün doğmadan neler doğar,
Bakarsın hiç planlamıyorken yeniden bir karavan alıvermiş veya bir yapıma daha başlayıvermişsin..

yugun' Alıntı:
O değer aracınızın azami yüklü ağırlığı gibi geldi bana, 1835 olan,
Katar ağırlığından bu değeri çıkardığınızda azami romork ağırlığını bulursunuz zaten,
Eğer bulduğunuz rakam 980 ise Bu azami romork yüklü ağırlığı oluyor,
Bu 980 değerini ruhsatta ilgili bölüme yani azami romork ağırlığı bölümüne yazdılar mı?
Benim ruhsatımda diğer her şey yazdığı halde o bölümü boş bıraktılar.
Bir de sadece hacim ile hesaplanmıyor, Aracın ağırlığıyla ilgili formüller de vardı, Daha karışık bir hesap söz konusu,
Arka dingilin haddi bu bile hesaba katılıyor. Malesef trafikte kaldığı için ayrıntılı hesaba tekrar bakamıyorum.
Benim aracım 900kg frenli limite sahip yani sizinkinden 80 kg daha az. Eğer sadece motor hacmi olsaydı böyle olmazdı.

Merhaba
Farklı bir bakış açısı getirmesi açısından konuya iştirak ettim
Aracım Defender ve o bir iş makinası bir anlamda ve daimi dört çeker,dolayısı ile baz alınmaz..
Motor 2500cc
Boş ağırlığı iki ton
Azami ağırlık üç ton
Çekilir,römork ağırlığı üç buçuk ton.Bu yasal tonajı,zorlarsan dört ton çok rahat çeker.
Buradan yola çıkarak,boş ve dolu ağırlıklara ekstra parametreler ekleniyordur mutlaka.

Ertan bey,
Aracınızın limitleri gerçekten çok iyiymiş,
Belki de 4x4 olması da bu konuda etkendir. x4 araçların rampada kalkış avantajı sağlayacağı kesin...
Kendi ağırlığından fazla romorku yasal olarak çekebilmesi güzelmiş,
Ama pratikte çeken aracın %80'inden daha ağır romork (veya karavan) çekilmesi
deneyimli kişiler tarafından hiç önerilmiyor. Bence yine de sürüş keyfiniz ve güvenliğiniz için
buna dikkat ederek pratikteki limiti yasal limitten fazla değil eksik düşünün.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,775
Kaydolan Son Üyemiz
rouge7336

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR