Kamp listesi Ağırlık konusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan belgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,076

belgen

Kamp I
Yer
Yalova
Web
www.facebook.com
forumu gezdim ancak herkes listeden bahsetmiş ağırlıktan bahseden yok :smiley:
mayıs ayında kaz dağlarında 2 gece kamp yaptık. Akçay'dan Zirveye çıkıp indik. daha önce kamplara araçla gidip en fazla 1-2 km yürüdükten sonra kamp atardık. ancak bu sefer sıkı bir yürüyüş rotamız vardı.
Arkadaşlar, eğer kamp ile birlikte yürüyüş planlıyorsanız ve yürüyüş esnasında bütün malzemelerinizi sırtınızda taşıyacaksanız mutlaka ama mutlaka ağırlık konusunu hesaplayın öyle yola çıkın.
Tecrübesizlikten, bilinçsizce hazırlanmış bir çanta güzelim yürüyüşü ve kampı ızdıraba dönüştürebiliyor. 25 kg yük ile ben 30 küsür kilo yükle arkadaşım yola koyulduk. ilk bir saat akçay-kızılkeçili arası neşeli bir şekilde yolculuğumuza başladık. iki üç saat sonra yol da zorlaşmaya başladığında neler çektiğimizi anlatamam.
Ertesi gün zirveye vardığımızda arkadaşım alternatif bir rotadan iniş yapmamızı tavsiye etti. Bildiğimiz yoldan inelim dediysemde dinletemedim, hadi hevesi kırılmasın diye başladım takip etmeye. 1700 küsür metreden 900 metrelere indikki (tahmini çünkü halsizlikten gps'e bakmadım bile) önümüz uçurum !!! dursakmı devam etsekmi derken geri dönmeye karar verdik. 900 metreden tekrar 1700 metreye çıkarken üç dakikada bir çantayı çıkardım ve kendimi yere attım. zirveye tekrar çıkana kadar bu durum 50 kere yaşandı. arada intihar etmeyi bile düşündüm. yani öleyim ben artık dedim :smiley:
yanıma ne mi almıştım?
40 kadar pil
kamp ocağı + 2 yedek tüp
çadır + uyku tulumu (toplam 5 kg)
mat
10 kadar konserve
25 adet hazır çorba
7 litre su
çikolata, fındık, fıstık, güç barları
6 kutu redbull, 5 kutu soğuk neskafe
6 çeşit hazır ısıtılabilir yemek (400'er gram)
bilimum 6şar çeşit don atlet çorap, 2 tane polar üst, 1 yağmurluk, deniz şortu, terlik
bıçak, çakı, testere, gps, fotoğraf makinası, tripod, 2 adet baton (tripodu 1 kere bile kullanmadım aldığıma öyle lanet ettimki :D )
bunlar şimdilik aklıma gelenler...
Aman arkadaşlar aman !!! kamp işine yeni başlayacak arkadaşlar eğer yürüyüşte yapacaksanız toplamda 10 kg'nin üzerine çıkmayın yoksa geçireceğiniz bütün zaman işkenceye dönüşebilir.

not: merak edenler için rotamız http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1715479

Etiketler
Ynt: Kamp listesi Ağırlık konusu

Bu birazda bedensel güç ve kondisyonla ilgili sanırım.

arkadaşlar tabiri caizse şöyle bir laf var "eşşek gibi taşırım yukarıdada kral gibi yaşarım" şartlar ne gerekiyorsa onun kadar alın ve taşıyın ben bunu uyguluyorum ve hayatımdanda çok memnunum. Zaten insan bir yerden sonrada alışıyor. Uyku tulumu gözünde az karpuz taşımadım ağrı 4200 kampına. Uludağ zirveye :D

J.L.' Alıntı:
Bu birazda bedensel güç ve kondisyonla ilgili sanırım.
napalım hocam 34 yaşındayım iş güç eve zor atıyorum kendimi :smiley: bu saatten sonra günlük antremanamı başlayalım, bu işi sevdiğim için yapıyorum. ayrıca hayatta zevk aldığım birçok hobim var. hepsinin de amatör düzeyde kalmasını istiyorum. zaten şartlar fazlasına izin vermiyor.
ağırlığın 1/3'ünü azaltsaydım belki bu denli zor geçmeyecekti yürüyüş.
benim gibi kampçılığa yeni başlayan arkadaşlar bu güzel hobiden daha başlangıçta soğumak istemiyorlarsa anlattığım konuyu dikkate alıp yola çıksınlar. su olmadan, gıda olmadan ilerlemek ne kadar zor ise ağır yük ile ilerlemekte aynı derecede güç.
tabi burada kampçılıktan kastım araç ile kamp alanına gidip çadır kurmak değil. uzun yürüyüşlerden, doğada geçirilecek günaşırı faaliyetlerden bahsediyorum.

mountaineer16' Alıntı:
arkadaşlar tabiri caizse şöyle bir laf var "eşşek gibi taşırım yukarıdada kral gibi yaşarım" şartlar ne gerekiyorsa onun kadar alın ve taşıyın ben bunu uyguluyorum ve hayatımdanda çok memnunum. Zaten insan bir yerden sonrada alışıyor. Uyku tulumu gözünde az karpuz taşımadım ağrı 4200 kampına. Uludağ zirveye :D
Aynen öyle , eşek gibi taşıdıktan sonra günleri krallar gibi geçirmek ne yorgunluk bırakır ne bir şey. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR