Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskuntic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,208

coskuntic

Bütün doğaseverlere sağlıklı güzel geziler
Mesajlar
158
Tepkime Puanı
0
Yaş
67
Yer
Antalya
Değerli GEZENBİLİR dostlarım,

Antalya merkezli uydudan ulusal yayın yapan AKDENİZ TV için 15 bölümlük 35 er dakikalık KAMP ve KARAVAN hakkında belgesel hazırlıyorum.

Bu konuda SÖYLECEK SÖZÜ, yetkililere ulaştırılacak ŞİKAYETİ, toplumla paylaşmak istediği FİKRİ, tanıtmak istediğiniz KAMP YERLERİ ve belgeselde olmasını istediğiniz KONUSU olanların bu sayfalardan benimle irtibata geçmesini arzu etmekteyim.

Doğayı seven, kamp ve karavancılıga gönül veren siz değerli dostların bu program karşısında ilgisiz kalmayacagınıza inanıyor ve değerli katkılarınızı bekliyorum.

Ali Coşkun - 0 533 514 50 40
 

Etiketler
Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Değerli Dostlar,

Şu ana kadar 47 kişi bu mesajımı okumuş.

Görüş ve önerilerinizi iki satır da olsa lütfen esirgemeyiniz.

Saygılarımla
 

Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Sayın KAMPÇI arkadaşlar,

Aynı konuyu içeren sayfayı KARAVAN bölümünde de açtım. Karşılaştırmayı aşağıda veriyorum

OKUYAN SAYISI CEVAP VEREN SAYISI
KAMPÇILIK BÖLÜMÜ 83 0
KARAVANCILIK BÖLÜMÜ 237 7

Bu sayılardan da anlaşıldığı gibi, kampçı arakadaşların hiçbir sorunu yok. Kampçılıkla ilgili bütün faaliyetleri güllük gülistanlık.

Halbuki Ülkemizde tahmin ediyorum kampçı arkadaşların sayısı, karavancı arkadaşların sayısını asgari 5 e katlar.

Bu kadar büyük sayılara ulaşmış bir topluluğun sessiz kalmasını anlamakta güçlük çekiyorum.

Lütfen bu ortak belgeselimize sahip çıkalım ve görüş ve önerilerinizle daha iyi bir kampçılık için katkıda bulunalım.

Saygılarımla,
 

Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Şahsen benim pek çok fikrim var bu konuda... Ancak şunu söylemeliyim ki kampçı arkadaşlar genel anlamda bıçak kullanımına yönelik çok fazla ilgi duyuyorlar. Son derecede doğal olarak karşılıyorum. Ancak bıçak kullanmayı bilmeyen, bir oyunun parçası gibi gören/kullanan pek çok arkadaş var. Bir kampçı için son derece önemli olan bıçağın, çakının seçiminden, kullanım şekillerine ve en önemlisi belkide saklama/taşıma şekline yönelik bilgilendirici olmalı biraz...
Ve doğada kampçılığı tanıtacak sunacak arkadaş kim olur bilmiyorum ama biraz sempatik, ve yaratıcı bir arkadaşın olması gerektiğini düşünüyorum... Bazı programlarda o kadar itici, soğuk insanlar kullanılıyor ki, iyi bir programda olsa izleyesim gelmiyor açıkçası...
Kampçılık tamamen doğaçlama birşey aslında çok fazla söze gerek yok şu olmalı bu olmalı diye...
Ama kesinlikle yaratıclığını konuşturacak bir arkadaş olmalı programı sunacak arkadaş...
Şikayet anlamında ise şunun belirtmek isterim ki Türkeye de pek çok kamp kurulabilecek alan var; Ancak pek çok alandada çadır kurmak, ateş yakmak yasak...
Yetkililer haklıda aslında... Ateş yakmanın temelini bile bilmeyen pek çok kişi var ülkemizde... Ateşi yakmayı bilmekten önce söndürmeyi öğrenmek gerekir... Aynı araba kullanmayı öğrenirken, önce nasıl aracın durdurulacağını öğrenmek gibi... ;)
Piknik alanlarında hepimizi görüyoruz, kuru sert zemin var iken kuru ağacın dibinde rüzgarın sote olacağı(rüzgar altı) yere ağacı tutuşturacak kadar dibinde mangal yakanlar var ne yazık ki... Kampçı arkadaşlar genel de doğayı seven koruyan arkadaşlar aslında... Pek çoğu, bu konularda inanılmaz duyarlı. Fakat tedbirsiz davrananları da çok fazla...
Örneğin bir ateş sıçrarsa, özellikle sıcak kuru sıcak yaz günlerinde ateşin yürümesi çok daha kolay oluyor. Ama neredeyse hiçbir ateş yakan kampçı arkadaşın yanında, tedbir amaçlı bir kova su / ateşi boğmaya, atmaya hazır bir miktar toprak yada arabasıyla bile kampa giden arkadaşın yanında küçük bir yangın tüpünü bulamazsınız... Bunlar basit tedbirlerdir... Belkide hiç ateş sıçramayacak, yangınlar çıkmayacak belkide... Ama tedbirli davranmak herzaman iyidir. İhtimal düşükte olsa bu risk göze alınmaya değmez... Sonuçlarını düşünmek lazım... Yeni sıçrayan bir ateşe müdahele etmek tükürerek söndürmek kadar kolaydır... Ama biraz büyüdü mü, kaçmaya delik ararız hepimiz... Bu gibi konularda yine bilgilendirici girişimlerde bulunmanızı rica ederim sizden şahsım olarak...
Yine arabalarında sigara içip, külünü yada sigara izmaritini özellikle ağaçlık alanlardan geçerken hiç düşünmeden arabasından dışarıya atan tipler var... Bu şekilde oluşmuş pek çok yangınlar var... Sorsanız o sigarayı atana, son derece çevreci biridir belkide... Ama cahilliği diz boyu... Düşünmeden hareket ediliyor ne yazık ki... Bu durumdan da programınız bünyesinde doğa severler adına bahsederseniz, seviniriz...
Diğer bir konu ise, ülkemizde kampçılık ekipmanları oldukça pahalı... Profesyonel anlamda güzel üretim yapan Türk firması neredeyse hiç yok... Genellikle ucuz olmasından dolayı çin malı ekipmanlar tercih ediliyor ve bu ekipmanlar yeri geldiğinde hayati önem taşıyabileceğinden, son derece tehlikeli de olabiliyor... Kampçılığa özenen deneyimi olmayan arkadaşlar da programınız izleyerek heveslenebileceklerinden malzeme seçimi konusunda, malzeme kalitesinin önemi hakkında da izleyicilerinizin bilgilendirilmesinin doğru olacağına inanıyorum.
Başka bir konu ise: kamp süresi boyunca yorulan arkadaşların, kamp bitiminde, değerli eşyalarının alıp kamp alanını terk edip gitmeleri ve çöplerini orada bırakmalarıdır. Pek çok kez şahit olmuşumdur buna: kola kutular/şişeleri, konserve kutuları, boş plastik bardaklar... Ortaya yere dökülmüş mangal közü/külü, yiyecekler içecekler, sigara izmaritleri, alkol/bira şişeleri, orta yere pislemeler... ve daha neler neler... Bu konuda kampçılağa özellikle yeni başlayacak arkadaşların, kulağını iyice çekmek lazım... Malum ağaç yaş iken eğilir, nasıl başlarsanız öyle gider... Temizlik ve düzen içerisinde yaşanma konusu önemidir. Bu duyguyu aşılamak gerekli bence kampçılara...
Bir konudan daha bahsetmek isterim: MEB okullarında, trafik dersi gibi bir dersimiz vardı bir zamanlar... Halen var sanıyorum.
Trafik dersi trafik kazalarının önüne geçemez belki ama ateş yakılması, söndürülmesi yangın üçgeni, dörtgeni, çöplerin neden çöp kutularına atılması gerektiği, çevre temizliğinin-kirliliğinin sağlığımız üzerindeki etkileri, ilk yardım, kampçılık(doğada kamp kurarak doğanın sevdirilmesi), öğrencileri kısa deniz yolculuklarına çıkararak, belkide balık tutmasını öğretilerek doğa ve deniz sevgisinin küçük yaşta kazandırılması gibi amaçları hedefleyen dersler müfredatta yer almalı...
"Sosyal yaşam ve topluma, çevreye karşı sorumluluklarımız" gibi bir isim altında, bu nitelikleri ile bu gibi konuların anlatıldığı, işin teknik ve etik yönlerinin anlatıldığı bir müfredat oluşturulup, genç beyinlere bunların enjekte edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu gibi basit şeyler çok daha etkin olacaktır öğrencilerin gelecekleri hayatlarının idamesi ve yaşam standartlarının yükselmesi konusunda... Dedikleri gibi ağaç yaş iken eğilir... ;)
Benim şahsi olarak dileklerim ve şikayetlerim bunlar...
Biraz programınızın formatından da bahsederseniz, site içerisindeki diğer doğa sever arkadaşlardan da gelecek çeşitli yapıcı eleştirilerlen, programınızı daha etkin ve sıcak bir hale getirebileceğinizi düşünüyorum.
Saygılarımla,
Halil ÖNHAN
 

Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Sayın POSEIDON-TR

Detay yazınız için teşekkür ederim.

Yazınızda belirtilen konulara, yapmakta olduğumuz program içinde değinilmesi düşünülmektedir.

Hatırlatma ve önerilerinizi dikkate alacağız.

Tekrar teşekkür ve saygılar
 



Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Kamp alanları her geçen gün azalıyor. üç beş daire karşılığı sitelere berbat beton yığınlarına dönüşüyor.Orman bakanlığına ait bir çok kamp özelleştirilmiş ve maalesef ehil insanların elinde değil.Formlardan ,sitelerden edindiğimiz bir çok kampingin telefon nosu güncel değil,bu yüzden çok sıkıntı yaşadık.turizim büroları,orman müdürlükleri de dahil bilgisi olacağını düşündüğümüzün bir çok yere başvurduk,ancak kamp alanları ile ilgili bilgi edinemedik:(izmir,çeşme yakınlarında yer bulamadık.Kampinglerin organize olmaları ,tanıtımlarını yapmaları gerekir diye düşünüyorum.
başarılar
 

Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)


Merhaba,
Karavan bölümünde ki yazınızı görmüştüm ama Kampçılığı hangi kategoriye soktuğunuzu anlayamamış ve yanıt yazmamıştım.

Kamping kampçılığı da var dağda hiç bir medeniyet ürününün (elektrik - çeşmeden akan su - WC ) olmadığı kamplardan mı bahsediyorsunuz?

Diğer konuda yazdığınız gibi kampçılık ve karavancılık konusunda deneyiminiz yok iken belgesel çekiminde çok deneyimli birilerini yanınıza danışman olarak almadan bu işi çözebileceğinizi düşünmüyorum.

Burada sayfalar dolusu öneri ve görüş yazacak olsak da bunu belgesel formatına çevirmek zor.

Yanınıza bu konuda deneyimli danışmanlar almalısınız öncelikle.
 

Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Merhaba ben de Antalya'da yaşiyorum .. kampcilik konusunda tecrubelerimle size yardimci olmak isterim gerek teknik ekipman gerek alan secimi konusunda kisa donemde bir cok konuda buyuk tecrubelerim oldu ..
 

Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

TezzMertek' Alıntı:
Merhaba,
Karavan bölümünde ki yazınızı görmüştüm ama Kampçılığı hangi kategoriye soktuğunuzu anlayamamış ve yanıt yazmamıştım.

Kamping kampçılığı da var dağda hiç bir medeniyet ürününün (elektrik - çeşmeden akan su - WC ) olmadığı kamplardan mı bahsediyorsunuz?

