Kampçılık Kültürel Erozyona Mı Uğradı? Görüş Ve Düşünceleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 620

Etiketler
karavan
Pandemi ve Deprem süreci bir çekme karavan patlamasına yol açtığını hepimiz görüyoruz. Her yerin kalitesinden tam emin olamadığımız binlerce karavanla dolduğunu görüyoruz? Peki ne yaşanıyor? Kampçılık dünyasında bir kültürel erozyon mu yaşıyoruz gerçekten?

Video ile ilgili tali sorularım da var,

Mesela sizce sadece Golf oynayanlar veya Tekne sahipleri gibi çok yüksek gelirli insanlar mı karavancılık yapsın? Yoksa orta gelirli de bu işlerle uğaraşsın mı?

Çok önemli bir konu.

Karavancılık hayatımda Avrupa ülkelerinde yüzlerce karavan parkta ve kampingte konakladım.

Videoda görüldüğü gibi bir karavanparka veya kampinge hiç rastlamadım. Bu videoda görülenlerin benim yaṣadığım karavancılıkla bir iliṣkisi yok.

Avrupa’da milyonluk karavanla gezen olduğu gibi 4-5 bin € değerinde bir karavanla gezende var (benim gibi). Yaṣadığım çevrede, 50 km çapında bir daire çizsem, 25 taneden fazla kamping ve karavan park var. Bazı kampinglerde devamlı konaklamak mümkün ama karavan parklarda en fazla 3-5 gün kalmak mümkün

Hemen her karavan parkta ve kampingte aṣağıdaki resimde görüldüğü gibi bir tabelada yazılı kurallar bulunur ve bu kurallara uyulur.

Karavancılıkta boṣ bulduğun bir yerde konaklarsın diye bir kural yok.

Avrupa’da kamping ve karavan park dıṣında, hemen hiç bir yerde tente açmaya, dıṣarıya masa sandelye koymaya izin verilmez.