Diğer konuda yazdığınız gibi kampçılık ve karavancılık konusunda deneyiminiz yok iken belgesel çekiminde çok deneyimli birilerini yanınıza danışman olarak almadan bu işi çözebileceğinizi düşünmüyorum.

Burada sayfalar dolusu öneri ve görüş yazacak olsak da bunu belgesel formatına çevirmek zor.

Yanınıza bu konuda deneyimli danışmanlar almalısınız öncelikle.


Burada sayfalar dolusu öneri ve görüş yazacak olsak da bunu belgesel formatına çevirmek zor.
Yanınıza bu konuda deneyimli danışmanlar almalısınız öncelikle.

Buyrun Murat bey o zaman belgesel için başrol oynayın sizden tecrübelisinimi bulacaklar...
Ben düşündüm ve aklıma gelen isteklerimi ve rahatsızlıklarımı belirttim boşuna yazmışım meğer...
Adamların yanına alacağı bir danışman herşeyi bilebilecek...? Doğru söylüyorsunuz...
Özürdilerim ama yazdığınız sözlerin önce nereye gittiğini bir ölçüp tartmalısınız...

Belgesel için bir hazırlığa girişildiyse, bu bir kişinin danışmanlığı ile olmaz. İşi bilen yada bilmeyen deneyimi olan herkes fikrini söyler, bunlar okunur ve burada yazanlara göre yeni fikirler oluşturulur. Ondan sonra ister yazılanları kaideye alırsınız, ister almazsınız ve yapım aşamasına geçiverirsiniz... Bu böyle olmaz filan gibi yayıncılık adına atıfta bulunmanız hoş olmamış...
Ayrıca yorum yazanların, beklentilerini yazanların da üstüne basarak geçmeniz hiç hiç hoş olmamış...
Saygılar...
 

Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

Poseidon-TR' Alıntı:
Belgesel için bir hazırlığa girişildiyse, bu bir kişinin danışmanlığı ile olmaz.

Ben ne yazmıştım.

TezzMertek' Alıntı:
Yanınıza bu konuda deneyimli danışmanlar almalısınız öncelikle.


Çoğul cümle kurmuşum ve yorum yapanların hiç bir yorumu - düşüncesi ve/veya görüşü için yorum yapmış değilim.
Yani yorumlarınızın üstüne basıp geçmiş değilim.
Siz öyle bir kanıya vardı iseniz bu sizin kendi kişisel tercihiniz.

Ben bu konu hakkında görüşümü yazdım bundan sonra başka bir yanıt yazmayacağım.

İyi Çalışmalar.
 




Ynt: Kampçılık hk BELGESEL hazırlıyorum. Katkılarınız lütfen (Akdeniz Tv)

sayın Ali bey
bu konudaki yazışmaları yeni okudum eger zaman olarak geç kalmadıysam memnuniyetle hem destek olur hemde bu tür bir program hazırlayacaksanız kampçılık açısından hem sorunların paylaşımı hemde kampçılıgı anlatmanın eglenceli yolları konusunda bilgilerimi memnuniyetle paylasırım
yukarıda bazı arkadaşlarımın belirttigi gibi bizde genç nesil özellikle üniverstede okuyan yas grubundaki arkadaşlarımız eskilere göre kamp ve dogaya çok duyarlı ve bilinçli korumacı hareket ediyorlar kampçılık çok büyük bir sevgi işi Türkiye kampçılık için inanın bir cennet genel olarak kamp ve dogal hayatında bir çok sorunu var ilk ve en önemli konu kamp yağılan alanların temiz tutulması ve nasıl temiz ve çöpsüz bulduysak ayrılırkende öyle bırakılması ilk ve temel iki konu var ateş ve çöp ikisinin bas harfini yan yana koydugumuzda ne oluyor AÇ yani bilgi açlıgı daha anlatacagım çok konu var tabiki şimdilik programın hazırlanmış olup olmadıgını bilmedigim için sizi uzun bir yazıyla yormayayım eger eklemelere devam etmemi isterseniz hem yasadıgım kamp hikayelerini hemde sorunları memnuniyetle anlatırım
selamlarımla
umut
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst